Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 556
  • 821
  •   1
Отговори
# 375
Поне преди, сега не съм сигурна даваха само за злокачествено.

# 376
Здравейте, нова съм в темата. Предстои ми радикална хистеректомия. Диагноза карцином на шийката на матката получих в болница Надежда. Там ме гледа д-р Еленчев, след това второ мнение имам от д-р Налбански. Моля ви дайте мнения за двамата доктори. В процес съм да избера къде да направя операцията?

# 377
  • Бургас
Благодаря Daisy83 😘
Пожелавам да е пълна с позитивни коментари! 🤗 Бъдете здрави момичета !
Няма глупави въпроси. Питайте без да  се притеснявайте, за това сме тук. Бъдете усмихнати! 🌼😊
Дано е така,защото последния път бяхте решили,че само рак ще обсъждате.

Не искам да пиша тук,но други в моето положение,освен вас,няма.
В темата с менопауза едва ли имат моя проблем и едва ли на 60-70 им се прави секс...
Ама аз съм на 38,почти 39
Влагалищна атрофия.Ректоцеле.Смъкната предна влагалищна стена на влагалището.
Напикавам се...особено при смях,кашлица,кихане.
Сухота,обща вагинална атрофия.
Имам обаче и проблеми с червата,и алергии,заради които няма да ми се направи влагалищна пластика.
Вдигат ми рамене.
Сексът...не е ок.
Почти нищо не усещам,заради ректоцелето постоянно избутвам с пръсти фекални маси през влагалището...
Трагедията е пълна.
Какво да правя?
Партньорът харесва орален секс,но за вагинален...Ами не му е хубаво на човека,губи ерекция.
Да,гинеколозите потвърдиха,че е доста атрофирало влагалището.
Беше ми преди 10 години тоталната хистеректомия.
Не е оставена голяма част от влагалището, доста е скъсено.
Казвайте какво да правя,моля ви!
Пари нямам.
Имам и пареза на гласна връзка и имам пристъпи на задух... Най-накрая се откри причината, щитовидната жлеза ми махнаха преди 4 години,2017,оттогава имам проблеми.
Ходих на психиатър,психолог...казват да търся лекари,за да решават проблемите.
Вече обаче ми вдигат рамене и ми намекват да се примиря...
Ако се влоши положението с гласната връзка,ме чака операция и евентуално загуба на глас и трахеостома.
Съвсем ще изпляскам.
Имам желание за секс и оргазми...
Как да се справя с тази влагалищна атрофия?
Защо все на мен най-крайните усложнения?
Една лекарка,предложи да се обърна към социалните за финансова помощ.
Веднъж го направих...Имам тежко плоскостъпие,единият крак е сантиметър и нещо по-къс...подадох документи...нищо.Пратиха ме на ТЕЛК,ТЕЛК решиха,че нямам нужда от ортопедични обувки...
Къде да отида в Бургас,в друг град ми е почти невъзможно?
Плаче ми се непрекъснато...
И партньорът губи всякакво желание за вагинален секс,не му е хубаво.
Анален заради заболяванията на червата,не мога да предложа.
Много,много ми е гадно,тежко...
Е,не само това са ми проблемите,но като не толкова възрастна жена се чувствам силно ощетена.

# 378
Здравейте, нова съм в темата. Предстои ми радикална хистеректомия. Диагноза карцином на шийката на матката получих в болница Надежда. Там ме гледа д-р Еленчев, след това второ мнение имам от д-р Налбански. Моля ви дайте мнения за двамата доктори. В процес съм да избера къде да направя операцията?

Здравейте, за д-р Еленчев съм чувала само положителни коментари. Била съм при него два пъти, на третия за хистероскопия. Махах полипи,които на хистологията се оказаха аденоматоозни. Каза, че е предраково. Както и адематозна хиперплазия на ендометриума. Посъветва ме да махне матката.
Накрая при друг доктор я махнах,заедно с шийка и тръби. Беше отворена.От вътрешната страна на матката високо диференциран  Адено карцином. Махнат е с матката. От лошото най-доброто. Доказа се с хистологията и хиперплазия та.
Мисълта ми е, че макар да се оперирах другаде, всичко което каза Еленчев, се оказа вярно ..

