Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 37 013
  • 844
  •   1
Отговори
# 615
Горят боклук. Заповядай на кръстовището на Константин Величков и Стамболийски всеки ден в 18 часа. Носи си противогаз и се разходи до края на Стамболийски, а после и до Красна поляна.

# 616
хора хайде стига глупости.
депозитите на наемателя могат да се задържат само ако се докажат разходите и да се докаже , че щетите са направени от наемателя/. затова протокола.
ако щетите са повече то наемателя има при сключване на договера сключена застраховка и дава данните и на наемодателя . за да декларира щети.

ами ще горят боклук. как иначе германия ще си покрие еконормите на еко оазис , ако китай не иска да и приема вече боклуците ?

# 617
Несериозно е да се очаква, че наеми от 500 ще паднат на 250.
Не отдавам жилища и нямам интерес да защитавам тезата, че цените растат нагоре, просто смятам, че даден продукт има себестойност под която не може да падне. Аз ако отдавах дори празен да ми стои не бих го пуснала на 250 лева освен ако не е в провинцията и това да оправдае цената.
Не може хора без имоти да се сърдят на тези с имотите, че ги отдават скъпо. Защото ги имат и това дали ни харесва или не, нищо не променя.
Относно договорите смятам, че защитават и двете страни. Така както може да избяга наемател без предупреждение, по същия начин познати бяха стресирани да търсят нова квартира, понеже на хазяина му щукнало нещо. Колко хубаво би било човек да попадне на коректни хора, но де тоз късмет?!
Двоен аршин? Като се споменаваше себестойност в този форум за новото строителство (беше покрай скандали с Цв Цв и Артекс и 500-те евро на квадрат себестойност на луксозното им строителство) се скъсваха да обясняват, че себестойността на имотите нямало нищо общо с цените им. И как така да не може да падне под себестойността? Колко е себестойността на един двустаен апартамент в панелка? Защото в Радомир ги продават и за по 10 Хил лв (без майтап). В дълбоката провинция има и стари къщи за по 3-4 Хил лв. Колко е себестойността на една къща?
Иди в Земляне да видиш какво правят.
Там проблемът не е от отоплителната централа, там проблемът е от съседния Факултета и виетнамските общежития (Красна поляна 2), които са съвсем близо.

Последна редакция: сб, 28 ное 2020, 17:04 от Fuckforlife

# 618
Няма нищо невъзможно, в това число и цена да падне под себестойност. Случва се - я дъмпинг, я фалит, я някакви катаклизми. Но това не може да бъде устойчива и постоянна практика, това е кризисна състояние. В нормалния свят обаче бизнесът или продава (много) над себестойност, или затваря. В такъв смисъл наистина " не може" да се прави бизнес с продажби под себестойност.

# 619
На теория е така, на практика не съвсем.
Има много бизнеси, които са на загуба години наред. Като се започне от разни комунистически страни, мине през Венецуела, където продават бензина на 50% от себестойността и се стигне до капиталистическите страни, на първо четене се сещам за много и то големи авиокомпании, които са всяка година с много  милиони загуби, но си карат така по една или друга причина, не затварят, нито фалират.

# 620
Не могат да не фалират, някой им покрива загубите. Иначе няма да могат да платят заплати и да си купят гориво, материали и каквото там. Понякога може и години да са на загуба, но имат с какво да я покрият, ако се очаква да се обърне палачинката. Но иначе просто не става - ако си на загуба и някой не те дотира (по негови си причини) затваряш. Иначе как?

# 621
То продажба под себестойност за продължителен период от време си е нарушение на закона. Само дето трудно се доказва, защото трудно се изчислява себестойност. Германците са пробвали, ама са се отказали - избрали са друг метод (сравнителен на цените).

