Коментари за политика в България

• 111 589
  • 5 996
  •   2
Отговори
# 5 760
Последно какъв е процентът нежелаещи да се ваксинират, 30 или 50% ?

# 5 761
Скрит текст:
Скрит текст:
Борисов отново ни заплашва от фейсбука си  - Дойдат ли БСП и ДПС на власт фондовете и програмите заминават, каза премиерът Бойко Борисов по време на обиколката си в манастири в област Перник. Посещението бе предавано във фейсбук профила на премиера.

Има една интересна снимка - кой първи ще целуне ръката на другия - попа борисовата ръка, или Борисов на попа. Жалка история, унизителна.
Скрит текст:
А Църквата си мисля, че хич не е за жалене много. Освен отец Иван не съм чувала тя да развива някаква социална дейност - събира си парите и си ги харчи сама за себе си.

Miriel, явно целуването на ръка на Борисов не е само и единствено вътрешнопартиен ритуал.
Игумен, чевръсто се счупи в кръста, за да целуне премиерската десница. Отчето изпревари Борисов ...
Погнусих се. В новините гледах (не в Севда ТВ, в национален ефир).

Това си е вътрешнопартиен ритуал, от който могат да се "засрамят" единствено членовете и симпатизантите на ГЕРБ. Нарочно в кавички. Защото едва ли ...

Скрит текст:
Скрит текст:
Но това е унизително за всички, да ...
Или може би не е, честно, вече съм объкана от понятието нормалност.

Е, не можах да се сдържа! Никакъв вътрешнопартиен ритуал не е, на Сирни Заговезни е, т.нар. Прошка, когато един целува ръка от убеждение, друг, щото така са го възпитали, трети - защото било обичай, четвърти на шега. Не може точно от тая снимка да се правят политически изводи. Ако му целуваха ръка при всяко партийно събитие, да, но случаят изобщо не е такъв.
За отеца не знам какъв е случая, пропуснала съм го, но ще потърся, когато имам време.

# 5 762
Последно какъв е процентът нежелаещи да се ваксинират, 30 или 50% ?
Това какво значение има? И 80% да не искат, трябва да осигурят на желаещите 20% навреме, а не Сульо и Пульо да си идва от чужбина и да взема бройките на пенсионерите.

# 5 763
Е, що бе, нали изпращали пари, наливали в икономиката? Бас държа, че и на много пенсионери пращат. Или това може, пък ваксини не може? Много лицемерно!

# 5 764
Това какво значение има? И 80% да не искат, трябва да осигурят на желаещите 20% навреме, а не Сульо и Пульо да си идва от чужбина и да взема бройките на пенсионерите.
Има значение, разбира се, след като не всички искат ваксина, не е нужно да се осигуряват бройки като за всички и да се реве че няма достатъчно. Нямам представа защо мислиш че към България в момента летят чартърни полети пълни с желаещи да се ваксинират от живеещите в чужбина. Пенсионерите доколкото знам не са приоритет за ваксините, други групи почнаха да се ваксинират първи. Та за какво всъщност е цялото това пенявене? Thinking

# 5 765
Скрит текст:
Има значение, разбира се, след като не всички искат ваксина, не е нужно да се осигуряват бройки като за всички и да се реве че няма достатъчно. Нямам представа защо мислиш че към България в момента летят чартърни полети пълни с желаещи да се ваксинират от живеещите в чужбина. Пенсионерите доколкото знам не са приоритет за ваксините, други групи почнаха да се ваксинират първи. Та за какво всъщност е цялото това пенявене? Thinking
Защото все сме голямата работа, а имаме доставени около 200 000 ваксини, което под 3% и после защо сме на последно място.
Полетите са в двете посоки, щом става дума за пари, летят посока Европа, щом става дума за спасяване задници летят към БГ.

Много съм ядосана от изказването вчера на проф.Илко Гетов, относно това, че не може да ползваме ваксини неодобрени от ЕС. Нашето законодателство било така направено. Не знам дали е вярно, но как законодателството на Унгария и Чехия, може да осигури достъп до ваксини извън ЕС, а нашето не може, нали всички сме в този ЕС!

# 5 766
  • Другата България
А откъде става ясно какво мисли тя?
И че се "пеняви"?
Ако не е възможна интерпретацията на написан текст, не е необходимо на проектираме собствените си чувства и манталитет върху опонента.

Всеки български гражданин трябва да има право на ваксина.
Независимо къде се намира.
След като по местоживеене няма възможност да го направи, по лична преценка се прибира в страната и го прави.
Всеки български гражданин трябва да има и има право на глас по Конституция.
Независимо къде се намира.
След като по местоживеене има възможност да го направи, според лична преценка ще го направи.
Без да се налага да се прибира в страната.

Не виждам какво има да се коментира.
За това ставаше въпрос.

# 5 767
Скрит текст:
Защото все сме голямата работа, а имаме доставени около 200 000 ваксини, което под 3% и после защо сме на последно място.
Полетите са в двете посоки, щом става дума за пари, летят посока Европа, щом става дума за спасяване задници летят към БГ.

