Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 308
  • 821
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте момичета,
Първо искам да пожелая на всички ни най-вече здраве и много успехи през новата година.
Доколкото разбрах от прочетеното тук, а и в други сайтове ЧПВ който предизвиква нашия проблем/РШМ/ може да се изследва само с тест от шийката на матката. Та въпросът ми е като нямаме такава, дали има друг вариант за тест?
Доколкото се информирах ЧПВ не е за подценяване и може да предизвика рак и на други органи, както и поставя в риск и нашите партньори. Та въпросът ми е как да се изследваме в този случай?

# 121
На мен ми е махнато всичко, материал за изследване взеха от влагалището.Лекаря каза,че няма да се образува рак другаде,но може да се образуват брадавици във влагалището.

# 122
От вчера си поставям  vagifem....за един месец, и гинеколога каза,че след три месеца пак ще правим пап-тест на влагалищната стена.Ако не  е чисто влагалището след терапията преминаваме към лазер.Пап-теста показа, че имам VAIN 1  и VAIN 2...при хистеректомията ми се прави и биопсия която беше отлична....и сега това чудо след 3 месеца? страхувам се..

Наистина не е лошо консултация с друг лекар, задължително доказан професионалист. Ако в твоя град няма подходящи (извинявам се, но не съм проследила откъде си), има възможности и за онлайн консултация при наличие на достатъчно документация, по която да може да се прецени състоянието.

# 123
happy_mama , взема се също  клетка от влагалището, също се изследва и след като микробиолога  вижда тези клетки значи те са там...и аз се почудих, ще се свържа с още един гинеколог, ще поискам мнение и от лекар-микробиолог, благодаря ви за отговора. Гинеколога се слави като добър ,хирург, ..имало и онлайн консултации, но не ги намирам...Добавям ,защото порових и ги намерих, но не ме допуска за консултация, не ми е ясно защо....

mimosna..............оофф  ами уж е добър, гинеколог ,хирург, ..внимателен ,препоръчаха ми го..., аз ще се свържа и с друг...благодаря ви, объркана съм.... и все пак има ги тези клетки в влагалището....бихте ли ми дали линк за онлайн консултация, не го намирам....

Последна редакция: пт, 08 яну 2021, 08:03 от AnMary

# 124
mimosna..............оофф  ами уж е добър, гинеколог ,хирург, ..внимателен ,препоръчаха ми го..., аз ще се свържа и с друг...благодаря ви, объркана съм.... и все пак има ги тези клетки в влагалището....бихте ли ми дали линк за онлайн консултация, не го намирам....

Писах на Лични.

# 125
Здравейте, има ли някоя от вас, която е била с диагноза нискодефиренциран плоскоклетъчен карцином на маточната шийка, за да ми обясни как е преминало лечението при него?
Изследваха го с биопсия като преди това имаше вагинални кръвотечения извън цикъла.
В понеделник сме в София, но до тогава много се притеснявам. Доктора, който ни изпрати там каза, че най-вероятно ще има и лъчетерапия.
Благодаря ви предварително!

# 126
Здрвей Aleksa85,
Аз бях с ниско диференциран плоско клетъчен карцином на маточната шийка. Моето лечение се състоеше в операция/радикална хистеректомия с лимфна дисекция/, след което 25 процедури лъче терапия.Лъчетерапията е малко тежка, но се понася приблизително лесно. В момента съм на диспансерно наблюдение. След като разбрахте диагнозата минахте ли ядрено магнитен резонанс, за да имате представа за стадия на заболяването?

# 127
Днес разбрахме за заболяването. В понеделник ще ходим при проф. Чакалова в София, тя ще ни каже какво следва оттук нататък. Доктора при който бяхме преди това каза първа фаза, но не знам дали е така, щом и препоръчва по-голям специалист.
Радвам се за Ваас, че сте се възстановили.
Надявам се и при нас така да минат нещата.
Единсвеното, от което се оплака майка ми е кръвотечение извън цикъла, но се оправи, а сега има жълтеникаво течение с розов оттенък. Не знам това какво означава... Много се притесмявам, а съм бременна и знам, че не трябва.

# 128
Не се притеснявайте всичко минава и заминава В повечето случаи в началните стадии това заболяване се лекува успешно.По принцип е трудно доктора да определи стадия без допълнителни изследвания, но това е на базата на моята информация, която имам, а аз доста прочетох след операцията.Най-точна информация ще получите след операцията и последващата хистология.

# 129
Здравейте, има ли някоя от вас, която е била с диагноза нискодефиренциран плоскоклетъчен карцином на маточната шийка, за да ми обясни как е преминало лечението при него?
Изследваха го с биопсия като преди това имаше вагинални кръвотечения извън цикъла.
В понеделник сме в София, но до тогава много се притеснявам. Доктора, който ни изпрати там каза, че най-вероятно ще има и лъчетерапия.
Благодаря ви предварително!

Да. Пълна хистеректомия /премахната матка, яйчници, тръби на яйчицните/ и лимфна дисекция /премахнати реактивни лимфни възли - 28/. След това се получава хистологично изследване на отрязаните органи и лимфните възли и от степента на тумора, има ли метастази в лимфните възли, в съседни органи, далечни метастази, се назначава лечение. За първи стадий без метастази, само лъчелечение. За по-големите тумори и с наличие на метастази лъчелечение + химеотерапия. Всичко е индивидуално и личинието го определя онкокомисия.

# 130
Здравейте, момичета да ви попитам издават ли ви всяка година направление за Пет скенер от онко диспансер за проследяване, защото в нашия диспансер се опъват да ми дават.Миналата година едвам ги измолих да ми дадът, но тази незнам дали ще успея. Също и маркери не ми пускат казват че нямало точен маркер за ендометриума. И аз ходя и си пускам в частни лаборатории.

# 131
  • София
Маркер за ендометрима ми пускат 125/най-близкия/ и не го плащам, Не би трябвало да отказват,нали сте диспансерна.

# 132
Маркер за ендометрима ми пускат 125/най-близкия/ и не го плащам, Не би трябвало да отказват,нали сте диспансерна.

# 133
Диспансерна съм, но на профилактичните ми правят само преглед и ехогрсфия и кръвна картина и биохимия казват че нямало точен маркер затова аз си пускам SSC маркер и Сеа

# 134
Те за обикновен скенер не дават,ти искаш за ПЕТ.Туморните и аз си ги плащам защото SCC за рак на шийката на матката не били по каса.

Общи условия

Активация на акаунт