Седмокласници 2020/2021 - Тема 4

• 32 943
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
Dive, честит празник.
Благодаря момичета. За жалост сме с Ковид с ММ. Само девойката е здрава засега. Пазете се!

# 481
  • София
Още веднъж благодаря за поздравите Simple Smile
Така - споделям какво направи девойката за 30 минути на ПИ - без теза и преразказ - 51т. Колкото-толкова. Има недочетен въпрос, от който падат половината от предвидените точки, ама да е чела - какво гарантира, че на изпита ще чете? Чакаме втори оценен преразказ от школата утре, дано не падне от високо Simple Smile

Поздравления и от мен! Здраве и хубави емоции да имаш.

51 т. е супер Simple Smile За мен. Още поне 30+ на преразказ, няколко от теза и тоталът ще е много добър. Само мога да мечтая.

Помагалата на Регалия - не знам дали са същите, които дадоха и на нас, за мен са добри, ама аз не съм учител, само нервен родител Simple Smile

И ние сме карантина, ММ е + тест, аз съм с отрицателен.

# 482
Dive, честит празник и от мен!
И ние сме сямокарантинирани от няколко дни. Не сме ходили на изследване, но не смеем да излезем. Първо седмокласника цъфна с темп., 3 дни сред него батко му. Ниска беше, под 38, сега са ОК, но пък ММ го лепна, 3ти ден с ниска темп, вчера го боряха кокалите. Мен само гърло, но с два стрепсилса и няколко чаши вино потуших всякакви болежки 😁 ще поседим в къщи известно време, да не лепнем нещо на някой. Докато не сме толкова зле, не мисля да си правя тест. Така и така сме се затворили.

# 483
  • София
HugМира, бързо и леко оздравяване.Hug

# 484
  • София
vox, честит именик на патерици!
Dive, честит рожден ден!
Мира, бързо и леко възстановяване!

Много здраве пожелавам на всички, пък другото ще се нареди! Hug

# 485
  • България, София
На всички доказано и недоказано болни - бързо оздравяване и нека отминава без последици занапред Hug

# 486
Момичета, някой има ли информация дали след нова година ще започнат присъствено.
За мен това ДО обучение е ад, нито по бълграски разбирам, нито по математика мога да решавам половината задачи.
Аз как да искам от детето, като аз също това което учат не го разбирам.
Много се отчайвам, много.
Аз самата не мога да работя от вкъщи, тоес също съм вкъщи но не мога да се концентрирам, а детето само лежи и гледа в телефона, толкова ми е криво, че чак се депресирам.

# 487
Сутринта чух от Кунчев , че каза , че може да върнат 1-4 клас и детските градини , После почват гриповете . Едва ли преди март ще ги върнат големите за съжаление . Песимист съм . Дано само не опрем до Великден. Според мен за това министъра на образованието до последно се опитваше да устиска присъственото обучение , защото му беше ясно , че един път пуснат ли ги он-лайн учителите няма да искат повече да се върнат присъствено  и ще откарат така до пролетта или още по-зле -  до края на учебната година .

# 488
  • София
Dive, хубав празник... и при нас предстоят доста празници, но някак ми е свито сърцето...
Скрит текст:

Не знам дали ще слагат чипове с ваксината но определено да пуснали нещо във въздуха.. сякаш е отворена кутията на Пандора.

Девойката не се отпуска, но имам чувството, че е уморена. Чакам ваканцията, за да има няколко дни нищоправене.
Аз съм в къщи хоум офис уж по-спокойно, че не се бутам с народа, но понякога е по- трудно да си свършиш работата така.
Скрит текст:

В работата има много болни/заразени, мисля сме "по-добре" от нац.статистики.
От няколко дни съм без обоняние, вкус, зверско главоболие... правих поредния тест, но както каза една приятелка "теб те е почнал прост вирус". Поне съм в къщи и мога да си сменям "работното" място и аптечката изобилства от болкоуспокояващи

Не се справи много добре на първите пробни, но все пак е опит.

Имам въпрос.
ПИ по мат беше онлайн (попълване се форма за модул 1).
Едната задача има два отговора, тя е посочила един съответно не й е признат отговора. В инструкцията пишеше да се посочи число без пояснения и тя написала само единия.

Как се записва такива отговори?
Примерно:  "7 ; -7" или "7 и -7"

# 489
Какво се е опитвал да устиска не знам, но затвориха най- напред и само училищата. А и този абсурд с грипните ваканции също е бг измишльотина...

# 490
Какво се е опитвал да устиска не знам, но затвориха най- напред и само училищата. А и този абсурд с грипните ваканции също е бг измишльотина...
Не , че го защитавам , ама направо си го прескочиха със затварянето на училищата - беше си абсолютно безгласна буква в случая , или поне на мен така ми се стори.

# 491
cristina1980, съчувствам ти,  обаче едва ли някой може да ти отговори. Всяка заповед е предпоследна, след което очаквай неочакваното.

Desem, бързо да пребориш каквото и да е.

Гледам да не се поддавам на паниката, обаче купих за родителите ми пулсов оксиметър. Мъжът ми каза, че не съм добре.

# 492
  • София
А аз си мисля, че би ги затворил много отдавна просто не посмя и чака да ми кажат какво да направи. Беше ги страх от бунт на родителите, според мен в болниците е зле положението каквото и да разправят. И когато стигна съвсем на предела просто приеха каквото им казаха от щаба.
Е, 3 дни здраво се ръгаме по моловете да се реализира Черния петък, пък после ще му мислим, кой да се сети, че имало умисъл да е от петък вечер заповедта, а не от сутринта.

То АБ обикновенни няма да си купиш - всеки ден гледам извадени списък на една аптека какво няма....

# 493
Първият учебен ден след края на настоящото ДО -4.01.2021. Министър Вълчев в "24часа".

# 494
Първият учебен ден след края на настоящото ДО -4.01.2021. Министър Вълчев в "24часа".

Дано!

Общи условия

Активация на акаунт