Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 37 000
  • 844
  •   1
Отговори
# 630
Изобщо не се нервя, не ми пука. Изумен съм просто. Нямам обяснение. Видях че има свободни още. Значи все пак не вървят толкова.

# 631
https://www.facebook.com/116308245697971/posts/674543006541156/?d=n

Малко снимки от недоразумението на Артекс в Дружба. Чудя се какви хора се навиват да дадат 1200+ евро/кв.м., за да живеят в това нещо. Само на два блока рязстояние от трите общински цигански блока в Дружба 1. 18 етажа с по 19 апартамента. Изумен съм, наистина. Нали доскоро се говореше как ЕПК-та и панелки са ужасни, с много хора и тн. Та то това е 10 пъти по-зле. Нямам обяснение.

ПП:РЗП 43000 кв.м. 😲

Аз бях на косъм да купя там. Питай каквото искаш,за да си отговориш на изумението.

# 632
Панелката е 1000 евро, но плащаш реални квадрати и блоковете са сравнително нови. Също така са 19 апартамента в целия вход, а не на етаж. Цените в това недоразумение бяха 800 евро без ДДС за ателиета на много тъмно зелено и на нисък етаж. Отделно, че когато беше това, цените бяха по-ниски. Родителите на жена ми имат апартамент точно там, срещу Еником-М. Живяли сме в него няколко години и знам много добре къде са циганите. Мега гнусно е, този кауфланд и той. Контингента като цяло е пълна трагедия. Покрай блока минават тръбите на парното и далекопровод. Ще дам 1200 евро и ще гледам покрива на циганския кауфланд..... Без думи съм. Отидете се разходете там и ще ви стане ясно.
Да разбирам, че за вас е ОК да живеете в един блок с 350 други семейства? 19 апартамента на етаж.  Деветнадесет. Колкото 6 етажа в нормална панелка. Това е като парламента в Букурещ.
В България трети и четвърти етаж са доста предпочитани. Не виждам нищо лошо в това, че Артекс пускат тези етажи на по-достъпни цени. Качеството на Артекс е несравнимо с това на панелка. Защо за теб това няма значение? Според мен има голямо значение дали се чуват ясно съседите или не. Общите части също са много важни. Има панелки, в които направо не ми се влиза. Въобще е абсурдно да се сравнява хубаво ново строителство с панел. Цените на Артекс биха били абсурдни ако панелките струваха по 500-600 евро/м2.

# 633
😁😁 стига бе хора, това не е сериозно. 350 апартамента, 1000 маймуни ще ми се влачат там. Трети етаж бил предпочитан. 😁😁😁 Достъпно било. 😁😁😁 Това е мизерия.  И 500 евро са му много. Не трябва изобщо да се позволява строителство на такива извращения.

# 634
  • София
И да искате, никой няма да ви се влачи на вас. Нали панела предпочитате? Там всичко е цветя и рози. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 635
Аз лично живях близо две години на същото кръстовище в ЕПК-то отсреща, с 6 апартамента на етаж в 13 етажен блок. Като живееш в блок, обикновено имаш по един апартамент от всяка страна, съответно отгоре и отдолу и разбира се чуваш някакви шумове. Но дали са 13 или 10, или 3 на етаж, ако не си срещу асансьора, да чуваш като влизат и излизат, не виждам голям проблем. Сега контингентът за теб ако не ок, разбирам, но метрото минава над земята от другата страна на улицата, поне 50м има от сградата и не мисля, че ще се чува. Както и да е, всеки си знае какво харесва и какво може да си позволи, аз живея в панелка, за мен тази сграда би било ъпгрейд, за теб явно това е даунгрейд.

# 636
Браво на Артекс, че го започнаха строежа в Дружба, тъкмо да вдигнат малко нивото, че сградния фонд там е доста остарял. Метрото им е под носа, направо са за завиждане. Относно гледката, трудно се намират вече сгради с добра гледка, тъй че дали ще се гледа покрива на Кауфланд или на съседите гащите, комай едно и също.

