Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 213
  • 738
  •   1
Отговори
# 75
Няма умора. Още от началото на режима започнах да заспивам рязко и да се будя свежа. Дори кафе не ми трябва да ми се събуди мозъка. Преди бях будна, но мозъкът ми "спеше" не знам дали се сещате за какво говоря.

# 76
Не знам...аз си мисля, че при мен умората беше и от завишената КЗ...макар и уж не чак с толкова. При КЗ под 5 съвсем по друг начин се чувствам...

Последна редакция: пт, 06 ное 2020, 01:33 от dolce miele

# 77
Ох, аз си имам конкретна причина, едно бебе, изкарващо зъби,  буди ме поне 2-3 пъти нощем. И на сутринта става и се хили Simple Smile Чудех се дали да си взема гуарана или нещо такова, ако някой е пробвал...

# 78
Ако кафе не ти понася заради кофеина, гуарана също може да не е ОК. Ако просто не ти харесва на вкус но нямаш проблем с такива стимуланти, сигурно ще стане, то всъщност и кофеин има на таблетки чист. Но то тогава си струва да пробваш и хубав чай - черен или зелен. Черният си действа като кафе, има и поизнервящ елемент за който повече го усеща. Зеленият ободрява но с доста по-меко действие, преди години бях заместила кафето със зелен чай за доста време. Можех и още да си карам на него, ако не обичах миризмата на кафе тоооолкова много че да го пропия пак.
Вариант е и да имаш нужда да си добавиш магнезий, също се отразява на умората и на това как се наспивам. В темата за ИР сме, затова си е доста вероятно предположение, повечето от нас имат нужда а под стрес още повече.
Преди време съм си вземала Л-карнитин, в предишната ми работа имах периоди с особено голямо натоварване но пък бяха в предварително известно време, за по няколко седмици. Помагаше ми да минавам през тях по-лесно, не знам при теб колко би било удачно, особено ако и кърмиш.

# 79
Не, не кърмя. Пия черен чай с канела да сваля захарта. Не знаех, че лкарнитина помага за умора. Отивам да чета.Мерси Simple Smile)))

# 80
Някой може ли да ми каже, каква може да е причината да си легна с КЗ 4.7 и да се събудя с КЗ 5.3, всъщност нормално ли е? От няколко дни се събуждам с КЗ 5.4, 5.3, 5.2.... През деня до храненето преди обяд ми става 4.5, 3.7, 3.8 , вчера я премерих и преди вечерното хранене 4.5, като не ми става лошо от глад. Иначе усещам глад, защото интервала е до 5-6-7  часа от хранене до хранене. На мен проблема ми е инсулина, тотално се обърках

# 81
Нормално е сутрин леко да се повиши. Тялото се подготвя за събуждане, кортизолът съответно се покачва, черният дроб "освобождава" малко глюкоза и така. Но не е задължително сутрин КЗ да е по-висока спрямо вечерната стойност. При ИР обикновено се случва по-често сутрин да има скок на КЗ.

# 82
  • София
Нищо не слагам в кафето, явно кофеинът ще да е прблема. Ще си взема безкофеиново.
Днес геройски издържах с малко храна, месо и салата и малко кисело мляко. Изведнъж няма да стане, знам си. Чуествам се добре.
Нали тези състояния ги дават напълно обратими - има ли такива, които са го преборили и какво става след като стойностите влезнат в норма?

# 83
Хей, хора Hug Да ви питам чийт веднъж седмично правите ли си и как ми се отразило?От скоро станах стриктна като никой друг път , за първи път от много време за почти месец не съм поемала никаква захар и отслабването стана със забързано темпо,но като всеки друг социален човек все ще има някое купонче, празник, рожден ден ,ау  и ако и тогава се лишавам много ще се стресирам, та се надявам чийт дей веднъж седмично да не ни направи нищо.

# 84
1 месец стриктна и вече за чиит мислиш, при това и седмичен... не виждам светло бъдеще, ама ти си знаеш.

# 85
1 месец стриктна и вече за чиит мислиш, при това и седмичен... не виждам светло бъдеще, ама ти си знаеш.
Говоря за по - натам когато се стремя да поддържам теглото, скоро нямам намерение за чийт.

# 86
Можеш да си хапваш пържола и да не се стресираш... Grinning Аз лично не мисля, че социалният живот трябва на всяка цена да е свързан с извънрежимна храна.  Чийт веднъж дневно е ок по-скоро когато стойностите са влезнали под контрол трайно и пак не е при всеки. Но има чийт и чийт...лъжица-две руска салата са по-добре от купа картофена салата с кока кола, чипс, торта и бира, примерно....

# 87
На мен ми се отразява много зле чийт от типа на малко домашно тирамису за рождения ми ден. Разбърква ми резултатите на кз за дни напред. Ако е всяка седмица ще се влоша!

# 88
Хей, хора Hug Да ви питам чийт веднъж седмично правите ли си и как ми се отразило?От скоро станах стриктна като никой друг път , за първи път от много време за почти месец не съм поемала никаква захар и отслабването стана със забързано темпо,но като всеки друг социален човек все ще има някое купонче, празник, рожден ден ,ау  и ако и тогава се лишавам много ще се стресирам, та се надявам чийт дей веднъж седмично да не ни направи нищо.
Ами че ти вече се навиваш че се стресираш, още докато го пишеш това... недей така, не е полезно.
Сега сериозно, няма кой от нас тук да ти каже на теб дали и как ще ти се отразява. Вкарай се първо в норми, след време пробвай 1-2 пъти и ще знаеш. Ние освен боб да хвърлим, друг начин да знаем нямаме.
А това колко много се лишаваш е погрешна нагласа и ти пречи. На режим съм вече с години, естествено че от време на време ям/пия и по нещо извън него, но пък аз и бях сравнително лек случай като гледам какви истории се споделят тук. Само че има малко подробности - аз не се считам че съм някаква мъченица дето се ограничава кой знае колко като си ям режимно. Няма да ме видиш да се тръшкам как не мога да ям това или онова. Предпочитам да си сготвя вкусна храна и да си мисля как мога да ям толкова много неща които обичам и че това е добре за мен.
При излизания и събирания с приятели понякога ще си поръчам нещо дето не е режимно, друг път няма - има достатъчно подходящи неща които могат да ми сервират в заведение. С нищо не ни е попречило да си прекарваме добре. Също както и те често шофират и тогава не пият алкохол, макар че всичките много обичат бира. Живи и здрави сме всичките, уверявам те че "лишаването" не ни е спряло социалния живот.

# 89
И аз предпочитам да се фокусирам върху това което мога да ям и да си го приготвям по вкусен начин.

Общи условия

Активация на акаунт