Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 945
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Момичета, може ли да споделите по какви програми учат децата ви в ДО? Различна ли е от тази при ПО?
В колко часа започва първият час, с каква продължителност са часовете, с каква продължителност са междучасията, по колко часа дневно имат и в колко часа приключват?

# 526
От 8:30 по 30 мин през 10мин, голямото е след 2я час и то е 20мин. Спазват часовете по програмата.

# 527
  • Sofia
Дъщеря ми е със същата програма (спестени са им спорт, рисуване и подобни) , часовете са по 40 мин., междучасията както при ПО. Започват в 8:40 ч.

# 528
  • София
Моли, една късметлийска и благословена година пожелавам на тийнейджъра ти! Flowers Four Leaf Clover
Тортата ще се пробва задължително.
На всички болни, бързо оздравяване! Hug

Моят син започва в 7:30 и ПО, и ДО. Блок часове има и понякога сливат часовете и не мога да хвана кога има час и кога междучасие. Не знам дали има голямо междучасие. Общо взето си се оправя сам с ДО.

# 529
Това е графика

Спазват програмата от преди

# 530
Започват 7.30 часа, часовете са по 30 мин. междучасията 20 мин. голямото май е 30мин. Програмата е точно същата както и при ПО, имам си и ФВС, и Музика, и ИИ...всичко..дори и час на класа и модул(спортни дейности).

Отново благодаря за пожеланията! Дано всички набори имат късмет тази година и дано тази странна учебна година в крайна сметка бъде за добро и влязат в най-желаното за тях училище!

Всъщност, точно в този час - 23.15 часа, преди 13 години се роди нашия Г. Simple Smile

# 531
  • София
Програмата е както ако бяха на училище,  не си спомням някой час да не го е имало (времетраенето е същото). Всичко си имат, в.т. Музика, Рисуване, ФВС. Учителите се стараят. В петък трябваше да вляза за малко в нейната "класна стая" (т.е. нашата стая) и попаднах в края на час по География. Имаха урок за Швеция, г-жата им разказваше, показваше снимки, включваше децата, накрая завърши урока с няколко секунди от Мама миа на Абба.
Не са с пуснати камери през цялото време. Понякога работят и в групи в час (в отделна "стая"), правят контролни. Пишат домашни, проверяват се.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 08:17 от Desem

# 532
  • София
Скрит текст:
аз пък си мисля да ги съберем.
ще е голям смях, когато единия се кара на другия, че не си е прибрал нещата.
Simple Smile което и наблюдавам у дома.
бащицата, дето го взех с едни индиански пътеки в квартирата, сега назидателно и напоително съветва Горинич да си подрежда.
ай-ш-му-се-не-види, ти твоите гащи на твоя рафт в гардероба не можеше да намериш, сега се развикал!
само аз имам право да викам... докато не си погледна шкафа с преждите. Wink но това последното е тайна. Simple Smile

Твоите прежди поне са в шкаф... *blush*

# 533
  • Варна
И при нас като при Моли, с тази разлика че при ДО започват в 8:00, преди това бяха втора смяна.
За готвенето - браво на вас, момичета! Снощи като ви четох след вечеря, пак огладнях. Откакто сме у дома (от март) имам чувство, че въртя едни 15-20 манджи и толкова са ми втръснали, че губя апетит понякога... Така че ще пробвам чесновите идеи, ММ ще ме заобича още повече Wink
А за дрехите не знам какво да кажа... Откакто родих килограмите плавно си се катерят - по един на всеки две години. Но и нито тренирам, нито мога да пазя диети. Хубавото е, че и в ИП тази тенденция се запази и не съм качила повече, лошото - че ми се предостави идеална възможност да променя начина на хранене и да тренирам у дома, а аз си я проспивам.

П.П. И докато пишех са ни пратили промяна на графика за ДО в школо. Програмата е същата, но на ден ще имат 4 или 5 синхронни часа, а другите 2 ще са асинхронно. Реално ИИ и ТиП минават асинхронно, както и по един от часовете, които имат 2 на седмица от разказвателните. И започват от 8:30. Доволна съм Simple Smile

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 09:03 от Dive

# 534
  • София
Въпросът ми беше отправен по-скоро да се ориентирам по колко време прекарват децата ви пред компютър задължително, заради ДО.
Vox най-добре илюстрира - начало 8:10, край 13:30; общо 8 уч.часа на ден, часове по 30 мин., междучасия по 10 мин.
Събирам информация отвсякъде и всяка споделена такава ще ми е от полза.
Благодаря Flowers Hibiscus

# 535
Кали, имай предвид,  че 8 часа имат само в сряда и то трите последни часа са ФВС, т.е. стоят пред компютъра само пет учебни часа.
Понеделник и вторник имат по 7 часа, а четвъртък и петък по 6 часа.

# 536
  • София
При сина ми часовете започват в 9 часа, продължителността им е 30 минути. 3 дена приключват в 13.30 ч/когато има 7 часа/, а другите 2 дена - в 12:50. Имат часове по всички предмети, междучасията са по 10 мин.
При ПО  започваха в 7:50 и приключваха или в 13:50, или в 13:05.
Отделно обаче и школите са онлайн, като прекарва на компютъра и по час-два за игри.

# 537
При нас започват в 9.00 часа, часовете са по 30 мин, междучасията по 10 мин, голямо междучасие няма. Учителите говорят известно време или целия час понякога, но после пращат файлове с планове, които трябва да се препишат или задачи, снимани от някакъв сборник или помагало, съответно трябва да се решат като пак се гледа екрана. Вечер игра на телефона в мрежа с други приятелчета, два пъти седмично е курсът по английски, сага също онлайн .... и изобщо като се тегли чертата става едно изключително дълго висене пред екран, което на този етап няма как да огранича.

# 538
Simple Smile От утре ОТНОВО имат промяна в разпределението на часовете. Всяка седмица ново!
Ще започват в 8.00, 30 мин. часове, 10 мин. междучасие, 20 мин. голямо, свършват в 12.40 -7 час
3 дни в седмицата има школа -БЕЛ, Мат и АЕ -съответно 2,2,3 часа
Това е задължителното стоене пред компютъра. Останалото време е пак пред него или на телефона, но е по негово желание Simple Smile
Шегувам се, но сега като няма вече и тренировки, точно това ще се получи. Дано е хубаво времето, че поне да излиза да играе с приятели или с колелото, че иначе...

# 539
  • София
Кали, както писах програмата се спазва - часовете са по 40 мин:
от 7:30 са, като 3 дни до 13:20, 2 дни - до 12:30. Отделно школи/курсове, което е още 2*2 ч. и 3*1.5 ч.
Към това добавяме част от подготовка (Почти всички домашни се правят на хартия и пращат снимани, за щастие няма безброй презентации като миналата година, за една от школите обаче попълват в .doc), висенето на телефона или компютъра - музика, чат, срещи, игри, рисуване.

Общи условия

Активация на акаунт