Коментари за политика в България

• 111 684
  • 5 996
  •   1
Отговори
# 75
България е затънала. Лошото е , че докато не дойдат нови, млади и умни хора на власт, не знам какво ще се случи. Не е ли показателно , че от около 9 млн. ( не съм сигурно, колко с точкост) станахме 6 млн. и още се топим. Жалко за младите и умни български деца( в това число слагам и себе си, не виждам бъдеще тук, образована съм и то с отлична диплома плюс два езика знам, но не се виждам тук след време, а исках да работя за родината.

# 76
Младите и умните ги видяхме колко струват и те. Дойдоха и ни оправиха за 800 дни, но най-вече оправиха себе си и родата си. Който дойде на власт се поврежда, колкото и да е родолюбив.

# 77
Младите и умните ги видяхме колко струват и те. Дойдоха и ни оправиха за 800 дни, но най-вече оправиха себе си и родата си. Който дойде на власт се поврежда, колкото и да е родолюбив.
Значи да си въртим само ГЕРБ и БСП. Направо само ГЕРБ, че БСП са лоши.

# 78
  • Варна
Млади и умни националисти във властта не е имало. Велчев и т.н. са от поколението на партийна номенклатура.

# 79
Млади и умни националисти във властта не е имало. Велчев и т.н. са от поколението на партийна номенклатура.

Т. е., не са правилните млади викаш. Е, то сегашните млади не са приритали да влизат в политиката, освен ако под политика не разбират хвърляне на яйца и домати по сгради. Досега не съм видяла един млад да заяви готовност да работи на ползу роду. То пък и не е ясно колко млади трябва да са.

# 80
  • Варна
Те затова и бягат в чужбина и търсят нормална реализация. Не ги допускат или трябва да се унижават в кръга на стари, полит. престъпници.
Усилено се брани настоящото, вредно нищо.

# 81
Ясно е, че има различни мнения за положението у нас.То по света се разкапва системата, позната като нормална.Става ясно, че освен другото, в САЩ имигрантите са решаващи на изборите с гласа си.Същото чака Европа.
  А ние сами си правим мръсно.Казвам го ,защото ние в повечето гледаме личното състояние, но не това е важно за държавата.Не се направиха никакви промени, законодателството е променяно на парче, вкарваха за частна собственост по едно време нещо за защита.Преди не е имало нужда,то освен дом, кола , какво е  имал българина собствено, добре, че и това е имал.Но това е само един пример, много неща са различни, не може да бъде осъден някой заради закона, няма на какво да се позоват.

И точно да не разбутват недоволства, да бъдат преизбрани, се носят по водата или по въздуха, дето ги отнесе.Непопулярни са мерките за промяна.
И си траят, да са на власт още години.

Москов не знам колко бе прав да спре болничната корупция и източване с отпечатъци, неправилно е за мен, отнема права  и  за всяко нещо, вместо да се премахне причината се налагат мерки, които не са редни.А причината е ламтеж за облагодетелстване. Шефове на болници вземат колкото поискат, но за редовия лекар не е така.Та не им помогна обръщането на болниците в търговски дружества.А замисълът е да се създадат стабилни, добре платени условия за кадрите там.Става ,но не за всички.Добре че има частните болници, поне който има пари да се лекува адекватно, не да го мъчат, другите са си на същото дережде като преди.
И има лекари да правят чудеса въпреки системата, хора на дълга, на честта, отдадени на професията си.

Има промяна ,но бавна, то с хората бавно става, а проблемът е  там.Отношението към света около нас.
Известните джуджета, дето искаха бизнеса на едни, не са глупави - 10 милиарда са отпуснати по европрограми за бизнес ,дето два завода развиват сега, единия е  въпросния и 5 милиарда са добра причина да ги отстранят и го вземат.Понеже не е модерно вече да се гърмят, по друг начин опитаха и опитват , единия брат е  още в ареста.Не ги знам колко са почтени тези хора, но  е незаконно с натиск, изнудване и дори физическо унищожение , не защото са нередовни,  а защото ни трябва на нас , едни мастодонти, да вземем парите.Много примери има.
Няма държава се казва на това.Тя, държавата е да пази законността, гражданите, нормалното.
А хора има, просто в тази тиня , безднадеждна, не е за всеки.
И това трябва да се промени.

