Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 33

• 37 866
  • 738
  •   1
Отговори
# 600
Витаминче, кефи ме как на последната снимка маникюрът ти си пасва идеално с банския Grinning А иначе и аз съм съгласна, че може да има коремче дори и когато човек иначе е слаб.
Елора, чакам с голям интерес изследванията ти. Ще има ли и на 60 мин или само на гладно?

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 21:50 от dolce miele

# 601
  • Paris, France
Благодаря, Невена.

Нямах предвид, че случаите ни са еднакви, а само частта с ''не може да имаш корем при слаби ръце и видими ключици". Simple Smile

Всъщност, до сега съм правила обратното - спорт на гладно, за да не ми е тежко Grinning И след спорт  - ядене.

Ох, вече не знам как да го обясня. Дали имаш тлъсто под кожата на корема няма никакво значение за ИР при хората. Имат значение само мазнините във вътрешните органи и общите циркулиращи мазнини.

Естествено, че е възможно слаб човек да има корем, но това не е случая на Елора,нито твоя. Ако на тебе ти пречат някакви мазнини, те не се виждат на снимка и са 3-4 грама в панкреаса или черен дроб.

Корем Елора.няма и това се вижда на снимката, на която е полегнала на пейката. Дадох за пример ключиците, защото на снимката, на която е 90кг не се виждат. Щом след отслабването се виждат, значи ако е имало мас в черен дроб, тя също е заминала. Тя заминава първа при драстичен глад, по-късно при кето, но бива изгорена в един момент на недостиг на енергия. Няма я.

Ако ключиците и и ръцете бяха слабо докато е била дебела нямаше да се осланям на тях.

Моята теза е, че Елора е преживяла кръвозагуба и стрес и затова не слабее. Може да има леко завишен инсулин, но това ще се поправи с желязо, фолат и спорт. Няма смисъл да се трови с Метформин за 3 кила.

Ти няма как да видиш кой знае какво подобрение. При слабите хора трябва доста време и периодичен глад. По-добре си с ходене след ядене ако искаш подобрение. Виж добавките!

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 21:44 от Nevena Virolan

# 602
Благодаря за търпението да отговаряш за пореден път на нови и нови тъпи въпроси Flowers Hibiscus

И на теб, и на останалите Hug

# 603
Абе на снимката съм с широка блуза.
Долче, само на гладно.
Предвид операцията не ми се прави обременяване.
След време може и да видя как са нещата.

Витаминче, каква разлика искаш да видиш, като си слаба.
При теб разликата ще е в изследванията.
Ограничавай се все така и след 2 месеца се боцни на гладно да видиш.

# 604
  • Paris, France
Абе на снимката съм с широка блуза.

Моля ти се иди и погледни пак снимките. Не ми се ходи да ги търся сега коя коя е, но на едната снимка си вдигнала крака настрани, като ритник на магаре и ръката от китката до лакътя  е притиснала бялата тениска така, че се вижда, долу горе корема. На снимката с оранжевия тоалет се виждат ханш и талия какви са.  Там, където си легнала на пейката също се вижда очертанието на талията. Няма как да ти е голям корема. Освен да го снимаш само него и да ни го пратиш да го проектираме на голям екран, а с микроскоп да гледаме какъв е. 🤩🥳😻. Ох, ще ме скъсате!

# 605
Елора, питах дали ще хапнеш нещо и после ще се боцнеш пак Grinning Не за глюкоза  (нали преди си правила подобни експерименти- лично на мен ми се струва по-достоверно да си провериш показателите след нещо което наистина понякога, рядко ядеш, отколкото след глюкоза която обичайно в ежедневието не пиеш). Уточнявам за новите, че това са си били просто експерименти на Елора с конкретна цел- не са взаимнозаменяеми с обременяване!

# 606
Елора, благодаря, дано!

Скрит текст:
Искам корема, който имах на третата ми снимка.  Сега е малко повече от на първите 2. Имам едни ''гривни"'/кифли'' или както там ви е кеф да ги наричате, които обаче няма да ви показвам Grinning Grinning
Нещо такова:

Като седна си изскача много, отделно сега не е само в долната част, което наричам подкоремие, а и по-нагоре, където до сега не съм имала натрувания. Тааа, се надявах за 1 седмица да изчезне, но не би Joy
Ама съм оптимист, нали Joy

- отговарям и на ''hormonal" и от скоро - на "Stressed" като натрувпане.

