Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 936
  • 740
  •   1
Отговори
# 450
  • България, София
Vox, на патерици да е живо и здраво момчето ти, с радост и гордост да си носи името и Светецът да го закриля и винаги да бди над него Simple Smile
Тортата изглежда чудесно.
Моята госпожица не можа тази година да празнува, както друг път. Рожденият й ден беше в края на миналия месец. Първоначално мислеше да покани 4 - 5 близки приятелки в една пицария до нас, но се съгласи, че идеята предвид ситуацията не е много разумна и реши, че ще си празнува РД в zoom. През април така празнуваха с нейната приятелка от класа. Пускаха си музика, бърбориха си разни неща,  няколко часа да се забавляваха виртуално.
Е, разби една пинята на площадката пред блока със съседчета и събираха бонбони, но поне бяха на открито.
Да, децата растат, помъдряват и се съобразяват със ситуацията.

# 451
  • Варна
Олив, много е добре според мен! Нали Междучасие бяха с по-трудните ПИ? Този има ли го някъде качен (не че ще разбера дали е труден, но поне да пробвам да го дам на детето да се пробва, че в нашата школа още няма дори известия кога ще са ПИ). Отделно, едно е у дома, макар и при засичане на време, друго е да знаеш, че е пробен изпит, може да е била притеснена девойката. Хубаво е да тренират, за да намалят стреса на самия изпит, доколкото е възможно.

# 452
  • София
Благодаря, Дайв! Този го имаше качен като линк във ФБ, но мисля, че изтече времето, в което можеше да се прави.

# 453
  • София
Олив, ние сме с 64т., като на преразказа е с повече точки, отколкото на теста.
И аз нямам представа дали е добре или не, като за първи изпит. Яд ме е за някои от отговорите му на теста, защото ги е сбъркал от бързане и недоглеждане, а не от незнание. Правописът му куца и мисля да го засиля с повече упражнения за това.

# 454
  • Варна
Момичета, намерих го ПИ, но без отговорите. Някоя от вас дали ги има, както и евентуално точкуване (тези от теста, разбира се, другото е субективно). Текстът за преразказ ми се стори хубав (с доста соц излъчване), но като си знам детето, би го преразказала накратко и вероятно биха я орязали доста там.

# 455
  • София
Да, и при нея правописа куца, трябва да я засиля по това направление. Какви упражнения даваш за правопис?

Дайв, имаш ЛС.

# 456
Как мислите , дали ще са по-ниски баловете тази година заради ДО . Моят син е 1 месец вече дистанционно заради карантина преди да ги спрат окончателно и веднага си понижи успеха . Госпожата от курса по математика също се оплака от него , че не е концентриран  ,.Чудя се само на моя син ли се отразява това ДО толкова зле - гледам другите теми как повечето са доволни и децата им едва ли не по-добре учат дистанционно , та чак мед им капе от клавиатурите. Дали да не търся присъствени уроци  по МАТ и БЕЛ  - не че знам кой ще го вземе сега.
Отделно внимателно слушах Кунчев сутрина , като обясняваше ,че ще отпускат мерките по етапно. Като върнат само  1-4 клас и детските градини в училище - т.е нашите преди Великден не ги виждам  присъствено за съжаление

# 457
  • Русе
Вече могат ли да се видят някъде верните отговори на ПИ по БЕЛ на Междучасие?

# 458
  • София
Как мислите , дали ще са по-ниски баловете тази година заради ДО . Моят син е 1 месец вече дистанционно заради карантина преди да ги спрат окончателно и веднага си понижи успеха . Госпожата от курса по математика също се оплака от него , че не е концентриран  ,.Чудя се само на моя син ли се отразява това ДО толкова зле - гледам другите теми как повечето са доволни и децата им едва ли не по-добре учат дистанционно , та чак мед им капе от клавиатурите. Дали да не търся присъствени уроци  по МАТ и БЕЛ  - не че знам кой ще го вземе сега.
Отделно внимателно слушах Кунчев сутрина , като обясняваше ,че ще отпускат мерките по етапно. Като върнат само  1-4 клас и детските градини в училище - т.е нашите преди Великден не ги виждам  присъствено за съжаление

За баловете не знам. Миналогодишните бяха по-високи, тъй като отпадна материал. За нас има прекалено много неизвестни от сега.

Иначе не е само твоят син. Моят е много зле. Не знам какво да направя вече. Училище е отбиване на номер, уроците в Регалия също. Оценките са надолу. Резултат от 67 т. по БЕЛ ми се вижда като много реален за самата матура. По-лошото е, че не изглежда да му пука изобщо от това.

Присъствени школи май няма в момента.

Какво мислите за втора дата за матурите? Дали няма някъде организация за петиция към министъра? Онзи ден се повдигна въпроса на родителската среща.

# 459
  • София
Какви упражнения даваш за правопис?
Имам едно помагало от миналата година, по което в час почти не са работили. От него смятам да извадя задачите за правопис. Ето го помагалото:
Скрит текст:

Отделно в началото на учебната година бях купила друго помагало, с което ще работим:
Скрит текст:
И не на последно място - диктовки. През лятото му правех диктовки и тогава беше доста добре с правописа, но оттогава имам чувството, че всичко е забравил. Явно, ако не се упражнява постоянно, всичко се изпарява от главата му.

За баловете - аз си мисля, че точно заради ДО, ще има лесна матура и високи балове. Миналата година това показа.
Втора дата - дълбоко се съмнявам, че ще приемат.

# 460
  • София
Миналата година помня, че опитаха какво ли не и не успяха да се преборят за втора дата.
Dive, ти днес не беше ли рожденичка? Ако е така - да си жива и здрава! Нека бъдеш ценена и уважавана от хората, на които държиш Kissing Heart

# 461
Причината за високите резултати миналата година не беше това, че е отпаднал материал, а лесния изпит. Предполагам и тази ще е такъв, но това изобщо не е добре. Приемът става още по- труден.

Не вярвам да се съгласят за втора дата.

# 462
Аз лично смятам да го спра от училище седмица преди това поне да не го карантинират заради класа . Иначе короновируса май го изкарахме - но след месец ще пуснем антитела. Но има доста време де - тази неизвестност ме влудява.

# 463
Моите деца също са много демотивирани да работят от къщи. А и как да не са като съучениците им постоянно споделят как са преписвали по какво ли не...
Присъствено обаче си представям единствено частен урок. Но това е твърде скъп вариант за нас. Примирявам се.

# 464
Dive, бъди здрава и винаги заредена от положителни мисли и със зареден шкаф! Wink

vox, с малко закъснение - здрав да е Стилян и винаги закрилян!

Общи условия

Активация на акаунт