Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 519
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
Здравейте, момичета, със СПКЯ съм. Може ли да помоля за разчитане на следните резултати*

* направени са след 5 дни по 2 хапчета Дуфастон. "Цикълът", който дойде слид това беше буквално 1 единствена кафява капка. 5 дни след тази..капка.. пуснах тези изследвания,  не съм сигурна коя фаза се води.

160 см, 49 кг

Последна редакция: нд, 22 ное 2020, 09:36 от bubanka

# 271
Бре, ти направо си кльощава.
Но за мен си имаш ИР.

# 272
Но за мен си имаш ИР.
Grinning
Доколкото има значение, самата ми костна структура е "тясна" - narrow body frame
Примерно,  талия 62, подгръдна 75
* обаче точно под талията (което аз наричам "подкоремие" варира 70-75)

# 273
  • Paris, France
Витаминче, имаш хиперинсулинемия, много лош инсулин на 1ви час, но на гладно инсулинът ти е направо идеален. Аз започнах с много по-лош инсулин, който май беше трицифрен и на втори час, на първи беше 190. СПКЯ-то ми изчезна още първия месец диета и лекарства, а след 6 месеца даже влязох в хипоталамична аменорея която е обратното на СПКЯ.

Виж добавките за СПКЯ,повечето от които са и за ИР. На първа страница има някои от тях.

Ако имаш кисти липсва и йод, а той е опасен без селен. Изследвай Д3, фолат, мутации, селен!

Б12 ти е много нисък.

С магнезий и малко режим до месеци ще забравиш за Дуфастон и ще си като нова  

Успех ти желая.

# 274
Здравейте!
Може ли мнение за Глюкофаж?
Става въпрос за СПЯ и  лека инсулинова резистентност при 21 годишна?
По принцип ендрокриноложката каза,че има някакъв вид инсулинова резистентност,но не е сериозно положението.
Попитахме дали не е по-добър вариант да пием Иногинол или Инозитол например,но тя каза ,че с добавки не лекувала ,лекарите знаели с лекарства да лекуват.
Та въпросът ми е следният:може ли пиенето на този медикамент да изостри повече състоянието и да стане съвсем зависим човек от приема на лекарства за диабет?Като цяло сме на границата на ИР,но пък от 5-6 месеца непрекъснато и закъснява менструалният цикъл /на 2 месеца и идва/и АГ видя поликистозни яйчници .
Моля за мнение

Последна редакция: сб, 21 ное 2020, 07:08 от macapisa

# 275
  • here, there, everywhere
Като пишете за бъз да споделя, че аз си правя кефир със сироп от бъз. Купувам готов сироп, в България има на Хармоника, разтварям във вода и слагам кефирни зърна на воден кефир. Подаряват се по фейсбук групите. Изчаквам 24 часа, вадя зърната и чакам още 24 часа за повторна ферментация. После в хладилник. Понеже е ферментация, по-голямата част от захарта е изядена. Аз даже и повече чакам. Получава се много приятна газирана напитка. Вкъщи е на почит. Ако сте кето обаче не е подходяща, има си малко захар.

# 276
  • София
Да бе ще суша.
Къде  ги намираш?

Д София на Женския пазар продават всяка есен.

# 277
Здравейте!
Може ли мнение за Глюкофаж?
Става въпрос за СПЯ и  лека инсулинова резистентност при 21 годишна?
По принцип ендрокриноложката каза,че има някакъв вид инсулинова резистентност,но не е сериозно положението.
Попитахме дали не е по-добър вариант да пием Иногинол или Инозитол например,но тя каза ,че с добавки не лекувала ,лекарите знаели с лекарства да лекуват.
Та въпросът ми е следният:може ли пиенето на този медикамент да изостри повече състоянието и да стане съвсем зависим човек от приема на лекарства за диабет?Като цяло сме на границата на ИР,но пък от 5-6 месеца непрекъснато и закъснява менструалният цикъл /на 2 месеца и идва/и АГ видя поликистозни яйчници .
Моля за мнение
Здравей, мисля, че доста хора ти отговориха вече.
Не, не може глюкофажът да изостри състоянието. Може да помогне и да бъде спрян. Но трябва строга диета и спорт заедно с глюкофажа. Аз приемам и инозитол успоредно.

# 278
Но за мен си имаш ИР.
Grinning
Доколкото има значение, самата ми костна структура е "тясна" - narrow body frame

Трябва ти режим, задължително + това, което написа Невена.
Явно си от изключенията, които са слаби и имат ИР.
А и щом имаш малко коремче е ясно.
Не винаги да си слаб, значи здрав.
Ядеш ли сладко, тестено, пиеш ли газирани?

# 279
Но за мен си имаш ИР.
Grinning

Малко офтопик, но това подкоремие аз много обичам да наричам долната кифла Grin Purple Heart

# 280
Елора, Невена, много благодаря за отговорите и препоръките.
Май нямам спомен изобщо в живота ми да съм имала плосък корем, но все съм си мислила, че понеже съм толкова тесничка. (Примерно, тези, които са "круша" почти винаги са с плосък корем.)

Ям сладко, да. Закуските и междинните обикновено са ми вафла, меденка, киндер буено, сникерс. Също и домашни правим и хапвам често - кекс, сладкиш, торта.
Изключвайки горните, тестени храни освен хляб не ям. В къщи сме на типов.
Газирани не пия никакви.

Невена, само не разбрах - хиперинсуринията форма на ИР ли е? Едно и също?

А, имаше ли нещо за съотношението на щитовидните? Моите как са?

# 281
Ясно, на високовъглехидратна си.
И това, че си слаба те заблуждава.
От там ти е и СПКЯ.
Организма ти е възпален от въглехидратите.
Трябва да ги махнеш.
Хиперинсулинемия и ИР са близки заболявания, но не едно и също.

Първото е прекомерна секреция на инсулин. И този инсулин уврежда тялото.
А при ИР, инсулина не реагира правилно на хормона инсулин.
Има хора ги имат и двете заболявания. Други само едното. Аз ги имам или поне ги имах.

# 282
И аз бях от слабите и болните. Мен ме удари в ставите. Чак като наближих 40г започна да ми се появява шкембенце, въпреки че продължавах да съм слаба, така че не се заблуждавайте, че като сте слаби, значи всичко е наред.

# 283
И аз.И като се замисля страшно ме боляха глезените е трудно ги раздвижвах,коленете ми пукаха и имах болки в дясното рамо.Откакто спрях въглехидрати съм топ.

# 284
Аз, режима на хранене на Витаминчето, не го виждам високо въглехидратен, а направо захарен. Постоянно си похапва захар. Нищо полезно.

Общи условия

Активация на акаунт