Много съм ядосана от изказването вчера на проф.Илко Гетов, относно това, че не може да ползваме ваксини неодобрени от ЕС. Нашето законодателство било така направено. Не знам дали е вярно, но как законодателството на Унгария и Чехия, може да осигури достъп до ваксини извън ЕС, а нашето не може, нали всички сме в този ЕС!
И аз вчера много се възмутих как нарекоха предложението за внос на руската ваксина "саботаж". Ами осигурете сега на всички желаещи, като сте ни забили с тези нередовни доставки, докога ще сме последни? При условие, че ЕС е разрешил такъв внос, какво се чака, благословия ли?

# 5 768
А задълженията къде остават! Защо само права се изтъкват, а за задълженията се мълчи!

Ето, самия Алибегов призна, че не се внасят осигуровки на реално получените пари от служителите, но и той търси правата си, относно обезщетенията.

Скрит текст:
Скрит текст:

И аз вчера много се възмутих как нарекоха предложението за внос на руската ваксина "саботаж". Ами осигурете сега на всички желаещи, като сте ни забили с тези нередовни доставки, докога ще сме последни?
Което си беше чисто политически ход. Да не си помисли Европа, че сме се обърнали към Русия. Тъпанари, са нашите подлизурковци, пардон политици.

# 5 769
Когато залог е здравето и животът на българите, няма място за политиканстване и заявяване на лоялност. Действаш възможно най-бързо и правилно. Астра Зенека с какво е по-добра? Аз нямам против да осигурят като Израел Пфайзер  за всеки българин, ама не щат.

# 5 770
Да не забравяме, че ваксините не са безплатни, а ги е платила страната ни от нашите пари. На тези, които живеем тук. Сега черпим сънародниците ни , които не са дали и лев тук, преимуществено с ваксини.
Ама нали е демокрация, всичко може.

Хареса ми Москов сутринта по БНТ. Жалко, че няма шанс за парламента. Моите виждания напълно съвпадат с негжвите

А провеждането на изборите в чужбина кой го плаща? Не го ли плащаме пак ние. Не се заяждам, питам защото наистина не съм запозната.
Има огромна разлика. Бг гражданите в чужбина гласуват единствено в бг избори. А ги ваксинират в държавите, в които са постоянно пребиваващи. И във втория случай въпросът е етичен.

# 5 771
Когато залог е здравето и животът на българите, няма място за политиканстване и заявяване на лоялност. Действаш възможно най-бързо и правилно. Астра Зенека с какво е по-добра? Аз нямам против да осигурят като Израел Пфайзер  за всеки българин, ама не щат.

Единствените  в ЕС, които си плащахме тестовете,  дали ни се полага от скъпата Пфайзер?
Риторичен въпрос, разбира се.
Всичко е на автопилот у нас, държава, пандемия, ваксинация...

# 5 772
А провеждането на изборите в чужбина кой го плаща? Не го ли плащаме пак ние. Не се заяждам, питам защото наистина не съм запозната.
Има огромна разлика. Бг гражданите в чужбина гласуват единствено в бг избори. А ги ваксинират в държавите, в които са постоянно пребиваващи. И във втория случай въпросът е етичен.

Tays, въпросът ми е конкретен, не става въпрос за етика, а за пари. Та пак да попитам, ако не си ме разбрала - кой плаща за да могат постоянно пребиваващите в чужбина българи да гласуват? Кой плаща за секциите, урните, бюлетините и обработването им? От нашия бюджет ли, те си ги плащат или чуждото правителство?

# 5 773

Tays, въпросът ми е конкретен, не става въпрос за етика, а за пари. Та пак да попитам, ако не си ме разбрала - кой плаща за да могат постоянно пребиваващите в чужбина българи да гласуват? Кой плаща за секциите, урните, бюлетините и обработването им? От нашия бюджет ли, те си ги плащат или чуждото правителство?
Естествено, че България си плаща. Разликата за ваксинирането е, че нашите граждани в чужбина са предвидени за ваксиниране в чужбина, където си плащат данъците. И с това приключвам този безсмислен дебат

# 5 774
Както вече написах, докторът не е бил прав - потвърдено е от министъра, РЗИ и каквото там се сетиш. Трябва само да имаш ЕГН и личен лекар. А ти може да си фантазираш каквото ти се иска.

Няма как да имаш личен лекар, ако не си плащаш здравните осигуровки тук. Не е ли така?

Сега да се изясним - здравеопазването в нашата страна е уредено НЕ като право, а като привилегия. Разликата между право и привилегия е, че право може да има всеки, а привилегия само този, който ОТГОВАРЯ НА ОПРЕДЕЛЕНИ УСЛОВИЯ. В този смисъл хората, които не са здравноосигурени, следва да си плащат на частно. За ваксините обаче, нещата стоят различно - правителството, поради кризата, излезе с решение да се ваксинират всички хора, които желаят. Да подразбирам ли, че тези хора трябва да имат постоянен адрес в България (това включва постоянно пребиваващите чужденци у нас, защото те имат такъв)? И съответно ако това е така, на какво основание хора, които имат постоянен адрес в чужбина идват да се ваксинират тук?

Последна редакция: нд, 28 фев 2021, 21:15 от Chass

Общи условия

Активация на акаунт