Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 525
  • 738
  •   1
Отговори
# 255
Няма неподсладен, то е и ферментирало с все захарта и прочие, тя си е част от приготвянето му. Това домашно приготвения. В лъжица от сиропа от бъз по-голямата част ще е захар, сигурно над половината, нататък вече си прави всеки сметката.

В аптеки и прочие магазини са два варианта - с нормална захар и "без  захар"... което всъщност е с фруктоза и не го броя за по-малко вредно. И аз бях в шок като видях че това се предлага като вариант за диабетици ама това е положението.
Ако има някакъв друг продукт който да е с екстракт някакъв от бъз, а не сироп, сигурно би бил по-подходящ щом се пази от захарта човек.

# 256
Другият вариант е алкохолен извлек от растението. Моят валериан е такъв.
Не знам дали етеричните масла имат същия ефект.

# 257
Има много различни продукти за по-добър имунитет - клеева тинктура, ехинацеа и т.н. Вит Д... Аз преди за имунитет пиех капки “тройна ехинацеа с бъзак”. Много ми помагаше да се справя/предпазя от гриповете есен/зима, защото преди пътивах много по работа в чужбина и имах контакт с много хора и си прилепях всякакви вносни бацили по летища, самолети, конференции - беше ужасен порочен кръг .... Иначе за разни сиропи, особено домашни - това по-скоро си е просто напитка с много захар, на която й се носи слава на здравословна. Зависи от съдържанието на продукта...
Между другото вече многократно лекари коментират, че специално за COVID-19 не е никак удачно да се прибягва до стимулиране на имунитета, защото едни от най-тежките случаи са при свръх реакция на имунната система. Никак не е ясна връзката между имунна система и реакции към вируса. Имунната система на децата, която обичайно е много уязвима и недоразвита е податлива на всякакви непознати вируси, а в случая изглежда изобщо не го отчита този вирус, което реално ги предпазва от негативните последици и дори заразени, рядко “боледуват”. Това е напълно различна реакция в сравнение с тази на едно дете към грип например.

# 258
Другият вариант е алкохолен извлек от растението. Моят валериан е такъв.
Не знам дали етеричните масла имат същия ефект.
Не съм се интересувала от бъз дали има такива форми на добавки, ехинацея и подобни знам че има в алкохолен извлек като капки, това по повод на имуностимулантите. И аз не съм им фен особено, човек по-добре да се опитва да се поддържа здрав и "в изправност" по принцип, тогава и имунната му система си работи както трябва. Отделно на днешно време толкова много народ имат по някакъв автоимунен проблем и къде знаят за него, къде не... не ща да си представям такъв човек ако се зоби с имуностимуланти какво става.

# 259
Да, капките, които аз пиех бяха алкохолен извлек и бяха наистина силни. Те вероятно и затова действаха. Но всичко, което лекува, може и да трови ...  На опаковката изрично пише да не се приемат от хора с автоимунни заболявания. Прави се курс само веднъж годишно (3*10 дена с по 20 почивка между всеки 10 дена).

# 260
Не съм сигурна дали децата реагират и към другите корона вируси. Мисля, че не. Каквото и да говорят и да втълпяват, всъщност това е един вирус, чието семейство върлува всяка година. Ако се загледате и в графики от предишни години, смъртността и заболеваемостта са напълно сходни със сегашните. Най-уязвими са диабетиците, сърдечно болните и с наднормено тегло. Като писах в една тема за ковид, че аутофагията помага много и е вече научно доказана, щяха да ме изядат с парцалите. Еми, яжте си на корем тогава, запасете се с антибиотици и така.....всеки отговаря за себе си

# 261
Няма как да стане, човек ядящ "на корем" каквото зърне да се метне на гладуване с цел аутофагия. Друго си е "вълшебно" хапче.
А и страха от болест/вируси много помага за разболяване. И мисля, че при деца и млади хора точно  това , че не ги е страх играе голяма роля.