# 622
Разбира се, че дотират, къде държави, къде принцове, къде разни мафии и пр.

# 623
https://www.facebook.com/116308245697971/posts/674543006541156/?d=n

Малко снимки от недоразумението на Артекс в Дружба. Чудя се какви хора се навиват да дадат 1200+ евро/кв.м., за да живеят в това нещо. Само на два блока рязстояние от трите общински цигански блока в Дружба 1. 18 етажа с по 19 апартамента. Изумен съм, наистина. Нали доскоро се говореше как ЕПК-та и панелки са ужасни, с много хора и тн. Та то това е 10 пъти по-зле. Нямам обяснение.

ПП:РЗП 43000 кв.м. 😲

# 624
Пример ме балона е яко надут. Прекалена оптимистичност, че и лайната струват злато.... тива ще изгърми яко.

# 625
https://www.facebook.com/116308245697971/posts/674543006541156/?d=n

Малко снимки от недоразумението на Артекс в Дружба. Чудя се какви хора се навиват да дадат 1200+ евро/кв.м., за да живеят в това нещо. Само на два блока рязстояние от трите общински цигански блока в Дружба 1. 18 етажа с по 19 апартамента. Изумен съм, наистина. Нали доскоро се говореше как ЕПК-та и панелки са ужасни, с много хора и тн. Та то това е 10 пъти по-зле. Нямам обяснение.

ПП:РЗП 43000 кв.м. 😲
Преди да стартират строежа апартаментите на първите 5 етажа бяха по 800-900 евро/м2. По-горните етажи бяха с малко по-високи цени. Като цяло трябва да се има предвид, че качеството ще е добро, а спрямо панелките направо несравнимо. Преди време някой беше поствал обяви на панелки в Дружба с цени около, че даже май над 1000 евро/м2. Ако наистина има такива цени то сградата на Артекс изглежда правилно ценово ориентирана. Като е много вероятно цените от 1200 евро/м2 да са за южни апартаменти на горните етажи.

Последна редакция: нд, 29 ное 2020, 21:26 от Анонимен

# 626
На юг ще гледат към булеварда, то и на север пак към улица гледа - строежът е между 2 улици. Единствената чуденка е дали на юг ще има още кооперации на първа линия на булеварда, т.е. дали на Артекс строежът ще си остане с гледката или не.

Иначе цените на панелките се въртят поне около 1100-1200 евро.

# 627
От запад ако не се построи друга сграда точно до тази, гледката ще е перфектна, защото са само ниски индустриални площи в тази посока. Много исках да си взема там, но нямам финансова възможност, иначе за мен локацията е перфектна, изобщо не е на 2 блока разстояние от циганските блокове, метрото ти е под носа, кауфланд в задния двор, само северната гледка е лоша.

# 628
Панелката е 1000 евро, но плащаш реални квадрати и блоковете са сравнително нови. Също така са 19 апартамента в целия вход, а не на етаж. Цените в това недоразумение бяха 800 евро без ДДС за ателиета на много тъмно зелено и на нисък етаж. Отделно, че когато беше това, цените бяха по-ниски. Родителите на жена ми имат апартамент точно там, срещу Еником-М. Живяли сме в него няколко години и знам много добре къде са циганите. Мега гнусно е, този кауфланд и той. Контингента като цяло е пълна трагедия. Покрай блока минават тръбите на парното и далекопровод. Ще дам 1200 евро и ще гледам покрива на циганския кауфланд..... Без думи съм. Отидете се разходете там и ще ви стане ясно.
Да разбирам, че за вас е ОК да живеете в един блок с 350 други семейства? 19 апартамента на етаж.  Деветнадесет. Колкото 6 етажа в нормална панелка. Това е като парламента в Букурещ.
ПП: метрото там е над земята и се чува. Ще знаят разписанието авигейците 😁

# 629
Аз не бих живяла, но не разбирам защо се нервиш? Явно има хора, които купуват там, което значи, че не купуват другаде и не са ти конкуренция ти да купиш на друго място. Та защо се ядосваш? Проблемът си е на Артекс, ако не успеят да продадат, но май успяват. Тогава е на купувачите, че ще гледат това или онова, ама не са ги насилвали да купуват, нали? Та ти защо се тровиш не разбирам.

Общи условия

Активация на акаунт