Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква трябва да бъде целта за общия холестерол и триглицеридите?
Какви са препоръките за повишаване на нивата на желязо и феритин?
Как мога да увелича приема на мазнини в диетата си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква трябва да бъде целта за общия холестерол и триглицеридите?
-
Какви са препоръките за повишаване на нивата на желязо и феритин?
-
Как мога да увелича приема на мазнини в диетата си?
-
Какви са препоръчителните алтернативи на кафето без кофеин, които няма да повишат нивата на кръвната захар и инсулина?
-
Какви са препоръките за избягване на храни и добавки, които повишават нивата на кръвната захар?
И вече ти бях писала, Метформин влияе на Б 12, а съм чела проучвания, че влияе и на желязото...Аз спрях хапчетата и заради Б 12, и заради желязото също. КЗ започна да се подобрява още повече когато реално вече намалявах Глюкофаж, бях включила и фастове...но всъщност, първо дойде решението да започна да намалявам и спирам хапчетата- исках да видя как ще съм без тях. Десетки пъти споделях тук как при ниско желязо не слабея, отначало дори нямах нито инфо, нито доказателства защо може да е така- просто интуитивно го усещах.
С тези КС е гадно.
Но ще мине и това.
Не сме в тази тема, за да се "плашим" или да се сочим с пръст. Който иска да яде повече вгх може да го прави, но ако последствията не са добри няма защо да се изненадва и да се сърди на друг. Лично аз приех темата като отваряне на очите, като нова надежда и шанс да променя нещата, да съм по-здрава, да се чувствам по-добре. Боже, колко благодарна и доволна бях, че има надежда и начини дори ИР да се подобри...а не неизбежно да се стигне до диабет...
Здравословни протеинови барчета щели да правят...
А иначе аз още преди години се втрещявах от памучното масло, масло от ший/шеа и други знайни и незнайни.За първи път го видях по опаковките на най-евтините течни шоколади- онези в кофите по 1 или 2 кг бяха...
После вече не ти се връща там където си бил преди...