Хистеректомията, въпроси, отговори, коментари.Тема 6

• 68 654
  • 821
  •   1
Отговори
# 240
Даамм, и мен ме интересува. Аз съм два месеца след коремна хистероктомия, вече не ме боли. Чувствам дискомфорт понякога при рязко ставане,по дълго стоене права. Изтръпнало ми е и леко подуто под корема... Докато се наместват червата лек дискомфорт. Не вдигане на тежко,което понякога е ужасно....все да се съобразяваш...Но след време ще имали някакви последствия и аз незнам. С запазени яйчници съм...Така, че следя 🤗
Въпросът ти никак не е глупав, но може би ти не питаш за след това,а за самата операция?
Операцията ми е позната...точно за след това питам. Чела съм за смъкване на органи, ранно навлизане в менопауза и т.н. Всякаква информация би ми била полезна, тъй като доста съм се поуплашила.

# 241
И аз съм чувала за смъкване на органи и също много съм се изплашила...
Как се живее оттук нататък...
Ако, наистина някой знае, нека сподели..

# 242
Както преди,само,че трябва да мине време.

# 243
Вече 10 години след операцията и нямам смъкване на органи ,поне не усещам нещо по различно.Единствено, което ме притеснява е,че последната година се уморявам много лесно ,както и изпитвам болки в гърба и тялото без причина, незнам дали е свързано с костите.Личната лекарка ми пуска изследвания за хормони и липса на витамини, всичко е в норма и аз не виждам някаква причина за тези болежки,а съм на 38г.Скоро планувам да посетя чакръкчия или хиропрактор ,в Англия съм.

# 244
Аз съм с операция хистероктомия всичко ми е махнато. Минаха 4 месеца от операцията. Чувствам се добре. Всичко минава. Единствено имам горещи вълни вечер но не взимам лекарства засега. Затова смело напред. И аз не съм усетила да имам смъкване на органи.

# 245
А като махат само матката, махат ли и шийката?

# 246
На мен са ми махнати шийка,тръби и матка.

# 247
Не знам как вървят цените сега, но да споделя опит. Мен ме оперира Карагьозов във Вита преди около 3 години. 900 лева избор на екип, плюс по 150 лева на ден за персонална акушерка, 50 лв за кетъринг, доплащане за вип стая -за 3 денонощия и операцията чисто 1650 лева, дават фактура. Моята беше вагинална с лапароскопско водене и докторът каза, че ще опита да запази яйчниците и шийката, ако са наред. Яйчниците оцеляха, но шийката не е била наред и замина. Отношението към пациентите е перфектно! Дават телефон за връзка със самото отделение, ако има проблем с възстановяването и насрочват дата около месец по-късно за преглед.

# 248

Здравейте дами. Днес изписаха майка ми и това е част от епикризата, която изобщо не мога да разбера. Извинявам се, но може ли някоя от вас да ми обясни на по-достъпен език, какво пише?
Благодаря предварително!
(Чакаме хистология следващата седмица)

# 249

Здравейте дами. Днес изписаха майка ми и това е част от епикризата, която изобщо не мога да разбера. Извинявам се, но може ли някоя от вас да ми обясни на по-достъпен език, какво пише?
Благодаря предварително!

Здравейте,
Радикална хистероктомия с аднексите, означава, че ще махнат матката;
яйчници, тръби -това са аднексите, мисля и горна част на влагалището, параметриума - това незнам какво е.
Тазова лимфна дисекция – премахват се тазовите лимфни възли и се изпращат за хистологично изследване (при съмнение за неопластичен процес- да се види за ракови клетки мисля като цяло накъде се
разпространява).
Каквото и да е ще излезе при хистологията.
Успех на мама🤗

# 250

Това което разбрах аз е че са премахнати яйчници, матка и параметри около матката, като те не изглеждат засегнати. Направена е лимфна дисекция, няма увеличени лимфни възли, което е много добре. Разбира се най-точния резултат ще излезе след хистологията.

Благодаря предварително!

# 251
Цитат на: aleksa85
link=topic=1266428.msg42595636#msg42595636 date=1617185422

Това което разбрах аз е че са премахнати яйчници, матка и параметри около матката, като те не изглеждат засегнати. Направена е лимфна дисекция, няма увеличени лимфни възли, което е много добре. Разбира се най-точния резултат ще излезе след хистологията.

Благодаря предварително!

Благодаря предварително!

Здравейте,
Радикална хистероктомия с аднексите, означава, че ще махнат матката;
яйчници, тръби -това са аднексите, мисля и горна част на влагалището, параметриума - това незнам какво е.
Тазова лимфна дисекция – премахват се тазовите лимфни възли и се изпращат за хистологично изследване (при съмнение за неопластичен процес- да се види за ракови клетки мисля като цяло накъде се
разпространява).
Каквото и да е ще излезе при хистологията.
Успех на мама🤗

Извинявам се обърках се 😏, операцията е извършена

# 252
А да попитам момичетата, които са се оперирали във Вита, никъде не пише за нощници, дрехи и прочие? Дават ли нощница или си се разбира по дефолт? Глупав въпрос, но...

# 253
А да попитам момичетата, които са се оперирали във Вита, никъде не пише за нощници, дрехи и прочие? Дават ли нощница или си се разбира по дефолт? Глупав въпрос, но...

Здравейте, аз не бях във Вита,
бях във Лозенец, там дават, но един съвет от мен вземете си една две нощници. След операцията нощно време от кръста нагоре ставах вир вода все едно кофа с вода ми бяха изляли. Така бях две седмици. Незнам причината,макар че съм с запазени яйчници.
Чувството сутринта да се измиеш и да облечеш чиста нощница...е няма такъв кеф 😄

# 254
Здравейте дами. Бихте ли ми препоръчали някакви витамини за след операцията и казали каква храна трябва да се избягва, защото в болницата не обичат да говорят..
Пожелавам ви усмихнат и страхотен ден!

Общи условия

Активация на акаунт