Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 33 002
  • 740
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Моето дете днес направи ПИ по МАТ на Междучасие. Каза, че не е имало непреподаден материал, но задачите са били трудни и за първата част не му е стигнало времето.
За ноември ли?
Да. Този, който е сега в края на първи модул.

# 421
Извинявам се, но колко време имат за първия модул по математика децата?

# 422
Извинявам се, но колко време имат за първия модул по математика децата?
първи модул - 60 мин, втори модул - 90 мин

# 423
Скоростното решаване на задачи се тренира . Изпита за ПЧМГ в 5 клас е подобен , тогава моят син се готвеше и кандидаства, за съжаление не го приеха , но пък успя добре да изтренира формата и сега е много бърз . При него проблема е , че даже твърде много бърза и допуска грешки от недоглеждане .
Просто трябва да им се засича време и да правят такива тестове с часовник .

# 424
  • Варна
У дома пък няма бързаци (освен мен). Респективно девойката има проблем с вместването във времето на лесните задачи, както и прави тъпи грешки, дори когато не бърза, от разсеяност ли, от що ли... Надявам се на втория модул да се справи, защото на първия вероятността да сгреши задачи, които дори най-слабите ученици ще решат, е голяма.
Около мен упорито се носят слухове за нулева година. Но гледам да не им давам ухо, защото ми се струва рано за такива решения, а и вероятно си има определени условия, които трябва да са изпълнени, за да се случи подобно нещо. Дано само децата не се психират.

# 425
Аз мисля , че едва ли ще е нулева годината ,какво ще правят с два випуска първокласници - в София това не го виждам ?  Ще си изкарат до края година  и кой каквото научил  - така смятам.

# 426
  • Варна
И аз го смятам за неправдоподобен слух, но все ще стигне до децата и се надявам да не се стресират допълнително и от това...

# 427
Явно се обмисля удължаване на учебната година за по-малките ученици: https://news.bg/education/uchitelite-predlagat-udalzhavane-na-uc … bnata-godina.html

# 428
  • На морето!
На мен ми интересно дали ще отпадне материал за изпита след като миналата година премахнаха този от втори срок.
По спомен от едно от интервютата на министъра, да, обмислят такъв вариант, но още е рано да се каже дали и какво.

# 429
Обявиха удължаването за 1 - 6 клас с 2 седмици до края на юни.

# 430
  • София
На тези ПИ имах възможността да бъда вкъщи и на двата доста се мота. По БЕЛ на няколко пъти и казах, че няма време и трябва да побърза. Уж всичко е написала, но в неделя ще разберем 😁
След това по математика се разбрахме да я информирам, когато останат 15 минути. Направих го и тя почти се разрева, че и оставали 6 задачи. В крайна сметка от първият модул не е решила 2 задачи. С вторият се справи и дори й е останало време да си ги провери.
Съжалява, че не си е разпределила добре времето, но пък за в бъдеще ще знае.
На следващия ПИ ще я накарам да си вземе часовника и да си го следи сама.

# 431
Можете ли да препоръчате помагало по бълг. и литература с тестове да се упражнява допълнително. Имаме едно но по него работи с госпожата от школата и тя е прибрала отговорите.

# 432
  • На морето!
В нашата школа още не са правили ПИ.Честно казано тези 3 седмици на онлайн обучение предпочитам да ги пропуснат в школата и да наваксат през пролетната ваканция, но никой не ме пита.

# 433
Можете ли да препоръчате помагало по бълг. и литература с тестове да се упражнява допълнително. Имаме едно но по него работи с госпожата от школата и тя е прибрала отговорите.
Регалия имат такова, но не сме го ползвали още ( все няма време за допълнителни задачки). Т.е. чак да препоръчам не мога, но изглежда ок

# 434
Регалия са публикували на сайта дати за пробни изпити.

Общи условия

Активация на акаунт