Луцифер 2

• 10 780
  • 178
  •   1
Отговори
# 105
Оф, аз чак сега съм на предпоследния 15 епизод.
Тия тъпи сценаристи, защо убиха Дан?
Беше страхотен персонаж Cry

# 106
Дан
Скрит текст:
ще го видим в новия сезон. Не знам как - но ще го видим
. ИЗглежда, че 6 сезон е правен преди втората половина от 5-и

Аз все още съм в нетърпение, кога Ела ще разбере за Луцифер.

# 107
Предполагам какво ще стане.
Скрит текст:
Луцифер ще го премести от Ада в Рая. Няма да го върне.

А за Ела и аз съм в нетърпение. Трябваше в тоя сезон да разбере.

# 108
  • София
Изгледах остатъка от сезон 5. Хареса ми и то доста! Определено втората половина от остатъка и най-вече последните два епизода не само спасиха сезона, но и вдигнаха високо летвата. Simple Smile
Аз не съжалявам чак толкова за смъртта на Дан, въпреки че ми бе любимец и ми бе тъжно. В смисъл, няма как да няма и малко реализъм и смърт, а и какво погребение му спретнаха само, направо все едно Луци погребаха. Имаше и смисъл от неговата смърт, всичко бе майсторски написано и изиграно. Освен това съм убеден, че ще видим Дан и в новия сезон. Не вярвам да го върнат от мъртвите, по-скоро да го преместят в Рая, където му е мястото. Може и да се върне за малко на Земята, да се види с Клоуи например, ама ме съмнява. По-скоро ще го махнат от Ада, което е задължително просто. Ако го оставят там ще е голям гаф.
Аз и друг път съм писал, че не желая и не харесвам да намесват Бог във филми и сериали, а напоследък взе да им става навик (''Preacher'' на AMC ; ''Miracle Workers'' сезон 1 на TBS) сега и тук. За мен Бог е възприятие на което в никакъв случай не бива да му се слага каквато и да била рамка. Иначе не мога да отрека, че актьора се справи много добре. Първо имаше благ вид, което бе задължително и второ много изразително лице и очи. Абе като цяло се справи повече от добре. НО това не променя концепцията. Просто не е ОК. Освен това бях изненадан, че на финала той не се завърна. Може би ще го върнат на финала? Абсурдно е за мен Луцифер да стане и особено да остане Бог. И прекалено насмешливо се обяснява Бог и неговото управление. Все едно да станеш шеф на бар или автомивка. Тц тц. Както и да е. Все пак в голяма степен е комедия и фентъзи разбира се.
Каста бе много добър. Много се радвам, че Лорън Джърман разчупи леда и най-накрая Том Елис не е сам така да се каже. Simple Smile
Всички останали също се справиха повече от добре. Най-силната страна на сериала винаги са били репликите/диалозите. И този път те работят както винаги безотказно.
Имам друг един малък упрек и той че е развалиха донякъде образа на Мейз с тази излишна лесбийска лигавщина с Ева, но както и да е. Нетфликс...
Генерално много ми хареса и давам висока оценка, 8.5 а можеше и над 9.0 да получи, но няма как заради изброените от мен причини.
Надявам се и вярвам на щастлив финал. Сериалът е много популярен, с голяма фенска база и никой няма да им прости на Нетфликс ако сгафят нещо. Simple Smile

# 109
  • Вестерос
Да те допълня, музиката!!

# 110
Да, честно казано още от 4 сезон, когато Клои разбра и Луцифер и прави демонстрации, че като каже на Ела тя няма да повярва, си мислех, колко по-лесно ще е ако си извади крилата - и готово.
Бог аз не го одобрих, главно защото самата концепция Бог да е въплътен в личност, ние в православието много не  я долюбваме - Бог го няма и на икони (изключвам св. Троица), но в католицизма си го има.
Идеята Бог
Скрит текст:
да е негър
съвсем не ми допадна, но пък така се осмисли Аменадил.
Твърде много мелодрами ми дойдоха, но пък успяха да се разгърнат характерите на героите - Майкъл, Клои, Рамиел (за която съжалявам, че нямаше повечко серии)...
финалът бе епичен. Имаше яко ефекти.
В последните два сезона Лорън Джърман малко се отпусна вече не е с онова дървено изражение от първите три сезона., което много добре ми импонира, личи си че е човешко същество и дори - жена, а не робот.
В една от сериите на 4 сезон я видяхме уплашена (видя Луцифер в целия му вид- дори с крилата му), а сега в пети - да плаче
Скрит текст:
(след смъртта на Дан
). Това е стъпка напред.

