Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 973
  • 740
  •   1
Отговори
# 285
Явно си  е част от възрастта, но интересното е , че вместо аз да му повлияя добре , стана обратното - на мен престана да ми пука и започнахме да си живеем щастливо в кочинката Simple Smile
Е малко е зор като тръгне за курс и почне да си търси преразказа , който е написан на някакъв хвърчащ лист ама ... подробности.
Аз ви казвам всяка седмица се прави преразказ и не може да  прескочи тия  30 т -. Вместо да се напъне малко ми вика - "толкова си мога , пак не е зле" Confounded

# 286
  • София
vox, и моя син иска безжични слушалки, но за РД и ние се чудим от къде да вземем, защото баща му си взе някакви и никак не е доволен от тях.
За разхвърлянето, и у нас е същото, но и аз като red_violet като че ли вече не обръщам чак такова внимание както преди. Само когато положението стане трагично, тогава ги пришпорвам да си подредат стаята и това подреждане трае до края на другия ден най - много Laughing

# 287
  • Русе
Лошото е, когато двете деца, обитаващи една стая са в двете противоположности. Момичето подредено, всичко му е по конец, а бюрото на момчето е не само кочина, но половината от нещата включително храна са по земята и по бюрото на момичето, върху дрехите на момичето и навсякъде. Уж еднакво съм ги възпитавала, но просто едното явно се е метнало на баща си.

# 288
Тъкмо влязох да питам има ли въобще подредени деца и
vesssrusss ме е изпреварила. Имало. Моят син ако може да си спести нещо, си го спестява.
В школата явно я карат яваш яваш, защото само един преразказ е правил досега. 30 точки според мен е съвсем добре, макар че се съмнявам, че е спазил напълно условията. Сам беше вкъщи и не можах да го контролирам.
Днес пък някаква драма имаше с това, че ще правят контролно по физика. Чудеше се как ще намери специалните знаци на клавиатурата. Или пък са го правили на лист и са снимали? Довечера ще разбера.

# 289
Ние се борим за 25 точки, вие се чудите дали е добре 30 Simple Smile
Vox, имаме такъв масажор...само е черен Wink Много е приятен масажа...Купих го от Амазон преди 2 години май. Излезе ми 50 лв. После видях че го рекламират в тези тв шоп...и беше 5 пъти по- скъп Simple Smile

# 290
  • Варна
И аз мисля, че 30 точки на преразказ (особено още сега!) са супер. Точно толкова имаше на първия в школата, за който се похвалих и ми се стори космически резултат Simple Smile Ако го постигне и на изпита три дни ще черпя кой където срещна! По принцип досега все си мислех, че точно преразказът ще й е най-трудната част от всичкото кандидатстване и залагах в "програма максимум" 25т, като и на 20 щях да съм доволна, ако тестовата част е добре. Явно не си познавам детето...
За слушалките - получи един JBL преди време девойката и беше голяма радост първоначално. Но сега ги ползвам аз, че едната все нещо не й стои удобно на ухото, по-слабо я чува, пада, боли я ако ги носи повече от час... Така че е много индивидуално и не е само въпрос на качество/цена, но и на удобство на самото уше.

# 291
MollyBy, аз го взех за 150 лв. Майка го е тествала и има добри отзиви от леля ми, която преди да купи този си беше взела някакъв подобен за 50 лв.,от който обаче не е доволна. Реших да не рискувам и заложих на изпитаното. Дано да и служи дълго и да си го ползва със здраве Smiley

Ала-бала, записвам си и твоите идеи, даже харесах един модел.
Довечера ще покажа и на ММ, дано да одобри нещо, че твърдо това ще е подаръка за Коледа и не ми се чака последния момент.

# 292
MollyBy, аз го взех за 150 лв. Майка го е тествала и има добри отзиви от леля ми, която преди да купи този си беше взела някакъв подобен за 50 лв.,от който обаче не е доволна. Реших да не рискувам и заложих на изпитаното. Дано да и служи дълго и да си го ползва със здраве Smiley

Ала-бала, записвам си и твоите идеи, даже харесах един модел.
Довечера ще покажа и на ММ, дано да одобри нещо, че твърдо това ще е подаръка за Коледа и не ми се чака последния момент.
Този е нашия - като идея за подарък...Супер си работи- само адаптер за нашия ток купихме допълнително Simple Smile
https://www.amazon.co.uk/gp/product/B071G2PXCY/ref=ppx_yo_dt_b_a … ie=UTF8&psc=1
Аз никакви идеи за подаръци нямам тази година...А време не остана, тъй като купувам основно от Амазон и трябва време за да пристигне. Но ми е толкова заспало с това ДО и изобщо със ситуацията, че чак не ми се мисли за подаръци.