# 82
Москов не знам колко бе прав да спре болничната корупция и източване с отпечатъци, неправилно е за мен, отнема права  и  за всяко нещо, вместо да се премахне причината се налагат мерки, които не са редни.А причината е ламтеж за облагодетелстване. Шефове на болници вземат колкото поискат, но за редовия лекар не е така.Та не им помогна обръщането на болниците в търговски дружества.А замисълът е да се създадат стабилни, добре платени условия за кадрите там.Става ,но не за всички.Добре че има частните болници, поне който има пари да се лекува адекватно, не да го мъчат, другите са си на същото дережде като преди.
И има лекари да правят чудеса въпреки системата, хора на дълга, на честта, отдадени на професията си.

Има ли желание има и начин. За мен закона на Москов беше един малкото в правилната посока. И факта че скачаха всички ме навежда на мисълта че е бил прав. Но и това щеше да се провали като всичко останало без работата на МВР и прокуратурата. По времето на Костов бюджета на НЗОК беше 8-900 млн. сега е 6 млрд. НЗОК се източва яко и от всички, затова не се драпа в посока да се оправи.
Съща е работата с топлофикация. Прибират се едни пари и се разпределят по обинските партийни каси.

# 83
Човек, за да се кандидатира в политиката и хората да го изберат, трябва да е постигнал нещо, да се е доказал. Защото ако не, направо да си избираме един цар и властта да се предава по наследство.

@Ел, не мисля, че който и да било пълни джобовете на Борисов. Или поне такова нещо не е доказано в съда.

# 84
Далеч не всеки човек със средни или по-високи доходи е "сложен някъде от ГЕРБ".

# 85
Човек, за да се кандидатира в политиката и хората да го изберат, трябва да е постигнал нещо, да се е доказал. Защото ако не, направо да си избираме един цар и властта да се предава по наследство.

@Ел, не мисля, че който и да било пълни джобовете на Борисов. Или поне такова нещо не е доказано в съда.
Ооо избирайки го пак и пак ако не му пълни джобчето не знам. Или всичко около управлението му е справедливо и прозрачно пък аз не знам.

# 86
То за некадърните, успяващите са все сложени от ГЕРБ. И не, не работя на заплата, а за печалба. Дали пълня нечий джоб - вероятно на много чрез данъците, които плащам, но не ми пречи.

# 87
Далеч не всеки човек със средни или по-високи доходи е "сложен някъде от ГЕРБ".
Ако не е сложен, има огромен риск да бъде блъснат. Членството в тая партия е като членството в онази от преди 1989 г. И в администрацията, и в фирмите, изпълняващи обществени поръчки е бъкано с калинки.

# 88
  • Варна
Да те управляват корумпирани простаци е обидно за всички, предполагам. Аз основните критики ги чувам имено от хора, които си плащат, за да развиват бизнес. В чужбина елементарни документи се изкарват и онлайн за дни. Тук, подкупа е стандарт за  бюрокрацията. Без връзки, познати или кеш, крупен  бизнес няма. Доста бизнеси отдавна са извън граница, а това ни ощетява масово.
Обществените поръчки вече, дори не се обявяват на търг. Но нали ние сме добре, да си траем, докато други страдат.
Затова и сме били роби. А гладните и реални мизерници липсват на протестите. Те са в пенсионерските клубове и гетата.

# 89
Скрит текст:
Да те управляват корумпирани простаци е обидно за всички, предполагам. Аз основните критики ги чувам имено от хора, които си плащат, за да развиват бизнес.
В чужбина елементарни документи се изкарват и онлайн за дни.
Скрит текст:
Тук, подкупа е стандарт за  бюрокрацията. Без връзки, познати или кеш, крупен  бизнес няма. Доста бизнеси отдавна са извън граница, а това ни ощетява масово.
Обществените поръчки вече, дори не се обявяват на търг. Но нали ние сме добре, да си траем, докато други страдат.
Затова и сме били роби. А гладните и реални мизерници липсват на протестите. Те са в пенсионерските клубове и гетата.

Това си е чиста проба инсинуация. Наскоро си имах работа с немската бюрокрация. Е, нЕма такова животно начи...въртяха ме, сукаха ме, накрая ме натириха без да ми свършат работа. Онлайн, дръжки, нищо не мога да свърша онлайн, трябва да си наемам адвокат сега, да се разправя с тия тъпунгери.

Общи условия

Активация на акаунт