Дългото чакане след трансфер-тема87

• 51 575
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
  • София/Севлиево
Манди как те разбирам.Самата аз се изкушавам дали да не се бодна още в неделя.Първият ми успешен трансфер бе на 17-ти ден(и сегашния е на същия) и на 24-тия теста отчете вярно.Но бе след ЗЕТ ,сега не знам дали няма да е рано.

# 586
Здравейте, 9 ден след трансфер на два петдневни ембриона- чхг 4.68. От клиниката настояват да продължа с лекарствата до понеделник. Според вас има ли смисъл?
Според мен повтори теста петък или събота.

# 587
Момичета, предстои ми трансфер, които най-вероятно ще е другата седмица. Преди два дни разбрах, че съм била контактна преди няколко дни с лице, което е с положителен pcr тест. Параноята ме обзема и не знам какво да правя. За сега нямам симптоми, но не знам дали мога да пия някакви витамини и имуностимуланти преди трансфера, за да подпомогна организма ако има някакъв вирус. Според вас дали мога да пия малко витамини преди трансфер или е противопоказно? Simple Smile

# 588
Момичета, помагайте със съвети. След ЗЕТ на 2 5-дневни ембриона си направих кръвен тест на 9-и ден, беше граничен, 15.49. След 2 дни, на 11-и ден повторих и беше паднал до 7.54, което все още е в граничната зона. Мисля да направя пак тест след 3 дни.
Междувременно изперках защо пада. Четох на едно място, че е възможно приемът на НМХ да повлиява нивата на ЧХГ, а аз съм на фраксипарин 0.4 всеки ден след трансфер. Имали ли сте такава ситуация, която да е завършила добре?

# 589
  • София/Севлиево
Всъщност НМХ не влияе по никакъв начин и най-вероятно става въпрос за биохимична бременност , особено щом втория резултат е по-нисък от първия Sad
Ориндж така или иначе трябва да си направиш PSR преди трансфера излишната паника само ще ти навреди.Най-добре си направи теста и ще стискаме палци да е отрицателен,да има трансфер и после да ни зарадваш с положителен тест за бременност.По принцип витамините не са противопоказни,но когато става дума за трансфер не знам дали засилването на имунитета е добро решение (аз в момента съм със свален такъв след вливка Интралипид,за да не отхвърли организмът ми ембрионът).

# 590
Твърди се, че може да има заразяване при контакт с болен в затворено помещение за повече от 15 минути. Стискам палци да си здрава и тестът да е отрицателен, за да направите процедурата.
Не бих пила имуностимуланти преди трансфер.

# 591
Искам да попитам тези с повечко опит дали имат наблюдения да им пада кръвното след неуспех и спиране на лекарствата?  Спрях ги в петък, а от неделя имах непоносимо главоболие. При изправяне, сядане, лягане първо беше зверска пулсираща болка в лявото слепоочие, после в дясното, вчера бяха и двете. Вечерта се зачудих да не би да е ковид и отказах да се видя с нашите. Те поискаха да си измеря кръвното и беше 80 на 40. Аз по принцип съм с ниско - 90 на 60 е нормално, дори след обилно хапване. Тренирам си и нямам проблеми. Само след една упойка ми беше паднало страшно в реанимацията. Пия много вода и се храня много здравословно и разнообразно. В момента не тренирам. Та хапнах 4 големи бисквити, няколко линдора, 3 чаши кола и направо възкръснах.
Аз съм с един опит,съответно отрицателен. Понеже приемах преднозолин Ф и го спрях по схема,след като го спрях главоболието започна и беше около 5,6 дни нетърпими болки. Мисля си че беше от спирането на преднозолина,защото естрофем и кринон слагах вагинално.

# 592
Много ви благодаря! Силно се надявам да не съм се заразила. Не съм имала много дълъг контакт с него, но пак има някакъв шанс... :/ Всеки ден се събуждам с очакване, че нещо ще се прояви като симптоми и психически се поддавам, защото ми е много важно да сме здрави. Още повече, че не знам до колко ще се отрази на материала на мъжа, ако и той е заразен.. Cry

# 593
Тук пише за връзката на хепарина и ЧХГ:
https://www.northshore.org/healthresources/encyclopedia/encyclop … umentHwid=hw42062

Също и тук:
https://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8% … C%D0%BE%D0%BD-hcg

Затова питам дали някоя от вас е имала такъв случай.

# 594
Misholini, паднало ли е ЧХГ, значи е биохимична, съжалявам но това са фактите. Ако не си имала Овитрел, Хориомон или Прегнил, то си имала имплантация. 15 си е наличие на бременност, но пада ли значи е биохимична и за съжаление нищо не може да я спре.
Orangee, не се напрягай. Предстои ти трансфер, не пункция, така че ако имаш симптоми, може да отложите. Ембриончетата ще си седят и ще ви чакат. Няма смисъл да се отчайваш и напрягаш. Нищо не губиш, най-много един месец да почакаш още.  Но ако плануваш трансфер, имуностимуланти не са препоръчителни, напротив на някои жени ни изписват имуносупресанти.

# 595
Мишолини, наистина звучи като биохимична.  Надежда обаче винаги трябва да имаме. Чуй се с лекаря си. Дори и нещо да ме човърка за препоръките, винаги слушам моя и накрая се оказва прав. Но е хубаво да имаме предвид и мненията на по-опитните във форума, защото все пак са минали през много (за съжаление). Мен лично тук ме подготвиха за лошата новина, въпреки че таяхме големи надежди. И съм безкрайно благодарна, защото иначе щеше да е прекалено неочаквано и не знам как щяхме да го понесем.
Стискам палци!

# 596
Чух се с нея. Смята, че е имало имплантация, но най-вероятно ембрионите са спрели да се развиват и трябва да спра лекарствата дори и резултатът ми да е все още граничен.

# 597
  • София/Севлиево
Май повечето сме минали през биохимична...Хубавото е, че след нея нещата стават по-бързо и лесно.Дори ако не сте със сериозен фактор може и по естесвен начин(аз много се надявах на това след моята БХ)...

# 598
  • София
Май повечето сме минали през биохимична...Хубавото е, че след нея нещата стават по-бързо и лесно.Дори ако не сте със сериозен фактор може и по естесвен начин(аз много се надявах на това след моята БХ)...

Първият ми трансфер завърши с биохимична.След него имам още 4 трансфера-отрицателен резултат.Така че,и в това няма правила,за жалостВсеки организъм е различен.

# 599
Всичко е до качество на ембриона, има жени и с 3мм лигавица, които са забременявали, което звучи направо невъзможно.
За една успешна бременност си трябва най-вече ембрион с потенциал.

Общи условия

Активация на акаунт