Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 513
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Кортикостероидите никога не се спират изведнъж, а бавно и по схема!!! Ако си започнала да пиеш и то такава доза, е много опасно спирането.

# 196
Какво е точно това възпаление на щитовидната за което пишете?

Води се подостър тиреоидит, много ме боляха лимфните възли в основата на гърлото. Не посмях да пия 6 хапчета, но днес изпих 4 и така трябва да продължа поне 5 дена, надявам се до тогава да се консултирам и с друг ендо. После ще пробвам да намаля на 3 бр.
Това са ми изследванията:
TSH-0.02 референтна с-ст-0.27-4.20
FT3-7.51 референтна с-с-3.20-6.80
FT4-23.7 референтна с-с-12.00-22.00
CYE 89 референтна с-с-2-39
CRP 52 референтна с-с-до 6

Последна редакция: нд, 15 ное 2020, 01:12 от elitsa_b

# 197
По принцип кортикостероиди се изписват при автоимунни заболявания. Целят да подтиснат имунната система, за да спре да атакува тялото. Не съм запозната с това конкретно състояние, но ако нещо е от този спектър лекарите процедират така - изписват големи дози, за да спре разрушаването на тялото от собствената му имунна система. Като видят че състоянието се облекчава, постепенно много бавно намаляват дозите. Ако има влошаване, моментално вдигат. Кофти е, но нямат много друг арсенал срещу подобни проблеми.

# 198
Понеже обсъждате феритин, желязо, ЖСК, вит. Б12 и Д, какво ще кажете за тези?

Феритин - 66 (13-150)
Желязо - 14,98 (6-34)
ТЖСК - 75 (45-72)
Хемоглобин - 143
Вит. Д - 25 ng/ml (Ясно, че е нисък...)
Вит. Б12 - 608 pmol/l (145-569)

В последните години забелязвам, че вит. Б12 винаги е над реф. стойности. Дали не показва проблем? И би ли могло да има връзка между висок Б12 и нисък Д например?

# 199
Хора, когато стартирахте вашите режими правихте ли си веднъж седмично зареждащ ден с полезните въглехидрати - всяка неделя (примерно) по един плод, кафяв ориз и овесени ядки? Как мислите, че випсе отразяват?Аз така правя от 1 месец (старта на режима ми) и съм си минус 6.

# 200
Не, нямам нужда от зареждания с подобни въглехидрати. Освен да ми вдигат КЗ и инсулин, не виждам с какво могат да ми бъдат полезни...

# 201
Не очаквам да имам необходимост от такова "зареждане", че да го правя... За чий ми е да се храня ВМ-НВ ако ще се зареждам с въглехидрат, нали идеята е да са опразнени всякакви резерви от глюкоза и тя да не ми се меси на инсулина и като цяло на метаболизма.
Сега, режим с по един такъв ден е по-добре от никакъв режим, разбира се. Ама хич не е задължително да го има, хеле пък за нас с ИР.
Откакто си започнала да пишеш тук, всеки втори пост ти е питане за чийт ден, сега зареждащ, незнамсикакво... Ние не сме папата да раздаваме индулгенции, ти си решаваш какво да правиш и си го правиш, не чакай ние да те оправдаем.
Когато реша да се храня извън режима, го правя за да се поглезя, на гости по повод или от сорта, не да съм си го наумила редовно и да си чакам там неделята или който ден е че да ям глупости... Тези храни дето си изброила си знам че не ми се отразяват добре и не са моето нещо. Не че един плод ще ме гътне ама пък защо да го изям като мога и да не? Овес и друга конска храна пък съвсем я оставям на конете. Ако знаеш колко от пишещите в темата и те са яли овесени ядки и пълнозърнести неща и са си мислели че това им трябва...

# 202
Интересно ми е с какво точно полезно зарежда този "зареждащ" ден.

# 203
Хора, когато стартирахте вашите режими правихте ли си веднъж седмично зареждащ ден с полезните въглехидрати - всяка неделя (примерно) по един плод, кафяв ориз и овесени ядки? Как мислите, че випсе отразяват?Аз така правя от 1 месец (старта на режима ми) и съм си минус 6.

Извинявай, ами ти проблем с паметта ли имаш?
Защо пак питаш едно и също?

Ето тук съм ти отговорила.
https://bg-mam.ma/p/1266415/41696471

Какво искаш да ти кажем? Само кажи. Кой отговор ще ти харесва?
Плюскай каквито искаш В, всеки ден. Хепи ли си сега?

# 204
Елора, предишното ми питане беше за ЧИЙТ ден.Този път питах за ЗАРЕЖДАЩ ден.Между чийт и зареждане има огромна разлика ако не знаеш.
И споделих, че със зареждане веднъж седмично аз все пак свалих 6 кг за 1 месец и да попитам на някой друг отразява ли му се зле на кз, инсулин или забавено темпо с теглото?И причината да питам е, че моят фитнес инструктор с който работя ежедневно и ми помага за тренировки и съвети за хранене го препоръча.Което в никакъв случай НЕ е чийт.Има си определени грамажи, които трябва да спазвам и други въглехидрати освен овесените ядки, плода и кафявия ориз не употребявам.

# 205
Как да го кажа, свалените килограми не са показател, че такива зареждания се отразяват добре на ИР...

# 206
моят фитнес инструктор го препоръча
Ама това за трениращи на диета или за такива с ИР?

# 207
моят фитнес инструктор го препоръча
Ама това за трениращи на диета или за такива с ИР?
И за това специално го питах.Каза ми да не го мисля и, че като цяло било препоръчително за всички,дори желателно, за да се произвеждало достатъчно от хормона лептин.

# 208
Значи, зависи как го гледаш, твоя си работа как ще го наричаш.
Бях останала с впечатлението че си на ВМ-НВ режим понеже те мярках да пишеш и в нея тема. Ако е така, ориз и овес с си баш чийт, нямат нищо общо с режима ако са в количества за "зареждане". Тя цялата идея за зареждане с въглехидрат противоречи на този режим де.
На твоя фитнес инструктор със сигурност не му пречат такива дни, ама той вероятно е млад, здрав, прав мъж... а пък ти вероятно не си нито едното от изброените? Този човек запознат ли е с ИР или прави режими по един и същ начин на всички трениращи и искащи да отслабнат?
На отслабването не на всечки пречат особено такива дни, но на КЗ и инсулина със сигурност се отразяват. И това го осъзнавам всеки път като реша да изям нещо дето не е особено добър избор при ИР. Знам че няма да се гътна, но не си правя добро с това и гледам да е рядко.

# 209
Анабел, изписа се подробно какво мислим за фитнес инструктора ти, познанията му по хранене и чийт зарежданията му. Освен, че се бъзикаш с пишещите тук, друго не ми идва на ума.

Общи условия

Активация на акаунт