Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 954
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
Момичета, нека Свети Стилиян закриля децата ни!

На всички празнуващи, като нас, наздраве Simple Smile

# 436
Vox, именник ли имате? Весел празник!
Не знаех за този светец...Дано пази децата ни!

# 437
Да Моли, синът ми се казва Стилян. И аз научих за светеца преди 13 години. На този ден се носи в църквата или се раздава хляб/питка за здраве на децата.

# 438
Много здраве и щастие на Стилян! Чудесно име със много подходящ светец-закрилник! Ще го запомня - имаме 2 деца познати с това име!

Моят, малкия (набора) има рожден ден след 2 дни, на 28...термина ми беше 26, но го преносих малко Simple Smile Тази година обяснимо няма да празнува с приятели...бяхме купили бонбони, поне на тренировката да почерпи, сега и тя отпадна...та днес се точеше, как щял сам да си ги изяде Simple Smile Сладкото много върви у нас. Чудя се какво да сготвя, по така, че поне семейно да го отбележим. ММ ще направи торта - прави страхотна с бишкоти, заквасена сметана и маскарпоне...ммм...
За основното трябва аз да се погрижа. За сега съм решила една питка да спретна...

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 20:43 от MollyBy

# 439
  • София
Vox, честит ти именник. Пожелавам здраве на цялото семейство.

# 440
Моли, това с бишкотите и аз го правя, казвам му бързо тирамису. В нас също е на почит сладкото, днес по случая приготвих тази торта Орео.

И нашите бонбони си останаха и сега и пролетта, когато му беше РД.
Но нищо, здраве да е.

Благодаря ви за пожеланията, момичета!

# 441
  • София
vox, да ви е живо и здраво момчето! Нека ви носи гордост и щастие Kissing Heart
Аз снощи направих шоколадово суфле по никое време - на набора му се дояде към 22 часа, когато се връщаше от плуване.
Иначе има една салата с глава целина - уникална е! А имам и едно пилешко филе със зеленчуци и мед - да си оближеш пръстите, става и за основно, и за мезе

# 442
  • Варна
Вокс, да ви е жив и здрав именика и дори като стане голям мъж св. Стилиян да го закриля!
Моли, и аз утре трябва да измисля как да нагостя домашните, че съм рожденничка Simple Smile Тортата я направих - мързелив Медовик, и вероятно ще поръчам нещо отвън, за да ги спася поне на празника от готвенето си Simple Smile)) А и у дома всеки обича различни неща, трудно ще се угоди на всички с едно ястие.
За рожденния ден на девойката след седмица измислихме вариант с 3-4 приятелки от кооперацията ще се съберат по домашно на ретро парти - като нашите рожденни дни навремето, помните ли? Със сандвичи от франзела, сами ще си пускат музиката и ще си измислят забавленията, само тортата ще поръчаме, че шахматната, която правеше мама не е любима на детето. Милата ми днес чак се разплака като измисляхме плана. Помислих, че се е разочаровала, че няма да може да празнува както искаше, а тя каза: "от радост плача, все пак ще празнувам!" Растат ни децата, помъдряват...

# 443
Иначе има една салата с глава целина - уникална е!
Мооже ли рецепта, че много обичам целина?

# 444
И аз тъкмо щях да попитам за салатата Simple Smile Пилешко не ядем, но салатката може би ще ни хареса...

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 22:37 от MollyBy

# 445
  • София
vox, да ви е жив и здрав Стилян. Весел празник. А тортата е един път. Страхотна е 👌
Моят син също има РД скоро и е разочарован, че няма да празнува с приятели. Искаше или в билярд клуб или на боулинг, но... Вкъщи не иска, защото няма с  какво да занимава 15 годишни момчета. Компютър, плейстейшън и всякакви от сорта устройва вече не са им интересни.

# 446
Честито на празнуващите! Аз моля за рецепта за пилешкото. У дома освен сладкото и месото е на почит!

# 447
  • София
Продукти : 1 глава целина, 1 голям лимон, 1 малко бурканче майонеза, 2-3 лъжици кисело млако, чесън/3-4 скилидки/, сол, по желание - орехи и магданоз.
Първо изстискайте лимона - трябва ни сокът му, пригответе под ръка и солта. Главата целина се обелва, след което се "рендосва" и веднага се добавят сокът на лимона и солта/на вкус/- иначе целината ще потъмнее. Хубаво се "намачква", сред което се отцежда и се поставя в друга купа /остатъчният сос се изхвърля/. Добавят се майонезата, киселото мляко и счуканите скилидки чесън. Всичко се обърква много добре. При сервиране, по желание, отгоре се слагат начупените на едро орехи и листенца магданоз. Бон апети!
П.П : ето и за пилето : 1 тарелка пилешко филе, 4-5 моркова, 3-4 чушки сиврия, гъби/250-300 грама/, 2-3 глави лук, соев сос, прясно мляко, 1 супена лъжица мед.
Пилешкото филе се нарязва на малки хапки, поставя се в купа и се залива с прясното мляко - да покрие филето. Добавя се соев сос - толкова, колкото млякото да добие цвят на капучино. Оставя се да престои в хладилника минимум 3 часа, максимум 24 часа /аз го приготвям късно вечерта и го готвя рано сутринта/.
Нарежете морковите на тънки ивици, чушките и лука- на колелца, гъбите - на едро.
В тенджера слагам много малко олио, отцеждам филето и го добавям. Готви се на бавен огън докато побелее. Добавям морковите, след 5 минути и чушките. Лукът и гъбите ги задушавам отделно, но могат да се добавят и при останалите продукти. Оставям всичко да къкри на бавен огън, под капак, докато поомекнат зеленчуците. Добавям сол на вкус и оставям още 10 минути. След това слагам 1 суп. лъжица мед и веднага свалям от котлона и е готово.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 22:50 от beb4o_fb

# 448
Честито на празнуващите! В здраве и любов да живеят. 🍀
Благодаря за рецептите. И аз обичам салата целина.

# 449
  • София
Получих резултат от ПИ на Междучасие по БЕЛ - 67/100 (47 на 1 част и 20 на 2 част - преразказ). Не знам това как е като първи резултат - много ли е зле? Как е при вас ситуацията?

Общи условия

Активация на акаунт