ДЕКЕМВРИ е все по-близо вече, а мама няма търпение да гушне своето човече ! {тема 9/2020}

• 30 671
  • 827
  •   1
Отговори
# 495
Днес си поръчах пелената за изписване 25лв сезон пролет-есен. Ще добавят за 7лв и името на детето. Другата седмица ще е при мен. Днес определих и дрехите за изписване на бебо - ще е в жълто.

# 496
Скруби, моята пелена е същата само че в розово и сиво ,притеснявам се да не е много тънка ама колкото до колата само отидеме ще става .А относно позицията ние пак сме седалищно и мога да кажа ,че го усещам от всички страни и не знам колко ще е полезно да се определи позицията 😁😁

# 497
Ето ме и мен от срещата с акушерката. Както винаги нищо съществено. Препрати ме за скан да се потвърди позицията на бебето,защото и тя не е сигурна за позицията на бебето. Добре ,че я попитах за позицията иначе нямаше и да ми каже. Така,че в петък ще прескоча евентуално за скан.
Може ли да помоля момичета със седалищно бебе да кажат къде усещат ритници?

Аз ги усещам в средата на корема (и май никъде другаде...) може би няколко см под стомаха, вероятно ръчички...не съм усетила удари около слабините или пикочния мехур от мноооого време. Притеснително е въобще дали си раздвижва крачетата, ще видим утре как е и ще пиша пак.

Аз усещам крачета или ръчички отляво,но са под ребрата. Долу ниско не усещам нищо. Другото усещане е високо горе или е главата или дупето.

# 498
  • София
Деси, аз пия магнезий рядко и само при нужда - вчера имах за пръв път болезнени контракции тип менструални болки и пих. АГ ми каза, че магнезий мога да пия до 2 седмици преди термин, защото после контракциите ще си ги чакаме. Simple Smile
Момичета, докога ви казаха да пиете магнезий? Мен ми го спряха.. От както не го пия вече три дни, доста буци имам всекидневно на корема хаха

# 499
Питам за магнезия защото този който ме следи на жк ми беше казал 2х1, този който щеше да ме реже и ме прегледа ми каза 3х2 да вдигна и накрая, аз си самоназначих средината 2х2 😅 И понеже следим тонове в мц, където е аг от ЖК го попитах какво правим с магнезия и каза да спирам 🤷‍♀️

# 500
Момичета , като видях толкова много отговори помислих , че имаме бебе 🙂
Толкова неща щях да пиша и забравих ...
Та , аз съм на Клексан , който не намирам по аптеките и утре съм на преглед и ще питам как ще процедираме . АГ ми беше казал да го бия до 36 г.с. , съдовия каза до раждането . Обаче моето бебе все още се върти , на единия преглед е седалищно , на следващия главично и после пак смяна . Мисля , че ме рита навсякъде , обаче може би повече го усещам към краката ми , когато е седалищно . Също понякога застава и на късо , рита много към кръста ... странна работа 🤷♀

# 501
Момичета , като видях толкова много отговори помислих , че имаме бебе 🙂
Толкова неща щях да пиша и забравих ...
Та , аз съм на Клексан , който не намирам по аптеките и утре съм на преглед и ще питам как ще процедираме . АГ ми беше казал да го бия до 36 г.с. , съдовия каза до раждането . Обаче моето бебе все още се върти , на единия преглед е седалищно , на следващия главично и после пак смяна . Мисля , че ме рита навсякъде , обаче може би повече го усещам към краката ми , когато е седалищно . Също понякога застава и на късо , рита много към кръста ... странна работа 🤷♀
И при мен постоянно се върти.
Преди 2 седмици акушерката каза,че е седалищно. Миналата седмица ходих на частен преглед и беше главично. Сега никой не знае. Преди път беше напречно. Мен ме рита страничко отляво и нагоре към ребрата

# 502
Мери, май винаги има противоречия между хематолози и АГ-така относно това кога трябва да се спрат антикоагулантите.. на мен феталния специалист ми каза да си пия Натаспина нямало проблем, но ще се доверя на АГ-то, който иска да го спра в 34та седмица, защото все пак той ще ме оперира...много е объркващо и всеки има право, но мисля че при всеки случай трябва да се спират индивидуално след преглед на различните показатели.

# 503
Понеже ще съм секцио, докторът каза да не спирам магнетота 3х2 и алеракта 2х1, за да не тръгне по-рано раждането. Пия още витамини, омега, пробиотик.
Седалищното бебе ме рита предимно в слабините, пикочния мехур, като цяло ниската пубисна област. Понякога пареща болка пропълзява към крака. Явно няма да разбера какво е ритник в ребрата.
Мен пък днес ме боли гърло,  сефте ми се допи... боза - директно от хладилника. Започнах биозин мама.
Вчера купих количка втора ръка и изпрах каквото можах. Поне коша за новородено и столчето да изсъхнат, че подложките са едни дунапрени.

