Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 951
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
Да ви е жив и здрав рожденика! Да ви радва и да се гордеете с него!
Всичко звучи много вкусно!

# 511
  • Варна
Моли, да ви е жив и здраво порасналото момче! Да стане уважаван и обичан мъж Simple Smile
Относно учителите, и аз съм на мнение, че тези от тях, които работеха съвестно и преди ДО, го правят и сега. Дори по-трудно справящите се с технологиите вече влязоха в час. Лично аз съм изключително доволна и признателна към всички учители на дъщеря си. Така че нека не обобщаваме. Във всяка професия има и скатавки, и некадърни, и такива, които работят ба принципа "ден да мине, самун да загине".
И ъпдейт от школата при нас - правили са контролен тест, нещо като ПИ, но не точно... С включени камери и микрофони. Утре вероятно ще повторят схемата и по математика.

# 512
  • София
Моли, жив и здрав да ви е рожденника. Да има прекрасно тийнеджърство. Весел празник Tada
Dive, и учителката по математика на девойката им прави такива тестове, но без камера. Разчита на това, че децата няма да преписват.

# 513
  • София
Desem, нямаме намерение скоро да ремонтираме. В две стаи сме с паркет, детската и коридора с ламинат. Никъде няма терикот например, че да се чува толкова силно Simple Smile

Нашето училище всички класове (от 1 до 7) са вече на ДО. Съобщението е че поради болни учители ( не е уточнено от какво)

Питай ме какво е под ламината... при това без тропане на хорца.
Учителят по физвъз на Вряк ги кара да правят разни неща като лицеви опори, коремни преси, клякания... неща, дето да не тропат и да са едновременно полезни.

Скрит текст:
Моят се записал самостоятелно и доброволно на консултациите по МАТ в училището Flushed .
Преди малко ме информира. Изненада ме силно, тъй като не среща трудности по предмета, за да взима допълнителни часове. Отговори ми, че "трябва да е най-добрият" и затова се е записал. Два положителни аспекта виждам в това - неговата амбиция и добър учител по МАТ.
Лошото е, че не му остава никакво свободно време. Тренировки и учене е всичко, нищо друго.

Честно ти казвам, съвсем неблагородно ти завидях Simple Smile

Моят тази вечер загуби тетрадката по география. Вкъщи. При условие, че в петък имаше география. Нямало я. Аз съм виновна. Защото го карам да си подрежда учебниците и тетрадките. Flushed

Дадох на Вряк да прочете това. Питах го дали му напомня на някого... Каза, че било абсолютно право момчето и че ако не била тази амбициозна майка да го кара да си прибира нещата всичко щяло да си намери / намира... някога.

Преди седмица изгубихме повече от час - двамата - да издирваме сборника на Архимед... всичко обърнахме няколко пъти. Накрая го извади... от чантата. Колко е бил погледнат в седмицата с ДО веднага си личи.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 20:04 от katiABV

# 514
  • София
MollyBy, да ви е жив и здрав рожденикът! Нека късметът, щастието и успехът го съпътстват навсякъде!
Вчера в стаята на младежЪ беше, меко казано, като след ураган. Досега не му се беше случвало. Явно погледът ми и назидателното "Хмммм" са си свършили работата. Когато нахлух след около час в стаята гледката беше къде-къде по-лицеприятна Joy

# 515
Благодаря момичета, за пожеланията! Рожденика е доволен, излезе за 2-3 часа, покара колело, после игра футбол с трима приятели, прибра се и вечеряхме (направо се поосвинихме Simple Smile ама питката стана супееер и тортата си я биваше. Днес без учене! Утре ще наваксва...
Виртуална почерпка от нас!
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 22:40 от MollyBy

# 516
  • София
katiABV, ох, искрено ме разсмя това. При нас в крайна сметка се оказа, че тетрадката му е в един съученик, като това го установихме след като го накарах да помоли някой да снима корицата, че да отиде с това в книжарница да си търси нова. Изобщо не попълва тези тъпи тетрадки, щом и не разбира, че ги няма.

При нас ескалират нещата - 3 поредни домашни по МАТ без вярна задача. Побеснях. Днес седнах в средата на часа до него, та той изобщо не пише, каквото пише учителката. Блее само. Това вероятно е и в часовете в училище.  Побеснях пак. Седях 1,5 часа, за да пише, изписа 8 листа. След това седнахме заедно и реши цялото домашно, като преди това беше сърдене, викане, реване... И от тук нататък ще седя с него. Пъдар. Цялата събота ми отиде в това. Не можах на сестра му грам внимание да обърна. Да се оправя баща му (пу-пу, дано!) и го емвам и него. Честно казано не знам как ще издържа тази година. Много стрес.

# 517
Моли добави към снимката и рецепта, моля Simple Smile Мноого добре изглежда, а щом е по специално желание на рожденика, съм сигурна,  че е и много вкусна.

# 518
  • София
Моли, да ти е жив и здрав рожденник. Много да ви радва.
Весел празник.... Колкото остана от него Wink

А утре ако остане време, сподели какъв е този чеснов пастет.

