Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 569
  • 738
  •   1
Отговори
# 345
А да ви питам от кой магнезий ползвате?Разтворим или капсулки,предполагам няма значение?

# 346
Разтворимите обикновено са с подсладители и още куп добавкиза цвят и аромат, поне аз тизи неща си ги спестявам когато мога.

# 347
Невена, и тук е котидж сирене, в Лидъл му викат на тяхната марка "зърнесто" сирене. Simple Smile

# 348
  • София
Аз съм с голям корем, индикация за ИР, ниско тегло, но нямам омазняване на органите. Правени са ми изследвания и всичко е наред. Явно съм от изключенията.
Котидж сирене има и в Куфланд и в СБА, навсякъде се намира и си се казва котидж. Обикновено гледам къде има на промоция, че иначе цената му е хубава за грамажа. Ама пък като не даваме пари за шоколад може да ги даваме за котидж Sweat Smile
Има и една обезмаслена извара в Лидл в кутийка като от майнонеза, хубава е на вкус и от нея си купувам.
Аз продължавам със стриктното кето. Понякога обаче вх ми идват м/у 20 и 27 гр, но като цало са до 20 гр. Спорт по час на ден и за 1 седмица съм -3 кг и доста см. Доволна съм, продължавам.
Не знам по празниците само как ще я карам. Защото целта нали е да сваля инсулина. Ако си чопна оттук и оттам, то и И ще скочи, а това грам не ми е цел. Май ще си карам на кетото и ще ближа рани отстрани на масата.

# 349
На ваше място обезателно бих избягвала всякакви обезмаслени продукти.

# 350
  • София
Честно казано се обърквам вече - някъде пише, че е хубаво да ядеш обезмаслени, другаде по-мазно.
По принцип не ям само обезмаслени, изварата я ползвам като примес на млечна салата например.
Знам, че е писано доста, но кога се яде обезмаслено и кога по-мазно?

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 16:05 от vanessка

# 351
Обезмаслено значи, че са му извадили мазнината и са му добавили захар, иначе има вкус на картон.
Погледни композицията на опаковките на едини същ пълномаслен и обезмаслен вариант на продукт и ще видиш за какво става дума.

# 352
  • София
Значи в тази уж здравословна форма са нахакали вх. Ми то по-добре да си ям другото, не че там няма нишесте ама все пак...
Благодаря за инфото, това не го знаех наистина.

# 353
  • Paris, France
Обезмаслено значи, че са му извадили мазнината и са му добавили захар, иначе има вкус на картон.
Погледни композицията на опаковките на едини същ пълномаслен и обезмаслен вариант на продукт и ще видиш за какво става дума.

Това за добавянето на захар не е вярно. В обезмаслрните млека и млечни, котидж, извара по принцип няма добавена захар, а ако има си пише на етикета. Подсладените млекца не винаги са нискомазнинни.

Честно казано се обърквам вече - някъде пише, че е хубаво да ядеш обезмаслени, другаде по-мазнинно.
По принцип не ям само обезмаслени, изварата я ползвам като примес на млечна салата например.
Знам, че е писано доста, но кога се яде обезмаслено и кога по-мазнинно?

Не самата мазнина е проблем, а видът и и количеството. Когато отмазняваме дроб имаме нужда от поне чаена лъжичка мазнина дневно, която и без това набавяме от омега 3, но не повече. Идеята е да изгорим бързо мазнините в дроба. При постене и гладуване вътреорганните мазнини заминават първи.

Не всички наситени мазнини са лоши за всички хора, но когато имаме мазен дроб е тъпо да ядем наситени мазнини. След отмазняване може да се ядат внимателно, но не и да се прекалява с тях. Някои хора не ги толерират никак. Аз ги толерирам, но само когато се храня кетогенно. Ако ям хляб и боб не почвам сирене и мляко. Не понасям фруктоза, дори от цяла ябълка.

Високомазнинно се яде ако целиш подобряване на епилепсия, отслабване, спортуваш и искаш да намалиш процента телесни мазнини,  стабилизиране на КЗ при реактивен диабет и чуплив от тип 1.

Ако целиш загуба на вътреорганни мазнини с цел ремисия на диабет 2, подобряване на ИР поради бълване на КЗ от черен дроб се ядат протеини колкото да не умрем, трева, мазнина колкото да не направим жлъчни камъни и това е 😎🤩. Може и пълен глад, разбира се.

След загуба на вътреорганните мазнини може да се яде високомазнинно за известно време с цел тялото да свикне с нисък инсулин, ако спортуваме активно.

dolce miele, благодаря за обяснението 💐❤. Офд- рядкото ти писане в темата ме радва 🥳. Личи си, че си dolce vita вече.

# 354
Това за добавянето на захар не е вярно. В обезмаслрните млека и млечни, котидж, извара по принцип няма добавена захар, а ако има си пише на етикета. Подсладените млекца не винаги са нискомазнинни.

Добавят и още как - нишесте най-често.

# 355
Невена, аз нямам жлъчка и така товаря черния дроб. Може ли това да е причина за омазняването на дроба и в този случай има ли нещо специфично за храненето?

# 356
Нямаш жлъчка, но реално не си изобщо без орган, който да произвежда жлъчни сокове, така че мазнините не са противопоказни за такива като теб.
Само трябва да градиш толеранс постепено и да стимулираш производството на жлъчни сокове.

Майка ми е с отстранена жлъчка и няма проблем на ВМ НВХ. Мазнините които ядеш не товарят черния дроб, товари го най-много фкуртозата.

# 357
  • Paris, France
Невена, аз нямам жлъчка и така товаря черния дроб. Може ли това да е причина за омазняването на дроба и в този случай има ли нещо специфично за храненето?

Как така го товариш? С какво? Зная, че черният дроб е причина да се образуват камъни в жлъчката. Липса на магнезий, мазнина, рядко ядене, липса на фибри, вода. От жлъчка не разбирам. Казаха ми да пия много вода, да ям мазнина и да пия кафе докато съм на нискокалирична за да не се получават камъни в жлъчката.

# 358
Невена, нещо не съм в пишещо настроение напоследък Grinning
За млечните- обезмаслени и безлактозни- наистина, ако сверяваш хранителните им таблици със стандартните им варианти и се забелязва, че всъщност в стандартните варианти има по-малко вгх и захар. Още помня колко бях смаяна от съдържанието на едно безлактозно прясно мляко Grinning

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 17:33 от dolce miele

# 359
Чакайте малко, изварата си е извара, тя си има масленост. Да не би и нея да я има в обезмаслен вариант?
Здравословни и обезмаслени в едно изречение е оксиморон, пълен майтап.

Общи условия

Активация на акаунт