Коментари за политика в България

• 111 560
  • 5 996
  •   1
Отговори
# 5 730
Мен като цяло ме дразни това, че се издигат кандидатури и оглавяват листи в избирателни райони, където кракът им не  е стъпвал. Стана си практика, от години, уж народни представители, пък хора от цялата страна реално нямат представителство в НС.

# 5 731
Именно заради мястото НИ в световната, а и европейска класация - на дъното, според мен НЕ СЕ справяме изобщо добре. това в никакъв случай не е "колкото другите", напротив.
Ние не сме били в първите места, че да стигнем до последното /изключвам първата вълна по света, защото на нас просто ни се размина, а и бяхме доста уплашени, а страха прави хората доста по предпазливи/. Така, че се справяме, колкото можем.
Не съм съгласна с отварянето на заведенията от 01.03., но пък толкова нелегални събирания има. Който иска да ходи на заведение, който не иска няма.
Какво трябва да се направи, което да задоволи всички?
Реваха, че децата ще останат необразовани, но ваканцията се оказа супер важно нещо /защото родителите са направили резервации за почивка/.
Хубаво е да искаме, но когато поискат от нас, да бъдем толкова критични към себе си, колкото и към другите.

Това за мен е наглос. Може да викаш журналисти и ТВ, но не може да си платиш дължимото. Самите жалващи се са неизрядни, но критикуват, смело.

https://www.flashnews.bg/otkazali-vaksina-na-mazh-i-zhena-zaradi … ravni-osigurovki/

# 5 732
Не съм съгласна с отварянето на заведенията от 01.03., но пък толкова нелегални събирания има. Който иска да ходи на заведение, който не иска няма.
Реваха, че децата ще останат необразовани, но ваканцията се оказа супер важно нещо /защото родителите са направили резервации за почивка/.
Хубаво е да искаме, но когато поискат от нас, да бъдем толкова критични към себе си, колкото и към другите.

Това за мен е наглос. Може да викаш журналисти и ТВ, но не може да си платиш дължимото. Самите жалващи се са неизрядни, но критикуват, смело.

https://www.flashnews.bg/otkazali-vaksina-na-mazh-i-zhena-zaradi … ravni-osigurovki/
Мислиш ли че по другите държави не реват, не правят нелегални събирания и са доволн ? В нито една държава гражданите не са доволни. Просто на правителствата живота на гржданите им е по-ценен от егото и политическия рейтинг.

Част от работата на правителството е да свика едни специалисти, те да кажат правим това, това, това, и точка.

# 5 733
Скрит текст:
Именно заради мястото НИ в световната, а и европейска класация - на дъното, според мен НЕ СЕ справяме изобщо добре. това в никакъв случай не е "колкото другите", напротив.
Ние не сме били в първите места, че да стигнем до последното /изключвам първата вълна по света, защото на нас просто ни се размина, а и бяхме доста уплашени, а страха прави хората доста по предпазливи/. Така, че се справяме, колкото можем.

Не е наглост. Няма изискване да си дравно осигурен за да те ваксинират. Това значи почти всичкото циган да остане без ваксина. А и тези доколкото разбрах, работят в чужбина. Гледах ги, не чета в разни сайтчета, даже лекарят,който е отказал ваксинацията се извини, че е разбрал погрешно инструкциите на РЗИ.

# 5 734
Не е наглост. Няма изискване да си дравно осигурен за да те ваксинират. Това значи почти всичкото циган да остане без ваксина. А и тези доколкото разбрах, работят в чужбина. Гледах ги, не чета в разни сайтчета, даже лекарят,който е отказал ваксинацията се извини, че е разбрал погрешно инструкциите на РЗИ.
Циганите поне не се правят на важни, а тези двамата бяха възмутени и докторът е бил прав.
https://offnews.bg/zdrave/horata-bez-zdravni-osigurovki-triabva- … m-rzi-746019.html
Работещите в чужбина с много привилегии. Разболяват се там, но идват да ги лекуват тук, да ги ваксинират тук. Възмутени, че не могат да гласуват, защото разстоянието до секциите било голямо.
Тези, които сме тук какви права имаме, каквото остане ще е за нас!

Това, че стана хаос с ваксинирането, не значи, че всички трябва да са съгласни с това.

# 5 735
Както вече написах, докторът не е бил прав - потвърдено е от министъра, РЗИ и каквото там се сетиш. Трябва само да имаш ЕГН и личен лекар. А ти може да си фантазираш каквото ти се иска.

# 5 736
Както вече написах, докторът не е бил прав - потвърдено е от министъра, РЗИ и каквото там се сетиш. Трябва само да имаш ЕГН и личен лекар. А ти може да си фантазираш каквото ти се иска.
Дай линк, където е казано това, аз дадох за другото.
Имай предвид, че неосигурените са над 700 000 човека. И щом ти харесва да плащаш за тях, добре, аз не съм, защото не става дума за болен, който се нуждае спешно от мед. помощ.
После пак Борисов ще е виновен.

