Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 538
  • 821
  •   1
Отговори
# 480
  • софия
Здравейте,  най-вероятно ще се наложи да ми направят частична хистероктомия. Казаха ,че ще запазят яйчниците ми. Бихте ли споделили какви пари ви е излезнало цялото това нещо?Аз съм напълно неподготвена,  изненадаха ме.
Здравейте, утре постъпвам в Шейново за хистеректомия. 900 лв. за избор на екип ще платя. Операцията ще бъде вагинална и при мен също ще оставят само яйчниците.

Определено много се притеснявам. Дано всичко е наред след операцията !

# 481
  • Бургас
siseto1974,с робот ли ще е?
Нормално е да те е страх,но доколкото съм чела,щом не е отворена коремна операция,всичко минава в пъти по-леко и жените много по-бързо и добре се възстановяват
Екипът е добър,не им е за първи път...
Всичко ще мине и замине.Сеща се човек понякога,но...нормално е.
Ще стискам палци,моят мини домашен терапевт лапки...
Голяма прекръдка от нас...

# 482
  • софия
siseto1974,с робот ли ще е?
Нормално е да те е страх,но доколкото съм чела,щом не е отворена коремна операция,всичко минава в пъти по-леко и жените много по-бързо и добре се възстановяват
Екипът е добър,не им е за първи път...
Всичко ще мине и замине.Сеща се човек понякога,но...нормално е.
Ще стискам палци,моят мини домашен терапевт лапки...
Голяма прекръдка от нас...
Благодаря за милите думи! ❤️
Не, няма да е с робот. Като се възстановя ще пиша как е протекла операцията.

# 483
  • Бургас
Успех!
❤️

# 484
Здравейте. Искам да попитам всички,които са преминали през лъче или химиотерапия... Става въпрос за възрастна жена на 81г. с радикална хистеректомия и с диагноза карциносарком. Заслужава ли си да се подлага на такова нещо?

# 485
Здравейте,  най-вероятно ще се наложи да ми направят частична хистероктомия. Казаха ,че ще запазят яйчниците ми. Бихте ли споделили какви пари ви е излезнало цялото това нещо?Аз съм напълно неподготвена,  изненадаха ме.
Здравейте, утре постъпвам в Шейново за хистеректомия. 900 лв. за избор на екип ще платя. Операцията ще бъде вагинална и при мен също ще оставят само яйчниците.

Определено много се притеснявам. Дано всичко е наред след операцията !

Всичко ще бъде наред!
Пишете ,ако е възможно ,как е минало всичко
Стискам палци!

# 486
  • Инсбрук
Горе главата! Важно е после бързо да се раздвижите и да махнат катетъра по скоро!

# 487
  • варна
Здравейте. Искам да попитам всички,които са преминали през лъче или химиотерапия... Става въпрос за възрастна жена на 81г. с радикална хистеректомия и с диагноза карциносарком. Заслужава ли си да се подлага на такова нещо?
Така написано без стадий, само лъче или и химии са и изписали. Мое лично мнение жената сама трябва да вземе решение.

# 488
Така написано без стадий, само лъче или и химии са и изписали. Мое лично мнение жената сама трябва да вземе решение.
3ти стадий от 4. Назначена е адювантна химиотерапия. Този рак е много агресивен. В най-добрия случай болния живее до 5 години. Не знам има ли смисъл да се мъчи жената и да си изживее последните дни по болниците плюс всички странични ефекти от терапията 😔

# 489
Има ли разсейки или болки?

# 490
Има ли разсейки или болки?
За сега няма разсейки, имаше в лимфните възли и те са отстранени заедно с матката. С придружаващи заболявания на пикочния мехур, бъбреците,високо кръвно, болки в коленете,чупени прешлени, нисък хемоглобин... нормално за годините.

# 491
По-добре не я мъчете.Колкото си по-стар,по-бавно се развивала болестта даже и да има разсейки.Лъчето не боли,но има необратими странични ефекти понякога.

# 492
  • варна
Съгласявам се с буболина. Но пак решението трябва да е на жената.

# 493
И аз се съгласявам с bubolina 👍🏼

# 494
  • Бургас
Решението е на жената разбира се,тялото е нейно...
И все пак по-добре да не се мъчи...
Макар че напредне ли рак с разсейки...
Наша близка почина от такова нещо, много голяма мъка беше...
Ужасно съжалявам за това,което се случва...

Общи условия

Активация на акаунт