Малки ембриончета растете, до АПРИЛ на бебчета се превърнете !

• 21 733
  • 263
  •   1
Отговори
# 120
Aya как се радвам, че си тук Grinning чудех се защо не се включваш. Ама големи премеждия си имала - добре, че всичко е ОК. А колко мило ми стана докато четох как се движат мъничетата на прегледа  Hug А като ти казаха да спреш фолиевата киселина не ти ли препоръчаха да пиеш витамини за бременни?

# 121
На мен ми се насълзиха очит докато ги гледах, това беше 100 пъти по-вълнуващо от въртящия с звезден дъжд на сърчицата  Heart Eyes

Иначе гледам, че е имало дискусия за признаците и как са се променили. Ами аз вече 3 седмици не изпитвам такъв вълчи глад, т.е. не поемам такива количества, но пак така често си огладявам  Blush
За около 2 седмици спрях да ходя по 2 пъти през нощта до тоалетна, а само по 1  Party, но... от 3-4 дни насам, ставам вече по 3  Joy
Коремчето ми доста щръкна, особено последната седмица - мъжа ми го нямаше само три дни и като се върна го видя доста порастнал  Grinning За нещастие почти всичко ми стяга вече и много скоро трябва да пазарувам дрехи. От командировката си накупих две ризи и две блузки + един панталон, но те са за по-напреднала бременност, не знам какво да нося до тогава  newsm78 Лошото е, че при мен варианта с подръчни дрехи върви само за из квартала, на работа съм с костюми  и трябва да продължа така  Embarassed

# 122
  • Пловдив
Ая, много се радвам, че се върна Simple Smile и още повече се радвам, че нашите близначета са добре. Представям си как си си изкарала акъла, при това явно някъде далече от дома.... страшничко си е  Shocked
Момичета, аз току що отрязах солидна част от косата си?!? положението става ... нетърпимо. В момента косата ми е още влажна, а като я хвана на чоко, дебелината на плитката е двойна. Косъма ми е надебелял - също като мен и е станал сух. Вече няма нормално разресване, ааа и няма обичайния блясък:(
много странна работа #Crazy

# 123
Бенита, пробвай с маска - на Дав розовата кутийка е страхотна, аз поне съм много доволна. Моята коса също стана суха, но винаги е капела и затова не се трвожа толкова. Но пробвай с маска, ефекта е поразителен  Peace

Ааа, сетих се и за пъпките - ами цялото ми чело е в двойно пубертвтски пъпки  #Crazy Имала съм доста проблеми с пъпките, но на челото НИКОГА не съм имала. Сега само успявам да ги туширам с малко фон-дьо-тен, та поне да седят позавяхнали  Rolling Eyes

# 124
LaughingАИЯ  колко се радвам че се завърна тук без теб беше доста скучно  Sad,искрено съжалявам за това което си преживяла .Дано никога да не случват такива притеснения ,а да се радваш на двете сладки бебета  ylinfant  ylinfant който растат в теб .
 Naughtyи си почивай повече!
хайде целувки

# 125
  • София
Страчи, и аз съм като теб- все още с неимоверно гадене. Вчера повръщах 5-6 пъти и много се бях ошашкала, че не мога да задържам и вода и ще се обезводня, защото и предните 2 дни беше така. Днес слава Богу успях да хапна парченце препечена филия и една праскова и вода- и не съм ги върнала Simple Smile
Това ме поуспокои. Иначе вече съм -7-8 кг. и дрехите са ми широки  Rolling Eyes
Като си помисля, че за цяла година 1 кг. не мога да сваля....... За сега няма да си купувам нищо за бременни, защото не ми се налага, а ако после си възвърна килограмите и наддам, няма да ми става. Ще поизчакам известно време.
Иначе още съм си доста отпаднала. Като изляза навън и до 5 мин. ми става зле. Всяко излизане си е живо изпитание. Предимно лежа и спя, когато мога (така и по-малко повръщам  Sick ).
Иначе тези нелюбезни лекари си плачат за смяна..... При положение, че има достатъчно внимателни и любезни лекари... на една бременна и е достатъчно стреса, за да се налага и с нелюбезни доктори да се нерви.

# 126
  • Чехия
Зазу аз бях така преди седмица и половина бледа, отпаднала, като ходеща мумия.... Само че реших никакво лежане защото стана ли от сън пак започвам да повръщам също така както като съм заспивала... сега имам проблем като стана нощем да пишкам да не стане гафа ... Явно съня и глада ме скапваха... Сега съм взела мерки гади ми и пак ям ако се задържи добре ако не легена и така ... Вчера и аз за капак че се похвалих че не съм  Sick 3 дни вечерта се почна за 2 часа 4 пъти и накрая само вода ...от къде се трупа толкова си викам ...та накрая свърши със свещичка в дупето иначе щеше да има и 5 път..
Цял ден не спя, не лягам дори само се местя от канапе на канапе и от стол на стол..по-добре е като е така ..
Сутрин
1.правило още отворила очите изяждам 10 сурови бадема, веднага спира да ми се гади...