# 293
Aми на него амбициите са му високи, той иска 91-во или 73 -то, там това май не е достатъчно , поне последните години . Пък и няма развитие, на 30 т цикли от миналата година - мен това повече ме дразни- все пък за една година трябваше да дръпне с точка - две .  Лошото е , че той възприема ДО като ваканция и съответно е в такава вече 3 седмица, защото преди това беше в карантина .

# 294
  • София
Тъй, тъй, поне се поуспокоих малко, че не само моят наследник е разхвърлян. Постоянно дудна, викам, ама декиш не хваща при него. Редовно има опаковки от храна в чекмеджето на бюрото, а съм забранила да се яде в детската стая. Кой ли ме отразява. Вчера заплаших, че ще го глобя 5 лв. ако до 17 ч. днес не си е подредил гардероба и чекмеджетата с бельото и тениските. Ми направи го, ама вчера отнесе още една глоба от 1 лв., защото намерих смачкана подвързия за учебник в чекмеджето. А не давам джобни сега по време на ДО Smiling Imp Май съм лоша майка.

За подаръците за Коледа съм в тотално затруднение. Той иска телефон, като ни уговаря да плати половината, а другата половина ние да платим. Аз не съм съгласна. Иска някакви "V-box", ама аз пак не съм съгласна. Сестра му е лесна и далеч по-скромна в исканията си, написа си чинно писмото до дядо Коледа и е написала 3 желания (под мой уклон).

# 295
Aми на него амбициите са му високи, той иска 91-во или 73 -то, там това май не е достатъчно , поне последните години . Пък и няма развитие, на 30 т цикли от миналата година - мен това повече ме дразни- все пък за една година трябваше да дръпне с точка - две .  Лошото е , че той възприема ДО като ваканция и съответно е в такава вече 3 седмица, защото преди това беше в карантина .
Амбиции имаме и ние, но няма да го докараме от преразказа Simple Smile Разчитаме предимно на математиката. Борим се се за над 80 точки БЕЛ, ако се справи почти перфектно с първа част Simple Smile

# 296
То всичко е толкова субективно , най-важното в самия ден е да дадат всичко от себе си и да не се паникьосат. А като гледам в какви времена живеем , май  най-важното е да се опазим здрави и некарантинирани за изпита . Слушах онзи ден ,министъра на образованието , който беше категоричен ,че втори дати няма да има и ако има карантинирани и болни деца - това щяло да са единични случаи. Какви единични случаи - почти всички около мен са болни , включително и аз .

# 297
  • София
https://www.xiaomishop.bg/mi-true-wireless-earbuds-basic
Скъпите им варианти са уникални!
Нямат грешка, но ние сме ползвали само жички. (таткото е маниак на тема звук)

# 298
https://www.xiaomishop.bg/mi-true-wireless-earbuds-basic
Скъпите им варианти са уникални!
Нямат грешка, но ние сме ползвали само жички. (таткото е маниак на тема звук)

Desem, имаш ли впечатления от тези?
 Че и аз търся, само че за голямото дете.

# 299
Как ги изчислявате точките на преразказите? Или са Ви оценени от школите?
Моята има самочувствието, че се справя много добре по БЕЛ, но точки на преразказ досега не съм видяла.

Така да ме е яд, на контролното след материала за формулите по МАТ, има петица. А грешките ѝ са на знаци и някакви прости от моя гледна точка. Мисля че и нея я е яд, т.е надявам се.

Хванах се да порешавам малко задачи от тоя раздел. Ми хора, аз съм забравила много неща. Но все пак успоредно и с нейна помощ ми се получиха задачите, а и на нея и беше забавно да види как ще се изложа.

За подреждането е  на моменти. Като се вдъхнови, чисти цялата къща. Като не ѝ се пипа, си седи в кочинката.
Излязла била поредната част от поредица на Рик Риърдън. Ще я позабавя да я купувам, че като я знам, ще я глътне за 2 дни... Трябва да я предложа като награда за нещо.

Изобщо не мисля за Коледа- струва ми се толкова далеч.

Общи условия

Активация на акаунт