Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 591
  • 738
  •   1
Отговори
# 360
Има обезмаслена извара. Обаче е отвратителна.

# 361
Аз обезмаслено извара харесвам само 1% в кофичка от Лидъл. Обаче винаги си я доомаслявам допълнително Grinning Също и гледам да не прекалявам с количествата. Но по принцип много рядко ям извара.

# 362
Минавам само да отбележа, че от вчера съм на риба, магданоз 3 връзки съм изяла, днес си взех и няколко бразилски ореха и незнам дали си въобразявам, но намаля това треперене. Другата седмица съм на ендокринолог и реших да не започвам магнезия, че ако ми пуска изследвания да са реални, нали трябва да има известен период на въздържане при определени витамини и минерали преди изследване Thinking

Последна редакция: вт, 24 ное 2020, 21:13 от Just а Woman

# 363
  • Plovdiv, Bulgaria
Писах в темата преди да забременея и родя, ама едва ли някой ще ме помни. Започвам пак да ви следя, макар да нямам толкова време за четене, но трябва да влизам в правия път отново, а сте вид подкрепа Simple Smile

Само да кажа, че лидълската обезмаслена Извара (тази, която е в кутийка като от майонеза), от известно време я има и с 4% (или около тези проценти беше, забравих) масленост. На вкус е като другата и си е така кремообразна Simple Smile В същата кутийка, само е в малко по-тъмно зелен цвят.

# 364
Мая ми, на мен за омазнен черен дроб ми препоръчаха лагоза.

# 365
Кристиана, да не става дума за новата извара 9,7%?

# 366
Чакайте малко, изварата си е извара, тя си има масленост. Да не би и нея да я има в обезмаслен вариант?
Здравословни и обезмаслени в едно изречение е оксиморон, пълен майтап.

Eстествено, че има и обезмеслена извара. Ама е една такава сухичка. Обикновенно е насипна.

Преди много време реших да закуся само с извара. И така разбрах, че е инсулиногенна. Малииии, какъв глад ме погна. Трябваше в центъра да си купя нещо и такова перде имах от глад, че купих не по режим.

Далечко ми е лидл, но последния път пак не открих извара Sad
Не ми върви с тоя Лидл и неговата извара.

# 367
  • Plovdiv, Bulgaria
Кристиана, да не става дума за новата извара 9,7%?

Намерих снимка, не знам коя е тази с 9,7%. Взимам тези в тази кутийка, взимам и сладкарската, но 1кг ми идва доста понякога.

# 368
Има такава в кутийка и нов вид, около 9,7% масленост мисля беше. Не е съвсем нова, поне преди няколко седмици я видях. Стои до тази която си показала. Но като цена май беше 1,99лв.

# 369

Привет! Ето ги и моите изследвания. Започнах и аз борбата надявам се да ми кажете как ви се струват изследванията и да споделите как се храните. Благодаря!
Цвети, изтледванията не са пълни. Липсва инсулин на 60 мин. На гладно е висок. Хубаво е да си пуснеш желязо, витамин Д, б12, магнезий, селен. Няма как да лекуваш ИР без да попълниш липси на витамини и минерали, ако имаш такива. Трябва да вземаш и омега 3. Имаш ли кг за сваляне?
Ядат се предимно месо, яйца, зелении, зеленчуци. Някои хапват млечни и малко варива, други не. Не се ядат зърнени, захар, плодове, освен разните берита. Хубаво е и да не прихапваш през 2 часа, нека има поне 4 между храненията.  Изчети първато страница, че и цялата тема, за да се ориентираш.
Ами това ми каза доктора и това напарвих. Килограми да имам поне 10, преди 9м родих, но забременях инвитро и мисля че и това е от значение. Преди 2г правих пак и нямах ИР.

# 370
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
утре съм на контролен преглед. лекаря назначи изследвания, направих ги и не знам какво да мисля.
Sad
Цитат

холестерол и триглицериди са над референтните, в темата прочетох за желязо и феритин - никога досега не са ги изследвали и не знам дали са добре или не.

# 371
CRP е маркер за възпаление, ако правилно си спомням. Ако той е на горната граница, не ми изглежда изненадващо и холестеролът да е повечко. Явно има някакво възпаление, дори да не е очевидно някъде. Може ставни проблеми възпалителни, зъб възпален, синузит, абе всичко може да е.

# 372
И инсулинът е бая висок. Не знам колко е бил преди, но ако е същия или по-висок, нещо не правиш както трябва.

# 373
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
беше по-висок, с НВ режим го посвалих, но много малко.
ендокринолог предписа метформин, но и с него нямаше забележим резултат - свалих инсулина на 18, килограмите не мръднаха.
оперираха ме (без връзка с ИР) и с глюкозата и лекарствата се върнах в начална точка. Sad
консултирах се с друг ендокринолог, изписа други лекарства и сега е същото. Sad

чета темата, опитвам се да налучкам моя режим. да е НВ, но не ВМ... пак тук прочетох за изследване на феритина и желязото. направих ги, но не знам как да тълкувам резултата, а не съм сигурна дали лекаря утре ще им обърне внимание.

# 374
  • София
Живо ме интересува - къпини, малини и боровинки вдигат ли инсулина?
Искам да ям мляко с тях, но ако го вдигат няма да си позволя.

Общи условия

Активация на акаунт