# 504
Малее, докато мина на ЖК сте изписал 3-4страници 😂
Сладка как така не знаят в каква позиция е, не те ли гледаха на УЗ? Моя бебо е главичен от доста време и ритници усещам само от едната страна, горе долу в средата, а от другата страна бута с гръбче и дупе, рядко усещам човъркане при яйчниците, което трябва да са ръчички, но аз не мога да ги определя. Та предполагам е доста различно при всяка мама.
Относно помпата, аз май вече писах де, ама в родилното няма да нося, не мисля че е нужна, въпреки че до сега докторката ми ме убеждаваше как трябвало да си взема електрическа помпа, задължително трябвало са се изцежда (не само за родилното де) ... Ъм не съм съвсем съгласна, за това няма да бързам. Питах я за магнезия и но шпа, каза да ги спирам, да си оставя едната доза вечер само, заради крампите.
Взех си направлението За раждане, обменната карта. Каза ми да си сложа изследванията за сифилис и хепатит и кръвна група към тези неща, е тва хубаво ама сега като се прибрах, гледам едното е от 22.05, демек на 22.11 му изтичат 6те месеца срок... Аз съм с термин 11.12. та сигурно ще ме накарат да ги пускам пак, направо полудях. Към края на месеца уж пак трябва да ходя при нея, ама изобщо мисля да не ходя, много неглиже ме е подкарала. И без тва ще ходя на тонове там където ще раждам и се чудя за още едно ходене дали да се мъкна при тая шматка 🤔 не трябва ли сега в 9ти месец да ходим всяка седмица на ЖК или съм се заблудила?

# 505
Малее, докато мина на ЖК сте изписал 3-4страници 😂
Сладка как така не знаят в каква позиция е, не те ли гледаха на УЗ? Моя бебо е главичен от доста време и ритници усещам само от едната страна, горе долу в средата, а от другата страна бута с гръбче и дупе, рядко усещам човъркане при яйчниците, което трябва да са ръчички, но аз не мога да ги определя. Та предполагам е доста различно при всяка мама.
Относно помпата, аз май вече писах де, ама в родилното няма да нося, не мисля че е нужна, въпреки че до сега докторката ми ме убеждаваше как трябвало да си взема електрическа помпа, задължително трябвало са се изцежда (не само за родилното де) ... Ъм не съм съвсем съгласна, за това няма да бързам. Питах я за магнезия и но шпа, каза да ги спирам, да си оставя едната доза вечер само, заради крампите.
Взех си направлението За раждане, обменната карта. Каза ми да си сложа изследванията за сифилис и хепатит и кръвна група към тези неща, е тва хубаво ама сега като се прибрах, гледам едното е от 22.05, демек на 22.11 му изтичат 6те месеца срок... Аз съм с термин 11.12. та сигурно ще ме накарат да ги пускам пак, направо полудях. Към края на месеца уж пак трябва да ходя при нея, ама изобщо мисля да не ходя, много неглиже ме е подкарала. И без тва ще ходя на тонове там където ще раждам и се чудя за още едно ходене дали да се мъкна при тая шматка 🤔 не трябва ли сега в 9ти месец да ходим всяка седмица на ЖК или съм се заблудила?
Тук имаме само два скана в 12 и 20 седмица. Всичко е с напипване. При някакво съмнение за нещо тогава пращат на скан.

# 506
Моята е още в седалищно положение.
Перфектно успявам да напипвам главата й. Рита ме долу към срамната кост, отстрани усещам ръцете й когато тя се движи.

# 507
  • София
Малечка, не.
Само тоновете са всяка седмица и то не навсякъде...
скруби, и нашата мома ще е
жълто пате. Animal Hatched Chick Blush
Поръчах и аз подобно порт бебе с името. Ватирано, топличко.
Много съм доволна и страшно бързо го изработиха.

# 508
Реивче,  то и аз ще съм в жълто. Харесват ми такива свежи, слънчеви цветове. Предлагаха пелените и в зимен вариянт - 300гр вата, а това е есен-пролет с 150гр вата. Взех тази, защото навън ще бъде или с космонавт или в зимен чувал, а пелената ще си е за домашна употреба и не ми трябва супер дебела. Името е избрано и бебо ще има имен ден на голям християнски празник.

# 509
Ив , аз направих тромбоза в 3 месец и от тогава съм на Клексан . Още миналия месец съдовия ми каза , че мога да го спирам по принцип , но не е зле да продължа за всеки случай . Обаче , ако все пак бебока се е завъртял главично , оставаме на естествено раждане и да се надяваме ще тръгне спонтанно , което значи , че трябва да съм спряла инжекциите . Ако все пак се наложи планирано секцио , 24 часа по-рано спираме . Мен обаче ме е страх да ги спра , няма причина , но ми е притеснено да стоя без разреждане дни/седмици/месец ... За Настапин чувам хубави отзиви , но бил нов и не били сигурни в действието му 🤷♀

Сладката , при мен обясняват въртенето с това , че е трета бременност и матката е доста еластична и дори по-широка , което позволява лесно разпъване и въртене ... но много се надявам да миряса вече 💙

Общи условия

Активация на акаунт