Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 560
  • 738
  •   1
Отговори
# 315
Те не са лоши като форма, доколкото си спомням, но количеството магнезий в една таблетка е много малко, не се лъжи че с по 1 при мерно на ден нещо правиш. 30 и няколко милиграма в таблетка по спомен, нищо не е. Скъпичко излизат ако искаш да наваксваш прилични количества магнезий.

# 316
И на мен от известно време тялото ми страшно трепери. Чреобърнах си и храненето-добавям повече въглехидрати.. Мисля си че е от стрес и може би липса на магнезии. Дори като хапна не минава и продължавам да си треперя. Не ми се е случвало никога преди. Не знам дали имам ИР или някакво друго заболяване. Имам само СПКЯ...В момента пия само Д3 и витамин Ц, явно не са ми достъчни.

# 317
И на мен от известно време тялото ми страшно трепери. Чреобърнах си и храненето-добавям повече въглехидрати.. Мисля си че е от стрес и може би липса на магнезии. Дори като хапна не минава и продължавам да си треперя. Не ми се е случвало никога преди. Не знам дали имам ИР или някакво друго заболяване. Имам само СПКЯ...В момента пия само Д3 и витамин Ц, явно не са ми достъчни.

И на мен не ми се е случвало, освен в моментите на вълчи глад, преди да знам за ИР и да започна режим. За ВХ си мисля, че са добре и съм намерила баланса, за да мога и да свалям кг. и да нормализирам инсулина, а за стреса.... незнам, на коя степен е...скоро имам изпити и се надявам, полека лека да се успокоят нещата откъм стрес, а и да сме здрави....

# 318

Привет! Ето ги и моите изследвания. Започнах и аз борбата надявам се да ми кажете как ви се струват изследванията и да споделите как се храните. Благодаря!

# 319
Здравейте.
На Глюкофаж ХР750, по 2 т. съм от 2 месеца и инсулина от 27 е паднал на 14, КЗ е добре и преди, Алат ми е доста висок 64, имам омазнен черен дроб, предполагам от това е. Иначе другите чернодробни вече са в норма. Холестеролът ми е леко завишен, но той винаги ми е бил така, наследствено ми е.  Чудя се дали да не си купя нещо билково за черния дроб, въпреки, че ендокриноложката нищо не ми изписа. Ако някой нещо пие, да препоръча. Отслабнала съм 5 кг.
Дъщеря ми от месец е на Глюкофаж ХР500 и Иногинол. Инсулинът и е 6, 5 вече, но ендокриноложката каза да пие Глюкофажа поне 6 м. Нейния холестерол също е леко завишен и започна ябълков пектин. Отслабнала е 3 кг.
 Храним се НВ.
Искам да попитам тези, които са на Глюкофаж, позволяват ли си на празник вино? Все пак идва Коледа, Нова година, а имаме мн хубаво домашно червено вино и ми се ще да изпием по чаша.
Лека и топла вечер:)

# 320
Цвети Илиева 614542

Аз не съм много в час с нещата, но съдейки по информацията в темата, имаш ИР поради 2 факта - Инсулина на гладно ти е над 10, и след 120' не се връща към изходното ниво, или около 14. За 60' нямаш ли резултат? Глюкозата също ти е доста висока, но не съм много наясно какво трябва да е съотношението спрямо резултатите на Инсулина. Но тук момичетата са много по-запознати от мен и ще се изкажат по-компетентно.

# 321
Чета линковете от първи пост на темата, и намирам малко противоречива информация. В единия пише, че фъстъците са с нисък инсулинен индекс. На други местя ги дава висок.
Може ли да се ядат ядки  - орехи, фъстъци, кашу?

# 322
Чета линковете от първи пост на темата, и намирам малко противоречива информация. В единия пише, че фъстъците са с нисък инсулинен индекс. На други местя ги дава висок.
Може ли да се ядат ядки  - орехи, фъстъци, кашу?

Да, специално за ГИ и аз съм откривала в началото, че в много сайтове има противоречива информация.
Но всъщност не винаги гледам ГИ, а и самата храна.
Бобовите ядки - кашу, фъстъци, боб, като за начало би трябвало да се изключат или да се консумират рядко.
Суровите ядки са много по-полезни от печените. Но пак в ограничено количество.
Аз ако хапна сурови ядки, няма да напълнея. Лично аз ям бразилски орех и обикновени орехи. Понякога тиквено семе или суров слънчоглед. Последните две ги кисна във вода. По-лесно се ядят и са ми по-вкусни.
Печени фъстъци обожавам, но рядко си позволявам.
От тях преди пълнеех. Сега ако ги ям, просто ми се стопира отслабването.

# 323
Момичета, не е много по темата, но да споделя. След като започнах да пия кортикостероиди с немалка доза, от срах да не напълнея, взех та отслабнах за една седмица 3 кг. Ям само сурови зеленчуци без сол и никаква мазнина и зеле. Позволих си и един банан на части. Днес реших да си измеря инсулина на гладно и познайте-... Беше 18.  Кз я поддържам 5.5 макс, но инсулина направо ме втрещи.

# 324
  • София
Момичета, не е много по темата, но да споделя. След като започнах да пия кортикостероиди с немалка доза, от срах да не напълнея, взех та отслабнах за една седмица 3 кг. Ям само сурови зеленчуци без сол и никаква мазнина и зеле. Позволих си и един банан на части. Днес реших да си измеря инсулина на гладно и познайте-... Беше 18.  Кз я поддържам 5.5 макс, но инсулина направо ме втрещи.

Ти си с вирус? Или бъркам? Случва се да се повиши КЗ и кръвно налягане при вирусна инфекция. Освен това, макар и само зеленчуци, нямаш никаква мазнина и протеини. Ако си здрав, такава диета помага за сваляне на килограми. Но ако вече имаш проблем с инсулин, грешка е без протеин.

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 08:06 от АРТЕМИС

# 325
Не . Нямам вирус или поне не е корона. И за това си пуснах изследвания няколко пъти последните няколко седмици. Диагнозата е подостър тиероид. Това е някакво възпаление на жлезата. Диетата ми е противовъзпалителна в момента. След няколко дена мисля да вкарам и малко варива и яйца, но се колебая заради високия инсулин

# 326
Елица, не вярвам яйцата да са проблем за инсулина. Но пък варивата защо да са противовъзпалителни не разбрах...? Thinking

# 327
  • София
Не . Нямам вирус или поне не е корона. И за това си пуснах изследвания няколко пъти последните няколко седмици. Диагнозата е подостър тиероид. Това е някакво възпаление на жлезата. Диетата ми е противовъзпалителна в момента. След няколко дена мисля да вкарам и малко варива и яйца, но се колебая заради високия инсулин

Ами точно АИП го препоръчват за противовъзпалителен. Несъвместим с варива и яйца.

https://revita.bg/blog/zdrave-i-krasota/%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD … D0%BE%D1%82%D0%BE

# 328
Варивата ще ги вкарам заради жлезата. Само от зелении и репички въглехидратите са ми много малко. Естествено ще бъдат в малки количества, защото и те не ми се включват към представата за противовъзпалителна диета, но за ЩЗ са малко необходими.
Редактирам се.
Благодаря за споделената статия! Бях забравила за киноа и елда, само за боб и леща се свтих.

Последна редакция: пн, 23 ное 2020, 23:00 от elitsa_b

# 329
maq-mi аз си пийвам отвреме-навреме с Глюкофажа, нямам проблем.За черния дроб си вземи бял трън.

Общи условия

Активация на акаунт