RYANAIR - 18

• 45 421
  • 766
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Да, всички минават.
Влез в сайта на МВнР и виж какви са изискванията за Италия, какво трябва да попълниш и качиш. Също дали трябва тест, ваксина или друго.
https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/Italy   

# 121
  • Milano
Здравейте, току що чекирах билети за Рим след 8 дни, но искат да качвам някакви документи във връзка с ковид мерки.
Някой минал ли е вече през това да даде разяснения?
На пръв поглед не ми стана много ясно, допълнително ще ги гледам.

Качваш си негативния тест и формуляра за локализация.
Това е от 2 месеца на апликацията им, ryanair covid 19 travel wallet.

# 122
Формуляра за локализация,т.е.кода, който ти пращат?
А на връщане пак ли тест, за България?
Или трябва да видя какво се иска за страната, по същия начин?

# 123
  • Milano
"Covid-19 Travel wallet е нова услуга на Раянеър, само в апликацията на компанията. Потребителите могат да качат техният негативен PCR тест, сертификат за ваксинация срещу Ковид-19 и други документи, свързани с Ковид които могат да бъдат изисквани, за да се пътува в Европа това лято.
C-19 Certificate Wallet на Ryanair ще позволява да се събират всички пътнически документи, свързани с Ковид в една единствена апликация, улеснявайки представянето на необходимите сертификати на летищата в деня на полета."

https://corporate.ryanair.com/novita/ryanair-lancia-il-covid-19- … 'unica%20app

Нали учиш езика?

Тоест можеш да качиш необходимите документи за улеснение, ако ги имаш.
Ти можеш и да нямаш тест за България или Италия и да искаш да останеш в карантина.
Формуляра за локализация предполагам или QR кода или пдф.

Всеки си гледа за страната и/или областта за която пътува. Ако пътуваш за Сарденя например има и други документи за качване.

Последна редакция: нд, 23 май 2021, 08:13 от regina di cuori

# 124
Мерси
За Италия виждам само антигенния тест, декларацията с кода и още една декларация, която трябва да попълниш ръчно  и тези три неща да качиш в Ryanair.
Толкова сложно ми изглежда, че ме е страх да не изтърва нещо важно.

# 125
  • Milano
Каква декларация ще попълваш ръчно?
От 24.05. е заменена с PLF за влизащи от чужбина. Област Лацио няма изисквания за други декларации при влизане. Освен да ги дублират първоначално.
Кое е сложното? Качваш документите в апликацията или ги даваш ръчно на летището.

Последна редакция: ср, 26 май 2021, 17:07 от regina di cuori

# 126
Скрит текст:
[\spoiler]

За самия самолет я искат, доколкото разбрах

# 127
  • Milano
Unabella,

https://www.salute.gov.it/portale/nuovocoronavirus/dettaglioCont … =vuoto&tab=10

П.п. не ми го обръща на английски.

С няколко думи хартиената декларация бива заменена с PFL от 24.05.2021г. и може да бъде използвана само в изключителни случаи (технологично възпрепятстване).

Декларацията, която се дава на Гранична полиция е само на хартиен носител.

Това последното ме кара да мисля, че е защото минавате паспортен контрол.

Сподели после като мине пътуването.

# 128
Скрит текст:
[\spoiler]

За самия самолет я искат, доколкото разбрах
Здравей,

Наскоро се върнах от Милано.
Тази декларация ще ти е нужна  само при пристигането в Италия.
На мен ми я провериха на летището в Милано преди паспортната проверка.
Тези декларации ги раздаваха и в самолета, но аз се бях подготвила предварително. Нищо особено не е.
Последните редове не съм ги попълвала.
Относно Pfl декларацията я попълних онлайн и си я принтирах, но никъде не ми я поискаха.
Само Пср теста на летище Сф преди излитане ми го искаха, а на влизане в Италия тази декларация.
А когато тръгвах от Италия преди паспортна служба отново раздаваха едни други декларации, които попълваш и представяш. В София като кацнах ми предложиха да си направя антигенен тест на летището, но аз отказах като като ги информирах, че ще направя такъв в рамките на 24 часа във Варна т.е. използвах точка 11 от заповедта на министъра, цитирам:
"11. Директорът на съответната регионална здравна инспекция може да отмени издаденото предписание за поставяне под карантина на лицата по т. 10, при представяне на документ, показващ отрицателен резултат от проведено до 24 часа от влизането в
страната изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID￾19 или от бърз антигенен тест от посочените в Приложение № 2. Предписанието се отменя в срок до 24 часа от представяне на документа, показващ отрицателен резултат от проведеното изследване. "

# 129
Благодаря.
А имаше ли забавяне при слизане от самолета във връзка с тези проверки?
Аз попълних ел. вариант на декларацията, който е след 25 май, пратиха ми и кода, който мисля да разпечатам.
Тая хартиената също, за всеки случай.
В България като влизаш важи и сертификата за преболедуване.

