Парфюмни размисли и страсти - 252

• 59 942
  • 759
  •   1
Отговори
# 60
Благодаря на всички които споделяте, темата е прекрасна! Flowers Hibiscus

Подсетихте ме за индийското орехче в D&G Sicily и Organza. Прекрасно, меко, ухайно нещо.

А за канелата в Sensuous бях напълно забравила! Ще го извадя и него, забравихме се, а е прекрасно, млечно, сандалово дърво с пипер. Сандаловото дърво и пиперът са две от най-любимите ми съставки, но докато се намерихме със Sensuous, мина много време.
https://www.fragrantica.com/perfume/Estee-Lauder/Sensuous-2938.html

Днес извадих стар, подправков и сочен любимец- Hilary Duff, With Love. Вкусен, плодов, но на дървесна подложка, която не му позволява да се превърне в посредствен плодов муск. Има нещо щастливо в него, може би защото като цяло ми навява спомен за сладко от смокини, въпреки че смокини в състава няма.
Години наред го нося през ноември, и го свързвам с домашна хармония и уют.

Двата подправкови аромата, които ми отвяха главата, но така и не придобих заради мизерна трайност, са от тамянената серия на Comme des Garcons- Jaisalmer и Ouarzazate. Помня, че неистово исках и двата, не можех да избера кой, но трайността беше нищожна, чак обидна.
Но не мога да ги забравя вече 10 години! Broken Heart Освен да поръчам проби,  за да видя как ще ги възприема сега. Все пак вкусът се променя.

Теоремата на Фенди е съкровище, което се радвам, че имах късмета да пробвам. Разби ми сърцето това нещо. Един от най-красивите аромати с които съм се запознавала.
https://www.fragrantica.com/perfume/Fendi/Fendi-Theorema-196.html

# 61
Момичета,моля припомнете ми как се проверява дали парфюм е оригинален.Подариха ми един Шанел,уж истински, но нещо като че ли не е същото.

# 62
Angels' Share By Kilian е конячен парфюм с гурме нотки. Той е вдъхновен от коняците, които Килиан Хенеси произвежда в семейните изби и е силно алкохолен. Отваря се със сладък коняк, който се усеща много силно. Преминава в дървесна ванилия с малко пралина и много канела. Парфюмът е сладък, омаен и алкохолен, до степен, че не може за мен да се носи на работа и при шофиране с кола, защото ако ви спрат полицаи, ще ви проверят със сигурност за алкохол. Типичен унисекс, за мен няма силно изразена посока.
За приликите с Ambre Narguilé и Oajan PDM има ги, но Ambre Narguilé е много по-класен и сложен аромат, той има сушени плодове, мед и бензоин, който напълно липсват в парфюма на Килиан. От средата се усещат прилики, но не са копия.
Oajan PDM за мен е много гъст, силно ванилово- смолист и много канелен и има доста разлики с Angels' Share. Приликите са само в канелата и ванилията.
Дървесен, сладък и топъл парфюм, който е със среден интензитет на излъчване и добра трайност на кожата ми от 6-7 часа. Буквално летлив е, носи се леко около вас, не е нектарест като Oajan. Той влиза в носа и остава там. Много по-остър и силно изразено мъжки е.
Има леки прилики  в алкохолната част със Single Malt By Kilian. Личи си, че са от едно смейство.
Абсолютно нищо общо няма с Бакара, сравненията с него са ми смешни.
Angels' Share By Kilian е в стъклен флакон със забележете пласмасова капачка, която уж била направена, за да не се счупи, ако се изпусне, но всъщност опростява този скъп парфюм и на мен лично не ми харесва.
Харесах парфюма, нямам алкохолни аромати и бих носила този, но изисква съобразяване на място и време. Ако го намеря на добра цена ще го купя за празниците, защото съм фен на марката и не ми звучи като нещо, което съм носила отдавна, а е модернизиран с този сладък коняк и меки гурме нотки.

# 63
  • София
Честно да си кажа тайно се надявам тази тенденция на измитите, бледо и леко звучащи нови предложения по парфюмериите да престане (макар че не вярвам някога да стане, вкуса като че ли се е изместил трайно към леснохаресващите се захаросани цветни водички). Затова и може би имам затруднения да посоча някой новоизлязъл който да ме е омаял.
Ето това исках също да добавя по отношение на новоизлизащите аромати, но Athena ме е изпреварила и е изразила съвсем точно и моите мисли и усещания. Изобщо нямам желание да пробвам нищо новоизлязло, а когато все пак любопитството надделее и пръсна някой нов касоразбивач, попадам на поредното "от ден до пладне" хитче и отново губя интерес за все по-дълго.