# 607
Витаминче, при мен фастовете и яйченият фаст извайват най-много тази част от тялото. Но и като цяло вм нвх извайва добре навсякъде. Аз се чудя дали съм със стресирано или постродилно коремче Joy Частта където е пъпчето винаги е по-вдлъбната, пъпчето сякаш залепва за вътрешностите- но сигурно защото имам още доста кг за сваляне...не е от увиснала кожа, защото нямам. Боже, преди години не качвах на корем нищо, доста плосък беше дори при излишни кг, дори при най-тежката ми ИР не беше тип бирен корем (но пък вместо прибрано пъпче имах една хоризонтална  гънка и пъпчето в средата,  скрито беше)... Добре, че не съм видяла такава снимка и за ханша... Grinning

Последна редакция: сб, 05 дек 2020, 23:00 от dolce miele

# 608
Вярно бе, фастовете забравих.
Цял ден не ми се прави, ама ще пропускам вечерята по-често.

Елора, питах дали ще хапнеш нещо и после ще се боцнеш пак Grinning Не за глюкоза  (нали преди си правила подобни експерименти- лично на мен ми се струва по-достоверно да си провериш показателите след нещо което наистина понякога, рядко ядеш, отколкото след глюкоза която обичайно в ежедневието не пиеш). Уточнявам за новите, че това са си били просто експерименти на Елора с конкретна цел- не са взаимнозаменяеми с обременяване!

Идейно е да ти кажа. Примерно на цикъл може и сутринта да изпапам едно парче торта.
Или пък да не съм в цикъл.
Защото за закуска да ям торта нещо не ми  е ок. Такова нещо мога да направя в най-тежкия си ден от цикъла.

# 609
Само, ако ще го комбинираш с изследване на железни показатели, не е много удачно по време или точно преди/след цикъл. Но ти си се боцнала вече за желязо или...?

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 00:34 от dolce miele

# 610
Да, днес сутринта.

# 611
  • Варна
Здравейте, 
Пуснах изследванията в групата за разчитане, но ще ги пусна и тук, защото вие имате най-голям опит с ИР. Час за ендокринолог имам за четвъртък... Втората снимка е на инсулина 120 мин след обременяване. Как ще коментирате тези резултати?

# 612
Имаш си ИР. Не лека при това. КЗ и гликиран са ти горе-долу колкото бяха моите когато се чувствах най-зле, но моят инсулин на гладно беше 15. Оптимално е да е до 5.
Освен това, виждам, че май е правен КЗ профил, не натоварване с глюкоза? При натоварване стойностите на КЗ и инсулин на второто изследване щяха да са още по-високи. Тук е имало време КЗ да спадне донякъде, вероятно е имало и движение и т. н. фактори които са повлияли.
2 часа след обременяване (?) инсулин над 90 си е доста, кой знае колко би бил на 60 мин...
 Триглицеридите трябва да са под 1, това е може би най-ниската стойност на този вид холестерол която съм виждала (може и да е от мерните единици, но е почти наполовина на препоръчителния минимум...). Т4 е нисък, ТСХ е в нормите уж, но е хубаво да не е над 2. Т3 съответно предполагам също е нисък, но не е изследван...

# 613
  • Paris, France
На първа страница, в първия пост има идеалните и приемливи стойности на КЗ и инсулин. Инсулинът е много зле във всеки един момент. На втори час не е добре да е над 15, но това се оправя с диета. На гладно е над 4 пъти над норма и това се оправя малко по-теудно и бавно.

Триглицеридите са зле. Трябва да са под 1, а те са над 2. Добрият холестерол е супер нисък, 0.58 и трябва да се удвои.

Трябва ти строг режим, магнезий, цинк, защото тялото ти го губи в производство на инсулин. Д3 и Б12 е добре да изследваш, а също и селен.

Изчети първия пост и започвай да намаляваш ВХ още днес. 20мл оцет преди ядене и тичане или ходене след ядене ще ти помогнат да пооправили КЗ и инсулин.

Лошите холестероли и триглицериди се поправят със спиране на ВХ, ядене на зехтин и драстично намаляване на наситени мазнини като масло и сирене, омега 3.

ТСХ и Т4 са типични за ИР.

Първия пост и започвай! От подобни стойности, но леко по-ниска КЗ и инсулин на гладно наполовина се излекувах за 3 години, като 2 месеца бях на строга диета.

Успех.

Витаминче, тези гривни и кифли, дето ги показваш по корема са подкожна мазнина, която няма кой знае какво отношение към ИР при слаб човек. Може да е неестетична, но не пречи. За ИР е важно да нямаш вътрешни мазнини, тези, дето са в бирените, твърди кореми, издути като на бременна.

Ти показваш подкожна мазнина, а тя при хората не пречи, освен ако не е в огромни количества. Подкожната мазнина предизвиква ИР при прасетата, в прекия и преносния смисъл, хаха. Прасе с мазнина в органите не става ИР. Има логика. Те живеят навън и зимата няма храна и ИР им помага да оцелеят на студ, а подкожната мас ги пази от студа.

Последна редакция: нд, 06 дек 2020, 03:55 от Nevena Virolan

# 614
  • София
20мл оцет преди ядене и тичане или ходене след ядене ще ти помогнат да пооправили КЗ и инсулин.

Интересно. Четох една препоръка за смъкване на КЗ. Варено яйце се бели, надупчва на няколко места и се залива с ябълков оцет вечерта. Сутрин се изяжда, като се приема с топла вода.
Не знам дали ще има ефект. Естествено, не да се яде яйцето и през деня на воля захар.

Общи условия

Активация на акаунт