Дългото чакане след трансфер-тема87

• 51 768
  • 744
  •   1
Отговори
# 240
За жалост и при ин витро става извънм.
Стискам палци поне 1 тръба да остане и бързо да мине мъката и да се възстановиш и тялом, и духом бързо,прегръдки!

# 241
Pinko, тя и самата стойност още първата беше ниска. А втората по-ниска и от нея. Според мен е така от Прегнила. Наистина не виждам смисъл от тези гадни инжекции. Колкото съвсем да объркат резултата. И това Зарзио...при положение, че не приемам друг медикамент за понижаване на имунитета.
Клексана пък съвсем не знам за какво ми беше , при положение че нямам тромбофилия. Нямаше как и да го коментирам с доктора. Изписват ти се някакви неща без обяснение кое за какво е. Дупчеш се като добик и после от форумите научаваш. Дори и да имаш въпроси - ...коментар чак догодина.
Миналия път беше същото.
Това с извънматочната е просто ужасно. Искрено съчувствам. Но явно не се случва рядко. Затова и исках да ми махнат тръбата, дето не беше ясно пропуска ли, не пропуска ли...

# 242
Момичета , при подговката ви за трансфер до теста взимате ли лек.понижаващи имунитета ?Приема на Преднизолон по време на Ковид не е ли опасно ,какво ви казва АГ.

# 243
Момичета , при подговката ви за трансфер до теста взимате ли лек.понижаващи имунитета ?Приема на Преднизолон по време на Ковид не е ли опасно ,какво ви казва АГ.
Изписаха ми Преднизолон Ф, Доксициклин, отделно правих и вливка Интралипид. Целта е да падне имунитета и организма да приеме ембриончетата, да не ги отхвърли или разпознае като чуждо тяло. Все пак ограничи възможно контактите и излизанията. Успех

# 244
Аз не взимах нищо, слагах само Кринон гел от пункцията до трансфера и после продължих до деня на теста.

# 245
  • София/Севлиево
Не съм взимала.Сега ако имам свеж трансфер ще влеем Интралипид.Контактите съм ги ограничила,също и излизането навън.

# 246
Здравейте, идвам да се отчета, не ми се искаше да пиша негативен пост, но...Вчера 9ти ден след трансфер на 2 уж много хубави 5дневни-резултат  ЧХГ 4 (явно заради прегнила не е 0). Това ми беше 5ти опит и този път уж всичко беше супер. Правих вливка Имуноглобулин за ембриотоксините, имах терапия с клексан и аспирин, прогестерона беше добре, лигавицата също. Даже правих 3 процедури иглотерапия за по-добро кръвоснабдяване и удебеляване на лигавицата. Наистина не знам вече какво може да се е объркало и какво може да се промени за следващ опит. 3 месеца трябва да чакам за коментар при док. Стаменов, а времето ме притиска. Записах час за консултация в друга клиника, защото просто не мога да седя и да бездействам. Ако успея да се вредя за Сигридов, ще видим и той какво ще каже...Някакви съвети?

# 247
Не съм имала нито веднъж препарат за им.система, в момента не бих и приела при тоя ковид...а след 1вото ин витро бях яко болна,рядко се разболявам въпреки че  работата ми е свързана именно с болни.
Само кринон,фолиева,естрофем,л тироксин и после витамини.

# 248
Не съм имала нито веднъж препарат за им.система, в момента не бих и приела при тоя ковид...а след 1вото ин витро бях яко болна,рядко се разболявам въпреки че  работата ми е свързана именно с болни.
Само кринон,фолиева,естрофем,л тироксин и после витамини.

Ами и аз не бях правила вливка до сега, но според доц. Русев, когато има ембриотоксини няма как жената да забременее, нито естествено, нито инвитро...затова я направих, даже бях с хрема тогава и абсолютно нищо не ми стана, не се разболях повече. Това май е мит, че смъква имунитета, обясниха ми, че по-скоро го моделира и така става организма по-възприемчив към ембриона, който е 50% чуждо тяло.

# 249
Как се разбира дали има ембриотоксини?
Чрез какво изследване?

# 250
  • София
Горе-долу изброените в този линк, поне спорер Катя Тодорова, на мен ми пусна и разни други освен тези ana и anca, ревмофактор, и ми даде вливките с интралипид и имуноглобулин. Доста пари излезе. Колко действат, Бог знае.

http://ivfpleven.com/%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D0%BD%D0%BE%D1%81%D1%82% … %D1%81%D1%82-eta/

# 251
Как се разбира дали има ембриотоксини?
Чрез какво изследване?

Само доц. Русев в Малинов има патент за това изследване, трябва да отидете при него. Ние се водим неизяснен стерилитет, уж всичко ни е наред, пък все не се получава. Затова стигнах до извода, че явно проблема ми е имунологичен.

# 252
Т.е. Ембриотоксини и НК клетки са различни неща? Мен ми правиха вливка с интралипид заради завишени НК клетки. ( ако не се лъжа ).

А за имунитета - пия Медрол, но от деня на трансфера. От пункцията до трансфера само кринон слагам.

# 253
Здравейте и от мен момичета, съжалявам за лошите резултати. Пожелавам ви следващият път да успеете!

Аз да се похваля, въпреки ниските резултати на ЧХГ и липсата на удвояване, днес бях ба лекар и видяхме плоден сак, дори чух сърчице. Много съм щастлива! Лошото е че миомата, която имам е нарастнала двойно и деформира матката и доктора не видя дали ембриона е хубаво разположен. Общо взето пак ще треперя и ще се чудя дали ще успея до края.

Понеже някой спомена за Преднизолон. Преди няколко дни гледах някакво предаване за Ковид по БНТ, мисля. Там докато една сестра обясняваше как се грижат за пациентите, зад кадър лекарят предписа на един от пациентите Метилпреднизолон. Направи ми впечатление, защото в момента пия точно тези хапчета, които ми предписаха след трансфер. Все пак имайте в предвид, че това е чуто случайно(не беше насочено към зрителите), не се знае какъв е случаят на пациента и т.н

И отново да пожелая успех на всички, които чакат резултати и на тези, които започват отначало. Все някога и някак ще се получат нещата.

# 254
Т.е. Ембриотоксини и НК клетки са различни неща? Мен ми правиха вливка с интралипид заради завишени НК клетки. ( ако не се лъжа ).

А за имунитета - пия Медрол, но от деня на трансфера. От пункцията до трансфера само кринон слагам.

Да, различни са. За ембриотоксини се прави вливка Имуноглобулин, която е доста скъпа и важи около 1 година. За НК клетки се влива Интралипид, той е доста по-евтин и се прави през няколко седмици. За Медрол и Преднизолон ми е казвал Док., че са с доста по-слабо действие. Кортикостероиди наистина се изписват на някои болни с Ковид заради бурна реакция на имунната система, за да я подтиснат.

Общи условия

Активация на акаунт