# 262
Не съм сигурна дали децата реагират и към другите корона вируси. Мисля, че не. Каквото и да говорят и да втълпяват, всъщност това е един вирус, чието семейство върлува всяка година. Ако се загледате и в графики от предишни години, смъртността и заболеваемостта са напълно сходни със сегашните. Най-уязвими са диабетиците, сърдечно болните и с наднормено тегло. Като писах в една тема за ковид, че аутофагията помага много и е вече научно доказана, щяха да ме изядат с парцалите. Еми, яжте си на корем тогава, запасете се с антибиотици и така.....всеки отговаря за себе си
заради неадекватно говорене и поведение на властите продължават да битуват такива митове, че това е вирус като всеки друг. Да това е вирус като всеки друг вирус, но всеки вирус е с различна степен на заразност и смъртност.
Това, с което не съм съгласна е, че това да се представя COVID-19 като безобиден вирус - не, никак не е безобиден. Смъртността е сериозна и убива много хора, които иначе въпреки съпровождащите заболявания биха живели десетилетия наред. Около мен починаха близки хора точно от COVID-19. Единият ден виждаш човека здрав и прав, усмихнат - работи си, за две седмици го уби. Има и млади хора, които нито са с коремите, нито са болни от нещо, което до сега са им е пречило и имат трайно увреждане на белия дроб и са в момента на антикоагуланти. Това не става при пневмонии - аз съм карала 6, имам 2 операции заради пневмония дори, но такова нещо не са виждали лекарите.
Да се сложат под общ знаменател всички Корона вируси е като да третираме всички папилома вируси еднакво. Да ама от няколко стотин вируса, които причиняват брадавици, 1-2 причиняват брадавици, които преминават в злокачествени тумори ...

# 263
Деси, нито ги слушам властите, нито ме интересува говоренето им. Няма да се караме в тая тема, всеки има глава на раменете си. Аз отказвам да треперя от страх, а това допълнително сваля и имунитета Hug.
Ако под неадекватно говорене се има предвид - носете си маските и това ще ви спаси, да съгласна съм. Как пък един път не чух адекватни съвети как да подсилим имунитета си, например. Ама не с хапчета.

# 264
Преди известно време ми попадна статия, в която пишеше, че кето храненето е най-доброто, за да се предпазим или да минем леко през боледуването от ковид.

# 265
  • София
Черен бъз аз приемам изсушените плодчета. Няма захар, няма подсладител, чиста работа.

# 266
Оо, вярно че и за такъв вариант някой ми беше казвал, само че не запомних май по някаква схема се започваше и там, първо по едничко само, после постепенно до повече. Това би било идеално ако върши същата работа като сиропа и без един тон захар. Само че сиропът от бъз нали минава и ферментация та дали е същото?

Иначе от статиите дето пишат наистина най-смисленото е това - да се храни човек здравословно и да няма дефицити. Само че половината народ чете през ред, другата половина слуша първата какво му преразказва... и става развален телефон. В резултат излиза че трябва да се зобят с витамин Д, цинк, селен и забравих още какво беше и така нямало да ги лови короната Grinning А то не е баш така, ами недостиг на тези неща сваля имунитета действително, ама излишък от изкупуване на аптеките и вземане гьотере няма да ги направи безсмъртни... И без това повечето си ги купуват и скоро след това им омръзва да ги вземат, по мои наблюдения.
Иначе и тук в темата си ги бистрим тия неща постоянно, от гледна точка на ИР - витамин Д се спряга редовно, други добавки също, важното е да се попълват дефицитите за да сме по-здрави. Със или без епидемия и прочие.

# 267
Че продава ли се изсушен бъз?

# 268
  • София
Че продава ли се изсушен бъз?

Продава се. А може да си купите пресен и да си изсушите.

# 269
Да бе ще суша.
Къде  ги намираш?

Общи условия

Активация на акаунт