Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 33 008
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
Пловдив

# 406
Ако приемат новите предложения ще си откараме до пролетта ДО. А и почти пълно затваряне предлагат. Пълен ужас. Дано оцелеем - не само от ковид...
https://dariknews.bg/novini/bylgariia/izvynredno-polozhenie-do-k … do-koleda-2249674

# 407
  • София
Май, май наистина ще си откараме до пролетта на ДО.
Днес синът ми бяха за първи ден присъствено след 2 седмици ДО, но по решение на ОКЩ от утре пак преминават на ОЕСР.
Декември,януари и февруари традиционно си има много болни, така че колкото и да ни пишат, че ДО  е в срок за две седмици, вече не вярвам.
Повтарям си, че най-важното е да сме живи и здрави. Колкото научи толкова.
След брифинга днес и аз смятам, че ще откараме до пролетта... Тъкмо си мислех, че от другата седмица се завръщат в училище... Frowning1
Наистина, най-важното е да сме живи и здрави. Flowers Four Leaf Clover

# 408
  • София
Всички казват най - важното е да сме живи и здрави, но освен физически трябва да сме здрави и психически, а при така създалата се ситуация не знам на кой нормален човек би се отразило добре да е затворен седмици  месеци.
Гимназистите са от цял месец вкъщи. Всички знаем в тази възраст някои от тях колко са чувствителни и тази обстановка допълнително ги напряга.
Докато беше топло имаха възможност да се срещат с други себеподобни, но от сега до... и тази възможност ще им бъде отнета.
Очаквам сега много от вас да ме нападат, че лекарите изнемогват, че има много болни, починали и пр., но аз знам какво е родители да се борят с депресията на детето си и на никой не пожелавам да изживее това.
Друг момент е и обездвижването.
После след коронавируса, ще лекуваме психически и физически травми и всички видни специалисти ще се чудят защо така стана.
Извинявам се за гневният тон, но наистина съм много ядосана.

# 409
  • София
Марти, изобщо не бих те нападнала, права си. Но аз съм за локдаун и смятам, че много закъсняха. Като се разболееш сериозно, а няма да те приемат в болница, за какви заведения и Коледни пазари да говорим. Проспаха се летните месеци, неадекватни решения се вземат и хората страдат, по всякакъв начин. Много ми е тъжно и гадно, честно.

Ако децата са ДО до март, просто не искам да си представя каква матура ще имаме. Много ми е трудно да се боря сега с тийна, нещата отиват надолу и...

# 410
Марти, изобщо не бих те нападнала, права си. Но аз съм за локдаун и смятам, че много закъсняха. Като се разболееш сериозно, а няма да те приемат в болница, за какви заведения и Коледни пазари да говорим. Проспаха се летните месеци, неадекватни решения се вземат и хората страдат, по всякакъв начин. Много ми е тъжно и гадно, честно.

Ако децата са ДО до март, просто не искам да си представя каква матура ще имаме. Много ми е трудно да се боря сега с тийна, нещата отиват надолу и...
                И преди и сега за да влезеш в болница ти трябват връзки или пари."Случайните" болни обикалят с линейките с надеждата някой да се смили над тях.Преди години водих война във ВМА за да приемат свекър ми,ветеран от втората световна и уж лечение с предимство.Свързах се с познат шеф там,но човека се качва в самолет за да се върне в Бг и каза да говорим от негово име и пак не успяхме.Та виснахме от 9 ч сутринта та до идване на нощната смяна.Оказа се ,че в тази смяна имаме двама познати лекари и те го приеха.На другия ден ,като отидохме да го видим,всички ни питаха "ами вие успяхте ли?" Е,това е истината за болниците ни и за здравеопазването ни и преди и сега!Грозна картинка ,но истина.

# 411
Във ВМА винаги е било така, но в другите болници не съвсем.

# 412
  • София
О, съгласна съм всичко да затвори Мол-ве, заведения, магазини... дори до лятото да са затворени, само учениците да се върнат към що годе нормален (доколкото е възможно) живот.

# 413
Аз не искам да се поставям на мястото на всички тези хора, които ще останат без доходи месеци наред в най-тежкия период през годината, зимата...

Ясно е, че правилен ход няма и за съжаление май сме поставени в ситуация сами да се спасяваме и здравословно и психически и на ниво оцеляване.

# 414
Ние бяхме против всякакви устройства вкъщи - подарихме плейстейшън на набора преди 3 години, телефон имаше от 2 клас. Малките получиха телефони за 10-ия си рожден ден. Затова и ИП ни "хвана" неподготвени - с 3 телефона за тях и моят стар лаптоп. Беше мъка голяма. Затова и лятото подарихме на баткото така бленувания от него геймърски настолен компютър/сам си избра частите и му го сглобиха в магазина/. Аз си взех лаптоп със силен процесор, който малкият използва от 4 седмици. Сестра им се мъчи тези 4 седмици да учи през телефона и затова в петък й подарихме лаптоп. Много съм доволна от обслужването в магазина, ако някой се интересува, ще му кажа на лични кой е той/да не се счете за реклама тук/. И какво излезе - аз си останах с верния стар лаптоп Joy
Бебчо, прати ми на лични името на магазина, моля! И ако може някакви ориентировъчни параметри 🙃

# 415
  • София
Олив, а това момче, което се е престрашило да пита, получи ли решение на задачата? Предполагам, надявам се, че да!
Как е ситуацията при новия учител по мат?
Не бях видяла последния ти въпрос. Много добре! В интерес на истината и Междучасие веднага предложиха смяна с друг учител, но харесахме малко повече учител от друга школа, неизвестен такъв, но много хубаво и подробно обяснява всичко.

# 416
Във ВМА винаги е било така, но в другите болници не съвсем.

Абсолютно подкрепям че постъпване в болницата винаги е било голям проблем. Многократен личен опит.  А вече като те изписват с учудване научаваш колко много неща са ти направили и какво странни болести са открили. Здравеопаазването в БГ е в колапс от двайсетина години. Просто за голяма част от хората това е било невидимо до сега.

Голям късмет имат децата ни тази година, очаквам към края на учебната година  да стане още по-интересно.

# 417
На мен ми интересно дали ще отпадне материал за изпита след като миналата година премахнаха този от втори срок.

# 418
  • София
Моето дете днес направи ПИ по МАТ на Междучасие. Каза, че не е имало непреподаден материал, но задачите са били трудни и за първата част не му е стигнало времето.
Лично аз си спомням, че на РС преди началото на курса учителката каза, че обикновено на първия ПИ децата показват слаби резултати, но по-натам нещата стават все по-добри и по-добри.

# 419
Моето дете днес направи ПИ по МАТ на Междучасие. Каза, че не е имало непреподаден материал, но задачите са били трудни и за първата част не му е стигнало времето.
За ноември ли?

Общи условия

Активация на акаунт