Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 36 546
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
Ако яде салати на всяко ядене не мисля, че ще има проблем.
Дори в задушените зеленчуци - лук, тиквички, чушки също има В.
Тоест трябва да е на НВВМХ, а не кето.
Но ако яде В, да не се чуди после защо не и се получават нещата.

# 121
Благодаря ви. Не знам дали хипо или хиперфункция има. Мисълта ми беше, че няма да й навреди да ореже въглехидратите извън зеленчуци и млечни. Защото някой я е уплашил, че нещо може да й стане.

# 122
Предполагам, че при всеки е различно. Но ако си хапва повече зеленчуци най-вероятно нищо няма да ѝ стане.

# 123
  • Paris, France
Какви са ѝ проблемите с щитовидната? Аз имам хипофункция и нямам проблем даже със строго кето.

Не съм проучвала проблемите със щитовидната жлеза и не зная откъде идва схващането, че кетогенната диета и вреди, но абсолютно всички хора в тукашната група с някакво автоимунно заболяване на щитовидната, които доказано са го излекували, се бяха сложили точно на кетогенна. Елора си вкара ТАТ и МАТ в норма на ВМ-НВХ. Бледолилава и аз си намалихме TSH на кетогенна. Реални хора сме и пишем тук. Другото странно е, че уж йодът вредял, а повечето, които си оправиха хипер и хипофункции или пиеха йод на хапче или го ядяха от храна в огромни дози.

Понеже Не разбирам от щитовидна, не се наемам да давам съвети, но ако аз имах проблем със щитовидната + ИР щях да изследвам селен, Б12, Д3, фолат, цинк и ако имам дефицит щях да почна да ги пия + магнезий и всичко,дето се пие с йод. След това щях да се сложа на кетогенна, но следейки киселинност + цитрат.

При мене Т3 падна много и трябваше да мина на ВВ за да го кача, при това все още силно ИР. Падна, обаче докато бях на по-либерално хранене и след рязка голяма загуба на тегло. Смених режима, но бях принудена да намирам време за бързо ходене след всяко ядене на ВХ, на ВВ не е лесно да се яде веднъж или 2 пъти дневно, не лесно и да се пости.

Не мисля, че окълцването на ВХ влияе кой знае колко зле на щитовидната. Различно е когато проблем се появи по време на кетогенна. Тези хора си имат проблем с щитовидната ядейки ВХ.

Кетогенната диета не е смъртна заплаха,  а и винаги може да се смени с друга.

# 124
Аз пък бих започнала да намалявам вгх докато стигна ниво на което се чувствам добре. Така и направих всъщност преди 2 години- като по някое време тази година увеличих вгх уж заради ЩЗ- но ЩЗ не ставаше по-добре, нито пък аз се чувствах по-добре- напротив. Нямам фиксирани вгх на ден, един ден може да съм близо до 0 (когато съм на фаст), друг ден на 20-30 гр, а на трети да съм около 50 гр, по-рядко са и повече. Ама вече мега трудно мога да докарам над 70 гр вгх- с нещата които ям.

# 125
  • Перник
Здравейте, вчера пуска изследвания, за други неща и реших да пусна инсулин. Последно беше 6 и нещо, стигала съм и до 19 преди да ограничат до минимум въглехидратите. Вчера излезе 5.9 но а индекс 1.49,но ми е интересно защо КЗ е винаги над 5.5 особено сутрин. Мерила съм и през деня и вечер, има стойности и под 5?  Сладко не хапвам изобщо, ориз, картофи супер рядко. Тестени на 98% изключени.

# 126
Моето мнение за щитовидната е, че не липсата на ВХ е проблем, а ограничаването/недостатъчните количества храна. Всеки знае, че диетите на салати и постни меса, не работят в дългосрочен план. НВ ВМХ е не само орязване на въглехидратите, а и увеличаване на мазнините което много често се пропуска, особено от хора с проблеми с теглото в стремежът им да видят по-бързо разултати на кантара.

# 127
Благодаря ви. Не знам дали хипо или хиперфункция има. Мисълта ми беше, че няма да й навреди да ореже въглехидратите извън зеленчуци и млечни. Защото някой я е уплашил, че нещо може да й стане.

И досега като е яла В какво стана?
ИР и болна щитовидна.
Аз на кето не съм била. На НВ и не съм имала проблем.

Момичета, бях забравила инсулиновия глад.
Честичко си чопвах след операцията сладко.
Ама вчера си казах стига. Това беше. Вечерта пак ме зовеше да чопна от шоколад. Линд, ама си е сладко.
Хем съм сита, хем ми се хапва. То малко е като краста. Но ще го оправя това.

# 128
Момичета, бях забравила инсулиновия глад.
Честичко си чопвах след операцията сладко.
Ама вчера си казах стига. Това беше. Вечерта пак ме зовеше да чопна от шоколад. Линд, ама си е сладко.
Хем съм сита, хем ми се хапва. То малко е като краста. Но ще го оправя това.
Не краста а наркотична зависимост. Знаеш как става номера, ще се справиш. Hands Thumbsup

# 129
Точно наркотик си е.
Онзи ден бях в магазина и имаше на промоция Линд. С боровинка и мента. Ми взех.
Ама не съм ги отворила. Чакам да дойде цикъла и ще си чопна.
Най-вероятно като ги опитам ще ги дам на другите да ги довършат.

# 130
  • Paris, France
Здравейте, вчера пуска изследвания, за други неща и реших да пусна инсулин. Последно беше 6 и нещо, стигала съм и до 19 преди да ограничат до минимум въглехидратите. Вчера излезе 5.9 но а индекс 1.49,но ми е интересно защо КЗ е винаги над 5.5 особено сутрин. Мерила съм и през деня и вечер, има стойности и под 5?  Сладко не хапвам изобщо, ориз, картофи супер рядко. Тестени на 98% изключени.

Защото имаш висок кортизол. Защото черният ти дроб бълва глюкоза сутрин. Защото си имала хипогликемия през нощта, защото си си легнала с висока кръвна захар.Някои инфекции качват сутрешната захар. Сложно е. Ядене на протеин преди лягане и кардио, пак преди лягане свалят КЗ сутрин. Деси123 започна да се събужда с все по-добра КЗ като започна кардио след ядене и преди сън.

Елора, може да си станала леко анемичниа след кръвозагубата и затова да ти се яде сладко. В6, Б9, Б12,черен дроб, пчелен прашец помагат.Магнезий също.

# 131
  • Перник
Невена, вечерта ми е около 4.6-4.9. Ако имам хипогликимия нощес, няма ли да я усетя? Инсулинът ок ли е според теб?

# 132
Здравейте,

преди време на своя глава реших да си направя обременяване с глюкоза. Исках да ви попитам, като хора които се интересуват, как ми е според вас излесдването, понеже срещам коментари на хора, които споменават резултати сходни на моите и се притесняват, но може би мерните им единици са различни?

# 133
Обърни внимание на желязото, феритинът ти трябва да се вдигне (вероятно оттам черпиш в момента желязо, защото желязото ти можеше и по-зле да е). ЖСК е към горна граница което също е индикатор, че има повишена нужда от желязо...Имаш проблем с инсулина на първи час, добре е, че на 120 мин пада, както и, че КЗ е под 5 и не се качва особено и трите пъти.

# 134
Благодаря, в такъв случай може ли да се говори за ИР? Иначе Феритинина винаги ми е бил нисък, по едно време пих желязо и се вдигна само с 2 единици. Явно организма ми не го усвоява добре и сега съм го оставила на произвола.

Общи условия

Активация на акаунт