# 379
Също ми препоръча а д-р Лъчезар Танчев в Токуда. Има ли някой да се е оперира при него. Моля споделете мнение.

# 380
Момичета има ли някоя от Вас която е с доброкачествено образование но с махнати яйчници  и матка която е подала документи за телк  и какъв % са и дали, защото личния вече ми даде направление за телк, но пък съветите са да не се захващам защото нямам злокачествено образование. Ще се радвам ако някой сподели опит защото незнам какво да правя. Благодаря и лек ден 

# 381
Щом не е рак не дават %  Евентуално най-много 20-30 които са си губене на време.
Има си списък  в който можете и да проверите. Всичко е регламентирано.

# 382
Гледах в прил.1 към Нме където пише - липса на два яйчника
 ( посткастрационен синдром) до 50 годишна възраст -5 0 %, но не разбирам това означава ли, че трябва да са махнати заради доказано злокачествено образование след като е направена хистологията или въобще по някаква причина се е наложило да бъдат махнати дават тези 50 %

# 383
  • ...живея на последния етаж...
Има Наредба за медицинска експертиза, прочетете я. Там всичко е описано много точно. Но да си знаете отсега ,че проценти се дават само при злокачествени тумори.

# 384
  • варна
 ( посткастрационен синдром) до 50 годишна възраст -5 0 %, но не разбирам това означава ли, че трябва да са махнати заради доказано злокачествено образование след като е направена хистологията или въобще по някаква причина се е наложило да бъдат махнати дават тези 50 %
Да в наредбата пише 50 % защо са махнати пише в епикризата. Ако имате диабет или друго заболяване процента се вдига.

# 385
Да в наредбата пише 50 % защо са махнати пише в епикризата. Ако имате диабет или друго заболяване процента се вдига.

Това ми пише в епикризата:
Хистологичен резултат:
3240/1,2/-яйчници-фиброми
3240/3,4/-маточно тяло-пролифератвен ендометриум
Маточна шийка-Ovula Nabothi

Окончателната диагноза след направената хистология е:  D26.1 Тяло на матката и  D27 Доброкачествено новообразование на яйчника.
След хистологията резултата е че е доброкачествено образувание,  но не разбирам така както е написано в наредбата затова че са ми премахнати 2 яйчника следва ли да ми дадат 50 % до 50-год. възраст или трябва да имам злокачествено образование и затова да са ми махнати яйчниците и тогава да ми дадат 50 %. Иначе имам и анемия но си пия хапчетата за нея и нямам проблем, така че няма да ми дадат % за това. Извинявайте но наистина не знам дали да подавам документи за телк,  а личния вече ми даде направление и срока му тече

# 386
До  50 години ще ти дават.

# 387
Нищо не пречи да опитате. Преди даваха само за злокачествено но... не се знае. И без това имате документи. Нищо не губите пък не се знае. 🤞😊

# 388
  • ...живея на последния етаж...
Не съм обърнала внимание на точката, която касае липса на двата яйчника, понеже съм над 50г. Нищо не пише за злокачествени образувания, така че подайте си документите, би трябвало да дадат 50%.

# 389
  • Бургас
До  50 години ще ти дават.
Нее...
Не дават.
Аз съм на 38.
И вече посткастрационен синдром нямам.
Измислиха някаква давност на операцията.
От бюрото по труда не ме искат,защото не могат да ми намерят работа без тежък физически труд,без нервнопсихично пренапрежение,без нощен труд.И ме карат доброволно да се отписвам,а аз не мога,тази регистрация ми трябва.
Пратиха ме на психолог,психоложката настоява да подавам пак.
Ама няма тя да минава пак през това унижение,да си показва белезите от раните,да слуша колко правилно е лекувана,как е едва ли не скъпо струващ на държавата търтей,който ходи здрав,прав и иска да ощетява хората...
Не обжалвах,сега е единственият шанс да подам наново.Но има ли смисъл?
Наистина пише до 50 години посткастрационен синдром,но аз такъв според лекарите(само здраве им пожелавам) от ТЕЛК Бургас нямам.
Къде изчезна,не знам.
Явно законът не предвижда жена да бъде кастрирана още преди 30 годишна възраст
За 10 години тялото е трябвало да си изгради компенсаторни механизми...
Втрещена съм,честно.
Липсата на щитовидната жлеза не дава процент,нито астмата,нито парезата на гласна връзка...
Само рак,инсулинозависим диабет и да си пътник...дават процент.Да пази Господ...

Последна редакция: пн, 14 юни 2021, 23:39 от mariqivanova799

Общи условия

Активация на акаунт