Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 556
  • 821
  •   1
Отговори
# 390
Обжалвай,около мен всички,които обжалваха НЕЛК им даде.И за астма дават,но трябва да имаш епикризи,че си лежал три пъти в годината в белодробно отделение.Зависи и как ще ти напишат епикризите.Мен пък ме вбесяват като ми го дават за по 11месеца,пишат една година,а го дават примерно от 01.12 до 01.11.Докато минеш и трябва да подготвяш документите за следващата година.За борсата като си регистриран една година,се отписваш и след един месец пак се регистрираш.Изнервящо е,но няма как.

# 391
Каква е тази давност на операцията, мен ме оперираха през декември и точно сега ми изтече 6 месечния болничен?

# 392
  • Бургас
Каква е тази давност на операцията, мен ме оперираха през декември и точно сега ми изтече 6 месечния болничен?
Идея нямам...
Десет години са минали,те около девет ми даваха 50% ТЕЛК с посткастрационен синдром.Сега 0%,защото данни за посткастрационен синдром няма...
Явно след 10 години,въпреки че не съм навършила даже 40, този посткастрационен синдром е изчезнал...
На тялото вече не му пречи,че липсват органи, всичко е вълшебно,хормоните са идеален баланс...

# 393
Здравейте на всички, имам едно запитване, по време на лъчетерапията има списък с храни, които не се препоръчват, между които в и прясното мляко, сурови зеленчуци и плодове, и по-мазните меса. Това е за да се избегне някакво дразнене на стомаха или поради някаква друга причина? Прясното мляко например, напълно ли е забранено?

# 394
Яж си всичко.Пий и бира, тя помага да не падат някои показатели,но не помня точно кои.Сигурно ще имаш разтройство по време на самото лъчелечение,но след приключване минава.

# 395
  • Бургас
Това е диета...за колит
Има един радиационен колит...
Може да се получи при лъчетерапия.
Дано нямаш никакви усложнения.

# 396
mariqivanova799 😳 не трябва ли да дават ТЕЛК 50% до навършване на 50г. заради премахване на яйчниците при злокачествено образувание? 🤔 Хвърли ме в размисъл. Явно има промени.

# 397
  • Бургас
mariqivanova799 😳 не трябва ли да дават ТЕЛК 50% до навършване на 50г. заради премахване на яйчниците при злокачествено образувание? 🤔 Хвърли ме в размисъл. Явно има промени.
Не знам,аз нямах злокачествено образувание.
Вероятно заради това
Според лекаря имах предрак на ендометриума,но на хистологията излезе само и единствено ендометриоза+някаква миома,която не е важна в случая.
И двата яйчника бяха оперирани преди това, хистеректомията е тотална,всичко са махнали накрая.И все си мисля,че не трябваше ...

# 398
mariqivanova  много сте  преживяла 😶
Дано за напред да ви се случват само хубави неща. ☺️ 🌷

# 399
  • Бургас
mariqivanova  много сте  преживяла 😶
Дано за напред да ви се случват само хубави неща. ☺️ 🌷
Дай Боже...
На всички да се случват хубави неща.
Аз си имам терапевт,личен и много,много любим:

Спасих го,беше много болен,сега продължаваме да се лекуваме взаимно...и спим прегърнати.

# 400
Благодаря ви за отговорите момичета. Имам още един въпрос, по време на лъчето, ако се наложи минаване на скенер или видеозон поради остри болки в корема (преди лъчето беше препоръчано да се посети гастро), това би ли имало някакво влияние, странични ефекти и т.н...? Задавайки този въпрос, някой имал ли е такъв вид дискомфорт след хистеректомия, но при вече минали 3 месеца горе долу...?

Всъщност още един въпрос имам, по време на лъче лечението, може ли да се използва/имаме ли право да използваме  направление за специалист към друга клиника?

Благодаря предварително за времето! Бъдете здрави!

Последна редакция: вт, 15 юни 2021, 13:06 от Veniceflo

# 401
  • Стара Загора
Благодаря ви за отговорите момичета. Имам още един въпрос, по време на лъчето, ако се наложи минаване на скенер или видеозон поради остри болки в корема (преди лъчето беше препоръчано да се посети гастро), това би ли имало някакво влияние, странични ефекти и т.н...? Задавайки този въпрос, някой имал ли е такъв вид дискомфорт след хистеректомия, но при вече минали 3 месеца горе долу...?

Всъщност още един въпрос имам, по време на лъче лечението, може ли да се използва/имаме ли право да използваме  направление за специалист към друга клиника?

Благодаря предварително за времето! Бъдете здрави!

Да се включа и аз. С тотална хистероктомия съм, на 47 години, миналата година на 10.09 ме оперира проф. Томов. Диагнозата беше РШМ.
Минах лъче и химии (1 път седмично).
Та на въпросите ви:
1.. Не съм имала такъв дискомфорт, според мен питайте лекаря от лъчето.
На вторият въпрос - по време на лъчето мен ме водеха приета в болницата и изрично ме предупредиха да не ползвам направления за друго.

# 402
Здравейте,  най-вероятно ще се наложи да ми направят частична хистероктомия. Казаха ,че ще запазят яйчниците ми. Бихте ли споделили какви пари ви е излезнало цялото това нещо?Аз съм напълно неподготвена,  изненадаха ме.

# 403
Аз не съм пкащала нищо....

# 404
  • Бургас
И аз не съм плащала нищо.
Ама беше преди 10 години,отворена коремна,в онкото...

Общи условия

Активация на акаунт