Парфюмни размисли и страсти - 252

• 58 438
  • 759
  •   1
Отговори
# 315
Момичета, днес имам имен ден , да ви почерпя виртуално 💕

# 316
Честити всички именици!
Този Moet си иска някой ексклузив на Шанел  Simple Smile и ефирна рокля

SOTD: Sensual instinct montale. Продължавам да му търся подходяща температура, но с времето започвам да харесвам и бинтовете.

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 10:55 от Фръц!

# 317
  • Deutschland
Тъкмо се успокоиха парфюмните ми фантазии тези дни и сега ми давате отново тема  - мръсна ванилия Joy що е то?
Фръц! при мен я има тази леко мръсна нотка, не е така чиста ванилията като при Lewiss, но само в началото, после след около час утихва и се развива красиво.
Честито на всички, които днес празнуват!🥳 Преди всичко здраве  и вълнуващи парфюмни изживявания!

# 318
Аз имам Lune Feline Atelier des Ors, ще си купя тази зима и Dionisio Tiziana Terenzi, та мръсни ванилии си имам и Ани не ми трябва може би. Но ще пробвам, когато мога.
https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Dionisio-49662.html

# 319
  • The Evergreen State
Нещо ново за мен, което вероятно за тези които следят новините в парфюмния свят не е новина, може и да е ставало дума но реших да споделя - Герлен отдавна говорят за наследник и последовател на Тиери Васер, някой който да бъде въведен и посветен в парфюмерийното изкуство на бранда, явно са се спрели на Делфин Йелк и то доста отдавна но чак тази година я представят в ютюб канала си. Може и да бъркам но поне за мен нейното име беше непознато, Герлен винаги съм асоциирала единствено с Тиери Васер а сега ми направи впечатление че дори и Фрагрантика са добавили името й до почти всички парфюми на Герлен от последните 10 години (макар че още не са обновили че е парфюмерист за Герлен).

Ето и видеото на което попаднах в което се представя https://www.youtube.com/watch?v=UWClkZGBmzY

# 320
  • на майната си
Аз имам Lune Feline Atelier des Ors, ще си купя тази зима и Dionisio Tiziana Terenzi, та мръсни ванилии си имам и Ани не ми трябва може би. Но ще пробвам, когато мога.
https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Dionisio-49662.html
Не е мръсна ванилия Ани, просто направих съпоставка с двата аромата, че няма такъв мръсно/животински наклон самата ванилия в композицията - различна е.
А какво е мръсна ванилия - ами такава, която звучи леко нечистоплътно, без да има животнски неща в пирамидата, такова усещане оставя у мен Lune Feline, аромат, който обожавам, но началото му е по-трудно - типично за ниш ароматите - повечето са странни и трудни за носене, въпреки че тази тенденция се обръща в последните години.
Типичен пример затова е Musc Ravageur - преди доста години тествах първата версия - за мен беше невъзможна за носене, но реформулирана ми пасна доста по-добре,  да - не е такъв звяр, но е няколко идеи по-лесна за възприемане - въпрос на вкус и възприятия.

# 321
Бях си обещала, че няма да купувам нищо друго освен Либре интенз, но, ето, видях ЛВЕБ Интензмънт на добра цена и натиснах бутона, отделно чакам и друга поръчка, но да не се отплесвам. Видях, че във Фрагрантика сравняват Ланкома с Трезор а ла фоли, който искам от известно време. Вие намирате ли прилика? И как стои въпросът с трайността? Имам ЛВЕБ интенз и изкарва над 8 часа, което за моята кожа е забележително.

# 322
Минах вчера през Аtelier 84 да пробвам тази Seta Moresque, за която говорите и особенo magicjo. Доста ни съвпадат вкусовете с нея, та викам я да видя това чудо. Ииии... да. Ами искам го, много 😀 Мъркащо сладко тигърче, хем сладко и мърка, хем отдолу пластове подправки издават характер. Страхотна трайност показа при мен.
Пробвах още Alma Pure, силно ми напомни нещо, но не се сещам сега какво..Стрелям в тъмното и ми се върти нещо между Intense cafе и Black Afgano, но не с интензитета на горните. Може да греша, но нещо такова ми изскочи в главата. На този етап нямам нужда от него. Обаче, приятелката, с която бях, хареса най-много него, най-интересен ѝ се стори.
Много ми хареса и Royal! Не му е точно сега сезона май, обаче такава красива праскова...Като цяло, обаче, не е банално фрути - флорално, много очарователен и разнообразен, има си дълбочина и всичко. Слагам го в уишлиста и него 😊

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 18:27 от tuali

# 323
  • Бургас
Нищо общо не намирам аз между двата.Трезор а ла Фоли при мен е немощен и глух, а Интенсемент е много траен,но ми е крайно неприятен.И двата не са мой тип.

# 324
Забравих още нещо, като попитах момичето в магазина за Seta, тя се засмя и каза, че тоя парфюм бил станал голям хит напоследък, все за него питали 😂😂😂.

# 325
  • София
Е, tuali, развам се, че ти е харасала Сета. Smile За Коледа ще е идеален подарък. Kissing Heart Wink
ina_mina, нямат общо двата парфюма, за които питаш. Имам и харесвам и двата. И двата са с много добра трайност на моята кожа.
Пропуснах да попитам. Може ли някой, който познава Club de Nuit Armaf и Empressa Penhaligon's да сподели нещо за приликата им с Коко Мадмоазел?

Последна редакция: нд, 08 ное 2020, 17:44 от magicjo

# 326
Днес видях къде е Ателие84. Леле като видях как примамливо бяха наредили Тiziana Terenzi, Roma Pantheon i Moresque за малко да вляза, ама се въздържах. Досрамя ме, защото си знам, че дори и да ми хареса нещо, няма да го купя оттам.

# 327
Royal Moresque не го видях другаде, та мисля тъкмо от там да го взема като му дойде времето...

# 328
  • España
Ето как изглежда близкият до нас магазин за нишова парфюмерия :
От там имам 2 парфюма ...промоции не правят...гледам рядко да ходя, че изкушението е голямо, а цените 😩... Обаче пък са толкова гостоприемни и сърдечни!!!! И кафе,  и сладки,  и отливки и мостри , каквито си пожелаеш !

# 329
Уникален!
Влизайте смело в нишовите бутици, нищо, че няма да сте клиенти. Много са любезни, обясняват и дават проби. Много добре знаят, че не всеки ще стане или им е клиент. Познават клиентите си поименно. Никого не са върнали и подкрепят винаги хората, които обичат парфюмите.
А посещението при Калин е цяло преживяване с тези прекрасни парфюми и неговите знания и съвети. Ако отидете там винаги го питайте да ви препоръча той и слушайте. Най- хубавите парфюми в живота ми той ги е посочил.

Общи условия

Активация на акаунт