# 64
Благодаря за новата тема, Денси!
С подправковите парфюми съм love/hate - или ги обожавам, или не мога въобще да ги понасям. Харесвам пипер, канела, кардамон, ванилия, ако са леки и умело блендирани и не са в съчетание с тютюн, лека нотка на карамфил, а от анасонът бягам с 200. Последните дни посягам често към Coco Noir и отливката ми на LUI ( няколко пъти подчертах пред мъжа ми колко ми харесва, но май не разбра намека и ще си го купувам сама Grinning ), пазя си и отливка на SL Feminite du Bois, който си душа от време на време, но не мога да нося, и май нямам други, които категорично да причисля към подправковите. Мъжът ми има май повече от тази категория, носи често TF Noir Anthracite, а за специални поводи пази спрения Antidote Viktor&Rolf.
Единственият новоизлязъл, който успях да помириша и пробвам, е Libre Intense, на който получих малка мостра, не съм стъпвала във парфюмерия от месеци. Днес съм с него, не ме отвя, началото е по-различно от първообраза, но после се развива по абсолютно същия начин на кожата ми и няма да го купувам  след като имам първия.

# 65
  • Франция
Angels' Share By Kilian е конячен парфюм с ... меки гурме нотки.
densi , благодаря ти за този отзив Flowers Rose Би ли разказала и за другия, който лично за мен е по-интересен?

# 66
Цитат на: densilink=topic=1266412.msg41678357#msg41678357 date=1604478896
Angels' Share By Kilian е конячен парфюм с гурме нотки. Той е вдъхновен от коняците, които Килиан Хенеси произвежда в семейните изби и е силно алкохолен.
Скрит текст:
Отваря се със сладък коняк, който се усеща много силно. Преминава в дървесна ванилия с малко пралина и много канела. Парфюмът е сладък, омаен и алкохолен, до степен, че не може за мен да се носи на работа и при шофиране с кола, защото ако ви спрат полицаи, ще ви проверят със сигурност за алкохол. Типичен унисекс, за мен няма силно изразена посока.
За приликите с Ambre Narguilé и Oajan PDM има ги, но Ambre Narguilé е много по-класен и сложен аромат, той има сушени плодове, мед и бензоин, който напълно липсват в парфюма на Килиан. От средата се усещат прилики, но не са копия.
Oajan PDM за мен е много гъст, силно ванилово- смолист и много канелен и има доста разлики с Angels' Share. Приликите са само в канелата и ванилията.
Дървесен, сладък и топъл парфюм, който е със среден интензитет на излъчване и добра трайност на кожата ми от 6-7 часа. Буквално летлив е, носи се леко около вас, не е нектарест като Oajan. Той влиза в носа и остава там. Много по-остър и силно изразено мъжки е.
Има леки прилики  в алкохолната част със Single Malt By Kilian. Личи си, че са от едно смейство.
Абсолютно нищо общо няма с Бакара, сравненията с него са ми смешни.
Angels' Share By Kilian е в стъклен флакон със забележете пласмасова капачка, която уж била направена, за да не се счупи, ако се изпусне, но всъщност опростява този скъп парфюм и на мен лично не ми харесва.
Харесах парфюма, нямам алкохолни аромати и бих носила този, но изисква съобразяване на място и време. Ако го намеря на добра цена ще го купя за празниците, защото съм фен на марката и не ми звучи като нещо, което съм носила отдавна, а е модернизиран с този сладък коняк и меки гурме нотки.

densi, благодаря за прекрасното описание. Flowers Hibiscus
Само като прочетох "коняците, които Килиан Хенеси произвежда" и нататък нямаше нужда да чета. Това е любимата ми марка коняк! Казвала съм на ММ, че спокойно мога да си мацна от него зад ухото и да си го нося като парфюм.
Снощи се насладих на последните глътки останали в бутилката ми /лично моя си е и на никого не давам от нея Stuck Out Tongue Winking Eye/ и съм поръчала незабавно да ми се зареди барчето. Simple Smile   Така де, трябва си редовна дезинфекция и аз спазвам всички мерки! Simple Smile
Кажи, моля те, къде мога да го душна!? Kissing Heart

Последна редакция: ср, 04 ное 2020, 11:38 от Sysly

# 67
Не съм Денси, но можеш да го пробваш в The Circle

# 68
Не съм Денси, но можеш да го пробваш в The Circle
И в Делириум в Сердика Мол (там имат и Съркъл)

# 69
Пробвах J'adore Infinissme набързо преди малко и доста неочаквано за мен, взе, че ми хареса (оригналния не ми е никак любим) 😳. Ама чак пък каква цена са му сложили в Дъглас... 🤔

# 70
Angels' Share By Kilian е конячен парфюм с ... меки гурме нотки.
densi , благодаря ти за този отзив Flowers Rose Би ли разказала и за другия, който лично за мен е по-интересен?
Да ще напиша днес и за него.❤

# 71
  • Русе
Днес се сдобих с това,след дълго колебание между него и Mancera Red Tobacco.Тествах и двата,но този по ми пасна като аромат-тютюн,джиндифил,канела,ванилия,просто ме омагъоса

# 72
Разкошен е честит! И на мен ми харесва повече от Мансерата.

# 73
  • гр.Бургас
Здравейте,момичета,много интересна тема.Единственият подправков  парфюм,който имам е Vanilla & Anise на Jo Malone.На мен ми допада много,но вече не може да бъде намерен.Бихте ли предложили достоен заместител?

# 74
SOTD: Le Parfum in White...вече съм сигурна,че това ще е парфюмЪТ за Коледното парти (ако има) Bowtie

Общи условия

Активация на акаунт