Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 516
  • 738
  •   1
Отговори
# 180
Виж в темата за Б 12. Директен линк нямам, но е факт, че след добавка Б 12 доста ниско желязо и феритин отчетох...

# 181
Аз приемам от дълго време б12, сега само от 1-2 пъти седмично, ни преди всеки ден, за да наваксам дефицити и защото съм с mthfr. Желязо никога не съм приемала. Все се надявам с храна да го набавям.

# 182
Здравейте!Бихте ли коментирали тези показатели:

Глюкоза:
0 мин-4,5
60 мин.-7.1
120 Мин-5,3

Инсулин:
0 Мин-5 mU/l
60- Мин  117.6mU/l
120  Мин -62.9 mU/l

Изследването е правено след като откриха ГКПЯ.Моля ако  някой е наясно да коментирате.

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 06:31 от macapisa

# 183
Момичета, откриха ми възпаление на щитовидната жлеза. Сега трябва да пия преднизолон в голямо количества 3-4 месеца. Дали ще ми влоши ИР, тъй като е ясно , че и кг ще кача? Не знам как ще се справя. Държа въглехидратит между 50-80 гр. Последно инсулина ми беше 11, но пак бях под голям стрес.

# 184
Много вероятно е да се влоши ИР при прием на кортикостероиди. Действат на инсулина и от там предизвикват и силен глад. Моето куче пие такива няколко месеца - младо (2 г.) и много енергично е, тичаше като фурия. От хапчетата стана гладна като звяр, от 20 стана 26 кг. Предизвикват омазняване на коремната област и го виждам при нея. При високите дози нямаше сили и да тича, дишаше учестено. Сега е на много ниска доза вече и ефекти като силен глад ги няма.
Сигурно може човек да се опитва да спазва някакво хранене при прием на кортикостероиди, но просто трябва да е и реалист и да не е твърде жесток към себе си. Те влияят на много неща, но се и изписват предполага се за сериозни проблеми, така че временно режим и други здравословни проблеми отиват на заден план. Ветеринарът ни каза в прав текст, че месеци след спирането на кортикостероидите ще трябва да се чисти тялото й и “ще й разкаже играта”, но това е положението...

# 185
Момичета, откриха ми възпаление на щитовидната жлеза. Сега трябва да пия преднизолон в голямо количества 3-4 месеца. Дали ще ми влоши ИР, тъй като е ясно , че и кг ще кача? Не знам как ще се справя. Държа въглехидратит между 50-80 гр. Последно инсулина ми беше 11, но пак бях под голям стрес.

Не може ли да се консултираш и с друг лекар? Да поискаш лекарство, което не вреди така.

# 186
Извинявам се отново да попитам бихте ли коментирали показателите?

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 06:30 от macapisa

# 187
А къде са референтните стойности?

# 188
Това е за глюкозата:

А за инсулина има само само за 0 - та минута- до 23.

# 189
За мен си имаш Ир.
Хубаво е, че инсулина си върши работата горе долу. Докога обаче от теб си зависи.
Иначе в първия пост е описано и всеки ако има желание може да прочете и сам да си разтълкува има или не проблем Simple Smile

# 190
Благодаря!

Последна редакция: сб, 14 ное 2020, 21:32 от macapisa

# 191
  • Близко съм

И аз съм на преднизолон от 4-5 год. само,че предполагам съм с по-ниска доза от твоята. Пия вечер по половинка от 5мг.

# 192
Аз трябва цяла седмица да пия по 6 на ден, следващата 5 и така докато стигна едно. Много вредно ми се струва- пише , че може да доведе до диабет.

# 193
  • Близко съм
Толкова високи дози никога, не съм приемала не мога да споделя нищо. Но те съветвам да не го спираш,без лекарска намеса и по схема, защото аз макар и в малки дози преди време тъпата само го спрях и сега съм с андрогенна алопеция отрази ми се на косата и плюс още някои неща, получило се е като "отнемане"

# 194
Какво е точно това възпаление на щитовидната за което пишете?

Общи условия

Активация на акаунт