# 130
Благодаря.
А имаше ли забавяне при слизане от самолета във връзка с тези проверки?
Аз попълних ел. вариант на декларацията, който е след 25 май, пратиха ми и кода, който мисля да разпечатам.
Тая хартиената също, за всеки случай.
В България като влизаш важи и сертификата за преболедуване.

Не, нямаше забавяния. Единственото дразнещо нещо е, че не всички входове на летищата са отворени заради пандемията. Аз както имах престой и исках да изляза на въздух, трябваше да обиколя цялото летище. 😁
По повод декларацията, ако визираш тази за локализацията и аз я попълних онлайн, създадох си акаунт, но я разпечатах за всеки случай. Но реално никъде никой не ми я поиска.
Self declaration-а проверяват само и то като влизаш в Италия.
Там малко се по забавихме, но не беше нещо кой знае какво. 😊
Да, ако си преболедувала. Аз правих антигенен, за да не плащам излишни такси по летищата, там цените са по- високи, а и ми е по-удобно тук.
И в самолета кеш не приемаха, само с карта. Ако се сетиш за друго, питай.
Лек полет ти пожелавам! 💐😊

# 131
Здравейте, ще задам може би глупав въпрос, но....
Купих си двупосочни билети за Рим с отиване на 05.07 и връщане на 10.07.
Проверявам периодично дали се запълват местата в самолета, но до този момент са продадени само 14 места.
Тъй като ми предстои да си платя и нощувките, въпросът ми към често пътуващите с Ryanair е - случвало ли ви се е да пътувате в самолет, в който има малко пътници? Има ли политика компанията да отмени полет, ако не успее да си напълни самолета?
Знам, че има още един месец и може да се продадат много места, но се притеснявам да не си загубя и парите за хотела.

# 132
Проверявам периодично дали се запълват местата в самолета, но до този момент са продадени само 14 места.
Тъй като ми предстои да си платя и нощувките, въпросът ми към често пътуващите с Ryanair е - случвало ли ви се е да пътувате в самолет, в който има малко пътници? Има ли политика компанията да отмени полет, ако не успее да си напълни самолета?
Знам, че има още един месец и може да се продадат много места, но се притеснявам да не си загубя и парите за хотела.
Само да кажа, че аз никога не си купувам място в самолета - и в момента имам билети, но няма как някой да види кое е моето място, т.е. то ще се появи при чекиране. Така че не съдете по тези 14 места, може така да си останат и до предпоследния ден.
И да, тази зима съм пътувала в полупразен самолет, всичко е възможно.
Резервирайте си с безплатна анулация поне до някоя дата.
Всичко е късмет, но и малко риск.

# 133
Само да кажа, че аз никога не си купувам място в самолета - и в момента имам билети, но няма как някой да види кое е моето място, т.е. то ще се появи при чекиране. Така че не съдете по тези 14 места, може така да си останат и до предпоследния ден.
И да, тази зима съм пътувала в полупразен самолет, всичко е възможно.
Резервирайте си с безплатна анулация поне до някоя дата.
Всичко е късмет, но и малко риск.

Много благодаря за бързия отговор. Не се бях сетила, че може да има продадени билети без запазени места. Една идея съм по-спокойно вече Simple Smile

# 134
  • София
А как се разбира колко места за желания полет са продадени?
Сериозно задавам такъв глупав въпрос.
Сега сериозно - пътувала съм и с полупразен и с препродаден самолет. Във втория случай пренасочиха желаещите за следващия ден, изплатиха и компенсация.
Но това е преди Короната. Как ще е сега - няма кой да пророкува.
Ще върнат или пари, или ваучери - няма да ви завлекат.

Общи условия

Активация на акаунт