2.правило ставам леко без резки движения почти всеки ден към 7.30, и почвам да препичам филии и задължително преди тях 1 банан бавно на хапки леко, леко добре ми действа , после филийките и съм като цяло добре до 10 часа съм вече ОК

3. правило ядене през 2 часа малко дори и плод, и при най-малкото усещане за гадене хапване на нещо

Режима за сутринта е ясен, минава ми, проблема почва с вечерите там няма спасение ...просто леяяяяяяя
Така аз се измъкнах от умората и постоянното повръщане и спането..отначало бях ама адски зле нямаше минута да не ми се гади от денонощието станех ли не ми прощаваше ... Сега съм поне през деня съм годна за разходка и дори за къщна работа..

Аия, добре дошла... важното е, че всичко е наред с бебоците дори и след проблемите Hug

Момичета ама много хубави булки сте били.   bouquet а какви рокли само чак ме хваща носталгията  Two Hearts

# 127
zazu1, Stra4iatela пък и другите повръщащи дано по-скоро спре това изтощаващо драйфане. Аз до сега нямам нито едно, но откакто се помня съм си такава и много трудно връщам, а това може и да не е много добре. Помня как като дете се натрових с внушително количество захарен памук и ми беше страшно зле и си мислех, че никога повече няма да хапна захарен памук и ме караха да повърна даже въглен ми дадоха да пия и пак не стана  #Crazy е ям си захарен памук де, не съм го отказала Wink Друг път съм се тровила с алкохол и тогава е особено отвратително като не можеш да връщаш  Confused абе ужасни ситуации съм имала пък и сега като ми стане лошо и ми се гади Sick си мисля, че би било добре да повръщам.
За пъпките нямам нови пъпки по лицето. В смисъл, че и преди си ми излизаха около овулацията и цикъла разни пъпки на определени места, а сега освен в гънката на устната една малка май другаде по лицето нямам. И черните точки ми си струва, че са по-малко  Thinking
Но затова пък по тялото си имам чудесни сърбящи пъпки, пъпчици и плюски. Появяват се и отшумяват за ден - имам усещането, че всеки ден са различни и на различни места.
За косата освен, че качествено си капе е започнала да ми се омазнява доста бързо и изглежда ужасно. Суха изглежда само няколко часа след банята и после започва да се заформя на мазни фитили. За сметка на това пък кожата на лицето ми яко се е изсушила и е на ситни люспи и се лющи  Confused  ooooh! дори устата ми е така напукана, сякаш съм болна.
Но пък все по рядко ми става лошо Grinning. Другото е нощният ми сън - ококорвам очи към 4:00-4:30ч. и така до ставане за работа. И съм страшно разсеяна без почти никаква концентрация въпреки, че то и иначе съм си малко отвеяна Rolling Eyes
А най-странното са схващанията - има ли и друга дето да се схваща? То е едно много странно усещане в областта на опашката и лекичко напомня на ток - все едно те удря ток там някъде. И даже куцам от това на моменти и ходя като патрава Simple Smile Голям смях, особено като ти се случи на улицата Joy

# 128
  • Чехия
Мелодия, аз съм с това схващене ама то си страхотна болест и аз си мислех, че от матрака и сега като чета и щях да падна от стола  :: същото усещане и ти ...а си мислех ,Еми спала съм накриво.... най-лошото е като се събуждам нощем да пишкам боли чак ме стрелка към крака .....лошо се сяда и става и като дълго соя пак се появява... същото е напълно...

# 129
ivalex то и аз сигурно нямаше да знам от какво е, че и прилича май на болен нерв, но една приятелка с две деца ми разказа наскоро за нейните схващания - веднъж дори не успяла да стане от тоалетната и седяла докато и мине. А наистина нощно време май е най кофти, а и ние сме в този апартамент от събота и като закуцукам нощем на непознато и тъмно - добре, че го обръщам на смях  Wink иначе то си е болка

# 130
  • БГ
добро утро момичета, на мен все още нищо ми няма освен апетита, смятате ли че това  е нормално-нито ми се гади нито повръщам..........качила съм малко кг само и имам претенции към храната, коса лице са ми както винаги, днес смятам да се боядисвам, по нищо не личи че съм бременна. newsm78

# 131
  • София
Другото е нощният ми сън - ококорвам очи към 4:00-4:30ч. и така до ставане за работа. И съм страшно разсеяна без почти никаква концентрация въпреки, че то и иначе съм си малко отвеяна Rolling Eyes
Мелодия, и аз съм така, направо не знам какво да правя с това безсъние. За сметка на това, естествено, още от следобяд започва страшно да ми се спи и да не мога да се съсредоточа и най-късно в десет съм си в леглото. Е, ако можеше да ходя в 5 на работа и да си тръгвам на обяд, щеше да ми е тамън #Crazy