Все пак на мен като че ли любим си ми остава Сезон 4  в който Клои проумя истината за Луцифер, следван плътно от Сезон 3 с Пиърс/Каин

Реплика на Клои "Чакай - знаел си, че той е Синерман и не си ми казал? ! Аз едва не се ожених за него!"

# 111
Мен ме трогна страданието на Луцифер за Дан.
Не го харесваше, все се заяждаше и бъзикаше. Но накрая наистина страдаше.

# 112
  • София
Ами Луци си е душичка 😊
Дан между другото им е един от най-сполучливите образи. Жалко, че така стана, но явно актьора е твърде зает. Толкова пък за един сезон да не може да изкара още. Но както казах, добре бе написан неговият край.
Аз също чакам Ела най-накрая да разнере и за своето минало и за Луци, абе всичко. Вярвам, че ще, абдурд иначе.
И прекрасен Том Елис. С удоволствие бих го гледал и в други сериозни продукции. Как само играеше Майкъл. Всяка злоба и болка струеше от него, от всяко едно кътче на тялото. 🙂

# 113
Много е добър. Толкова, че забравям, че е един и същи актьор Grinning
А какво Ела трябва да разбере за своето минало?
Нещо съм изпуснала или съм забравила?

# 114
  • Somewhere far away
Ела си призна пред психоложката , че има тъмна страна, че винаги я е имала- аз поне това помня... не е говорила само за миналото а каза че винаги си е била така, представя си мъртви хора и/или точно как умират.

# 115
Аз съм любопитна за анимирания епизод как ще бъде. На кантар съм дали ми харесва или не идеята за такъв. Бях така и за музикалния, а той ми хареса, та ще видим с този.

Според мен тази новия ангел ще бъде замесена във връщането на Дан под някава форма на Земята. Мисля Ела по тази линия ще разбере за Луцифер, Аменедил и всичко небесно, макар тя да знае като цяло ми е маловажно.

Луцифер очевидно бави поемането на поста, който си извоюва, а горката Линда има тежката задача да го насочи в правилната посока, че сега с него като Господ....едно грешно изтълкувано нещо и всичко ще се разруши Grinning

Сериала си има своите харесктерни типове герои и взаимоотношения:
Луцифер е ексцентричния и свободолюбив грабещ от всичко с две ръце, не наясно и разбиращ своите емоции и тези на другите. Вънщно
В противовес е Клоуи - straight character, праволенейна и строга въртяща очи на дивотиите на партньора си, от блупърите оставам с впечатление, че Лорън е доста весела и забавна, нищо общо с героинята си, та не мисля, че е до уменията й. Едва в 4-ти сезон сценарисите си позволиха разчупване на емоциите й.
Дан винаги съм го приемала като side kick герой на шегите и закачките на Луцифер и отмъщението на втория бе като черешката на тортата описваща вързката между тях, след като първия го застреля.  Grinning
Мейз пък е опасната и смъртоносна мацка, която търси своето място под слънцето и близост  - тук малко пресоляват манджата напоследък, а Линда - гласът на разума за героите, поне тук се припокрива с професията й Grinning
И разбира се, почи всички герои имат mommy/daddy issues Grinning

# 116
Мен Мейз почва да ме дразни.
Толкова серии как искала душа, сега като почна да има, не я искала.
Кифленска работа.

# 117
  • Вестерос
На мен всичко ми харесва Grinning

# 118
и мен Мейз ме дразни напоследък, особено откакто я направиха лесбийка и то точно с Ева. Преди бяха много готин тандем с Дан.
обратно най-съм възхитен от Аменадил и от Богинята. Той е един уравновесен и грижовен, тя истински лукава (но и в трети сезон добре като Шарлот Ричардс)

# 119
Бе, нещо на мен нито Аманадиел с Линда ми изглеждат достоверни, нито Мейз с Ева - голяма глупост, ама… Нетфликс, пак добре, че е само това.

По едно време се опитаха да вкарат във връзка Дан и Ела - там пък съвсем липса на химия (малко ми напомняше за измъчената история на Рейчъл и Джоуи в “Приятели”).

Като цяло и линията с това, че Ела била лошо момиче или нещо подобно някак ми дойде изневиделица и пак не ми изглежда достоверна.

И Мейз стана прекалено лигава.

Само се надявам в 6-ти сезон да не изтрещят тотално. Все пак са си имали финалната история и 6-ти сезон им идва неочаквано, променян е краят на 5Б заради това, сменени са сюжетни линии. Ще ги видим какво са успели да измислят за толкова кратко време.

Общи условия

Активация на акаунт