# 5 737
По тв също казаха, че ще ваксинират наред без значение осигурен или неосигурен, всички имали право на не знам си какво беше.........Не съм чела никакъв документ, но добре чух министъра. И изобщо не съм съгласна при положение, че не стигат ваксините. Ако хартисваха - добре, ок, нищо против, но при сегашната ситуация, дето връщат възрастни хора и всякакви, които са осигурени, не мисля, че е правилно решение.

# 5 738
Даваха го по телевизията. Здравната ни система е солидарна, затова всички плащаме. Към момента аз само плащам, не ми е дошло времето да ползвам. Но нямам против всеки желаещ да се ваксинира, дори да живее в чужбина. Той Кунчев мисля, още преди време каза нещо от сорта, че сега(за нзи момент иде реч) всички мрънкат, че били поръчани ваксини тройно колкото е броя на населението, когато дойдат ваксините няма да искат да се ваксинират, а ако стане така, че няма достатъчно ваксини - всички ще искат да се ваксинират и ще реват, че били малко. Та така ...

# 5 739
Заразата се разнася от всички, не подбира само здравноосигурени.

# 5 740
  • София
По тв също казаха, че ще ваксинират наред без значение осигурен или неосигурен, всички имали право на не знам си какво беше.........Не съм чела никакъв документ, но добре чух министъра. И изобщо не съм съгласна при положение, че не стигат ваксините. Ако хартисваха - добре, ок, нищо против, но при сегашната ситуация, дето връщат възрастни хора и всякакви, които са осигурени, не мисля, че е правилно решение.

Съгласна на 100%.
Миналата събота, когато течеше "кампанията" зелени коридори слушах Балтов пред Пирогов.
Единственото условие каза той е да имаш лична карта в себе си.
Документ не съм чела също, но ясно го чух.

Mama_Nana, не всички харесВаме хаоса с ваксинационния план, който също е част от "успешното управление на кризата".
Кютахме си от края на декември до миналия петък ... след това - юруш на бананите ... за 2-3 дни. Точно, като с бананите. Нареждахме се на 3 часова опашка и тъкмо да ти дойде ред, хоп свършихА.
Чакайте следващата доставка.

И да - на опашките за банани се редят всички. Който успее Simple Smile

# 5 741
На ЛЛ са казали, че от 01.03 ще им бъдат доставени ваксини, да направят списъци. Не знам, кой реши да се започне масова ваксинация по този начин /не че е лош, напротив, но дойде като гръм от ясно небе/. ЛЛ овиснаха, съответно и хората, които бяха записани и разчитаха на това, а повечето са хора пенсионери, които не са толкова мобилни, че да отскочат набързо до ... и се водят рискова група.
Беше повече от ясно, че ваксините няма да стигнат за всички.

Що се отнася до здравноНЕосигурените, включително и работещи, живеещи в чужбина български граждани.
Щом няма против да ползват солидарно всичко, приемете, че солидарно ще сме бедни всички и ще сме на последно място.
Тези, които са на първите места, не проявяват такава солидарност.
Колкото са виновни тези, които ни управляват, толкова сме виновни и ние за това, че го приемаме за нормално.

# 5 742
Аз например съм против в голяма степен живеещите и работещите в чужбина да гласуват, ама ... Щом на това имат право, защо да нямат право на ваксина. Иначе съм съгласна, че това с ваксинирането е хаотично, но то пък и хората също толкова хаотично решават искат ли да се ваксинират или не.

# 5 743
  • София
Аз например съм против в голяма степен живеещите и работещите в чужбина да гласуват, ама ...
Ама... това е тяхно конституционно право. Аз искам образователен ценз, поне с основно образование да се гласува, ама... колко кебапчета и 50 лева ще отпаднат.
И електронно гласуване искам, ама...
Цветка каза вчера в Панорама, че майка й си иска "беляЗка", Щото екрана на машините, като се връщал назад 🙄... и, че ги разбира нещата, Щото учила съпромат 🤷‍♂️
Та, не е лошо и образователен ценз за управляващите да има, ама...

# 5 744
Целенасочен хаос си създадоха, сигурно за да ваксинират в суматохата с Пфайзер и Модерна когото си искат, а не възрастните.
Не се сещам за друго обяснение за зелените коридори, както се очакваше, ваксините свършиха за няколко дни, можеха да го направят без опашки, без дандания, както си е по ред, със записани часове, по-младите с Астра, по-възрастните с Пфайзер и Модерна.

Общи условия

Активация на акаунт