# 637
Точно в това каре, където е Артекс, кипи усилено строителство. Срещу Артекс Трейс започнаха голям обект , от другата страна на Обиколна са Грийн Лайф с Нова Дружба, Излак, а надолу към тунела на метрото се редят различни фирми до Цариградски комплекс. Всичките почваха на зелено около 850, 900 мин. Сега са нагоре цените, под 1000 няма.
Разпределенията на Артекс са много удачни и като цена, качество в сравнение с техни обекти на други места, дори бяха ниски. Нищо чудно, че повечето им апартаменти са разпродадени.  А това, че имало останали няколко непродадени, едва ли собствениците се въртят от притеснение. Имам приятели, които купиха там, та ще ми е интересно живот и здраве да видя и отвътре как е.

# 638
При толкова много жилища в сградата, нищо чудно, че има останали непродадени бройки. Ще ги продадат, едва ли са на червено заради непродадените.

# 639
Изобщо не виждам дилема между панел за или над 1 000 евро и нормално НС за под тази цена.

# 640
На теория са на едни цени, но само на теория.
Панел 80-90 квадрата, за да има същата полезна-реална жилищна площ при някое  НС трябва да се смята на  110 квадрата поне, може и повече. Та цената на квадратен метър не е най-важната.
Разликите между квадратите, са над 20%, често повече. Та дори да са на една цена, пак има разлика от минимум 20%, да не говорим, че НС идва на БДС. Освен, ако панела не е за пълен основен ремонт и от там има разлика в цената и като нищо става 25% минимум.

# 641
  • София
ToniShu, благодаря за поканата Simple Smile, с удоволствие бих се възползвала,  но времето не е подходящо за гости сега - имам предвид Ковид-19, зимата я обичам и не ми пречи на разходките, а и по принцип обичам да ходя из планината, не да стоя вътре някъде, па макар и на хубаво място, каквото не се съмнявам, че е вашето. Но оценявам жеста и благодаря Simple Smile.

По същество - ти все пак завъртя темата към "апартамент или къща",   което не мисля да коментирам. Гледката ти е хубава, но цената за нея - време в задръстванията и тотална зависимост от кола, не си струва, според мен. Няма да "контрирам" с гледки, който живее на място, подобно на тези, за които говоря, ще ме разбере. Останалите - ами тяхна си работа Simple Smile
Оф, права си. А не исках! Имам още да работя върху това Simple Smile
Поканата ще важи и за след пандемията, изобщо не се съмнявай! Ей сега ще се изтърколи една година и ще се справим с ваксини/лечение и ще заживеем нормално Simple Smile

# 642
Браво на Артекс, че го започнаха строежа в Дружба, тъкмо да вдигнат малко нивото, че сградния фонд там е доста остарял. Метрото им е под носа, направо са за завиждане. Относно гледката, трудно се намират вече сгради с добра гледка, тъй че дали ще се гледа покрива на Кауфланд или на съседите гащите, комай едно и също.
Чак пък браво. Не знам на кого му харесва да има чак толкова много съседи. То в малки кооперации с 15-тина апартаментчета има проблеми със събиране на такси и пари за ремонт, камо ли такова чудовище. Тази мода и на мен не ми харесва, недейте оправдавайте лакомията на инвеститора.
А това как се поставя това метро на някакъв пиадестал е много смешно. Стегнете се, хора, това е просто метро в 21 век. Плюс това е удобно да имаш метро наблизо, но не и да си на релсите едва ли не...

# 643
Да живееш в подобно място имаш чувството че живееш в колония или някакво ведомствено общежитие. Казвам го от личен опит. Чувстваш се като част от едно голямо стадо. Живея в сграда. с 15 апартамента и пак го намирам за непоносимо

# 644
  • София
Точно 15 сет апартамента дето всеки всичко знае за другите, ме побърква.
и 3 баби + счупена пейка отпред. Сюрия деца, които ритат топка по фасадата + 5 ма чичковци с разглобени коли, пробват нещо и форсират... цял уикенд Angry
Няма как да влезеш и внесеш пазарска торба без да ти коментират покупките. И без някой да те пита къде беше предната седмица , че те нямаше 3 дни или дали снощи гостите са били у вас. Grinning Изцапали са с калните си обувки входа. От такива съседи избягах преди време... ( това в Софийски квартал) Grinning

Общи условия

Активация на акаунт