То не, че в състоянието ни ще разберем много. От понеделник съм без обоняние и вкус, неповлияващо се главоболие, кашлица, постепенно към мен се присъединиха и останалите без наборката. Предвид многото болни на работа, а и другата седмица трябваше да съм на линия, ходих да правя тест, е не е с корона вируса
Скрит текст:

(основната ни грижа е, че бабата е с имунитет нула - на химиотерапия е, и ни е допълнително притеснение да не й лепнем нещо, ограничи ли се контактите само до това мъжо да я закара и прибере от болницата, всичко друго се подава на вратата и си тръгва).
Другата седмица ще продължа да работя от вкъщи, за да мога да се довъзстановя (надявам се да почна, са се оправям, а и през доктора да мина да ме чуе) .
Децата не са ги виждали баба си (и дядо то) от няколко месеца, за да не й пренесат нещо (преди те от училище, сега аз съм тиктакащата бомба) чуват се по телефона.
В понеделник имам РД и няма да можем да ги поканим, ще пратя само почерпка. Не знаем дали ще останат на Коледа в София, не знам дали ще успеем да се видим и тогава. От една страна е по-добре да са ни тук "пред очите", но пък вече не знам къде е по-безопасно за тях.

Мъжо вече си прави шега с липсата на обоняние ... На какво ли мирише вкъщи, дори и да се било вмирисало нямало страшно, няма да го подушим... Наборката да почвала да готви, че не са знаело какво се получат от мен като не мога да опитам Joy, наборката обаче отказва Joy

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 21:24 от Desem

# 519
MollyBy, жив и драв да е рожденника, много успехи тази година! А тортата изглежда мммм 🤩 Хем ми е много зле, ама това би ме изкушило.
И моят синковец днес не е учил. Просто нямам сили да се занимавам с него. Ама утре ще му намеря занимавки. Поне той не се оплаква от затварянето в къщи. Приема го философски - и да се оплаквал, нищо не можел да промени. Батко му каза, че искал да изпадне в хибернация и да се събудел като отмине всичко. Иска си приятелите, развлеченията.

# 520
Vox Simple Smile
Скрит текст:
Тортата е моя импровизация, от няколко рецепти - една, правя я вече няколко пъти и в къщи много се харесва Simple Smile
Първо слагам цели бисквити на дъното на правоъгълна тавичка и заливам с няколко лъжици прясно мляко. Отгоре правя около 1 см. блат от смлени бисквити - 200гр. обикновени ( днес бяха шоколадови, защото такива имах, но май с белите повече ми хареса), разтопено масло - 120 гр. и 4 квадратчета натурален шоколад нарязан/начупен на дребно.
Крема панакота- малка кутийка сметана течна разбита с 80гр. захар.+ 1 кофичка кисело мляко, половин или малка кофичка заквасена сметана и едно пакетче желатин (предварително разтворен на водна баня) + 2 ванилии
Последно желето- малини имаме във фризера замразени -нареждам ги и ги поливам внимателно с захарен сироп с малко червена боя в него, отново + 1 пакетче желатин.
Всеки пласт е нужно да стегне преди да се сложи следващия.
Това е - играчка е, но поне не се пече нищо Simple Smile
Аз не съм майстор на украсяването, нито на снимането, но на вкус ми се получават Wink

Desem Simple Smile
Скрит текст:
Чесновия пастет е против вируси и близки контакти с някой хора Simple Smile Ние обичаме чесън, само се съобразяваме кога го ядем - обикновено на бъдни вечер правя такъв, но сега беше по желание на РД.
Обелен чесън - около 3 глави (не скилитки - цели глави Simple Smile) се разбират с блендер като се добавя зехтин, докато се получи консистенция на майонеза - около 100-150 мл. зехтин, подправям със сол и лимонов сок на вкус и накрая  добавям вече с лъжица 2 шепи смлени орехи. С топла пита е супер!

# 521
  • София
Joy
Моли, жив вампир няма да остане около вас... Joy
Ще взема да го пробвам да прогонване на нашия вирус Joy
Ние също го харесваме чесъна. Правим чеснови хлебчета със зехтин и чесън или..
Във фрузера държа кубчета разбито масло с чесън, магданоз и копър ( в блендера). Правя непълно разрези на франзела и в процепите по малко от маслото после започвам за 8-10 мин във фурната.

# 522
Моли, благодаря. Още тези дни ще я направя. Лошото е, че май вече трябва да си купувам следващия размер дънки Laughing

Тази година и аз замразих една разядка направена с последния свеж босилек, който имах. Към него прибавих чесън, зехтин,кашу и пармезан. Всичко пасирано в блендера. Лятото я хапвахме с розов домат и беше божествено.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 23:29 от vox

# 523
Desem, Sweat Smile така е...гоним и вампирите, и вирусите...Дано да действа и срещу този вирус. Сега е момента да се пробва и без това никъде не излизаме Simple Smile Още не са измислили онлайн да се предават миризми Stuck Out Tongue Closed Eyes

Vox, аз съм безработна и стоя само по пижама/клин сега...рядко излизам Simple Smile Не че съм толкова изплашена, а по скоро от мързел. Та...не ми се мисли, като свърши всичко това, какви дрехи ще обличам Simple Smile Може би първите дни по пижама ще трябва да отида до някой магазин за дрехи Simple Smile

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 22:22 от MollyBy

# 524
  • София
Desem, бързо да се оправиш! Дано мине всичко без последствия и за по-възрастните.
MollyBy, всичко изглежда и звучи много вкусно@ Аз от предходното принудително вкъщистоене излязох -2 кг. Сега обаче май няма да е така, не намирам сили да тренирам, а сладкото  ми е станало пръв приятел.
Докато сме на вълна чесън - моето домочадие обожава питката с апетитка- домашна лютеница с малко майонеза и солидно количество чесън, всичко това е минато с пасатор.

Общи условия

Активация на акаунт