добро утро момичета, на мен все още нищо ми няма освен апетита, смятате ли че това  е нормално-нито ми се гади нито повръщам..........качила съм малко кг само и имам претенции към храната, коса лице са ми както винаги, днес смятам да се боядисвам, по нищо не личи че съм бременна. newsm78
tevolere, и аз нямам никакво гадене, както и още няколко момичета. Малко сме, но все пак сме налице. Нормално е. Просто сме късметлийки.
Доста противоречиви неща четох за боядисването, даже не се лакирам /май се вманиачавам малко/, а вече отдавна съм за боядисване. Генетично явно рано ще белея /като мама/ и вече не става без боядисване Thinking Мисля все пак да изчакам прословутата дванайста седмица и тогава да се химилосвам. Трябва да е безамонячна боята и тогава нямало проблем... по последната прочетена статия, вече не помня къде.

На мен ниското ми кръвно взе да става не само като сведение проблем, а и на практика. Вчера едни бели кръгове сутринта пред очите, не мога да прочета един ред! Shocked И, разбира се, главоболие, виене на свят и слабост. А също и сърцебиене. Не мога да се позная - качвам два етажа пеша и сърцето ми ще изкочи. Много неприятно. Сега ще ходя до пазара на Графа, там има едни бабки /да са живи и здрави/, дето продават коприва, спанак и такива зеленища, полезни при ниско кръвно. Че нали не е много хубаво кафе, кола... абе ставаш половин човек, но си струва всичко, за да сте после двама... или трима... Aya, много хубаво, че се върна!  Hug Радвам се, че всичко се е разминало. Явно ненапразно повтарят всички - почивка, спокойствие, почивка. Има значение. Вече не отговаряме само за себе си. И на мен още ми е малко странно, че всичко, което правя /ям, движа се и т.н./ рефлектира право върху бебчо.
Никога не съм била толкова щастлива, уверена и спокойна и едновременно с това притеснена и загрижена. Но ми харесва.

# 132
  • София
Момичета, качих снимка на бебо в албумчето. По скромното ми майчинско мнение, това е най-чудно хубавото бебче на света bowuu
И, както каза една колежка, прилича на татко си Laughing

А вие сте прекрасни булки... брей, как минаха няколко години от сватбата... искам пааааак, беше много хубаво.

Забравих да кажа, за всички, които ще ходят в Шейново. Казаха ли ви, че можете да си носите видеокасета, на която да записвате ехографските филмчета? Аз смятам да се възползвам, така ще си гледам и подскачанията и маханията с ръчички, и туптенето на сърчицето. Миличко, палаво пиленце newsm32

# 133
Благодаря на всички за посрещането.
Alabina, особено на теб. От Варна съм. Много се радвам за всички, които се присъединяват към нас.
Aya, много се радвам на твоите близначета. Двойно щастие те очаква.
Denisimo, исках да те питам при кой лекар ходиш?
Ние бяхме на преглед в 4-5 с. и видяхме сърчицето. Не съм вярвала, че мога да забележа нещо толкова малко, но го видях.

Аз също не повръщам, но за сметка на това и не ми се яде нищо. Повдига ми се само като си помисля за месо и сладко. Това, че се сменят вкусовете е много вярно.
Как да се насилвам да ям- не знам.

Вие, мили момичета, какво хапвате?

# 134
Здравейте, бъдещи мами    bouquet
Така ето и моята справка - вчера изобщо не съм повръщала, за сметка на четвъртък и петък... За сметка на това обаче, се събудих с кръвоизлив точно под долния клепач и двете очи, явно от повръщането, и в момента съм малко като пребита  Crazy Вчера излизах с най-добрата ми приателка, ходихме на пица, ядох лазаня и салатка  Mr. Green Одавна не ми се беше случвало да изпитвам кеф от хапване  Mr. Green После бяхме на разходка цял следобяд и се чувствах мнооого добре.  Peace Но това си ми беше яденето за целия ден, след 18ч. нищо не мога да хапна, защото се почва с  Sick Та поне сега хапвам 1 път на ден...
За пъпките - ми да като в пубертета съм ( не че съм далече от него  Wink ) и мъжо ми се смеее, че съвсем ще младея с тия пъпки  hahaha ама какво да се прави... Whistling
Ая, радвам се всичко е на ред, а също така много ни липсваше и се радвам, че пишеш пак  Hug
Аз нали съм мързел  Blush И още не съм качила двете ехо-та в албума, но си мисля в понеделник да ги сканирам и да ги кача най-накрая...
Това е за днес, утре пак...
  Hug

Общи условия

Активация на акаунт