Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 37 061
  • 844
  •   1
Отговори
# 480
И гледката е към София, така често скрита от смога Wink Хубавата гледка към Витоша я имат софиянци Grinning

# 481
Хахах, то на Сан Стефано с гледка към Докторската ограничава търсенето до 5-6 кооперации приблизително. Но в района има и къщи все още, от онези старите, красивите. А и не само в този район, но и в други в центъра и около него къщите са на регулационната линия, а дворовете са вътрешни, така че няма кой да те гледа, като си пиеш кафето (освен съседите, все пак дворовете не са по декар и повече). Ама на - гроздето е кисело.

И гледката е към София, така често скрита от смога Wink Хубавата гледка към Витоша я имат софиянци Grinning

Аз си имам хубава гледка и към Витоша, и към Стара планина. И да - склоновете на Стара планина са много по-слънчеви, все пак са южни, а и не са толкова стръмни.

# 482
Все още се строи без канализация, има много такива блокове във Витоша, Кръстова вада и други квартали. В последно време ми се струва, че рязко намаляха апартаментите за продажба. Гледах и цените на 1home - втората фаза е на много високи цени, на тези цени не си струва според мен. Казаха ми също, че наскоро е имало много силно замърсяване от комина, който е на тец или нещо друго на същата улица. На старите им цени, на които са продавали фаза 1 бих направила някой компромиси, но новите цени не ми харесват, на тези цени по-добре в някой по-добър квартал да търся.
Това много силно замърсяване от комин си е чиста легенда, има само един комин в района към Гешов и той не работи от 30г, там са Данон, Арт 93 и Чез, друго не се сещам...

# 483
Гадно е къща в Драгалевци. Затова отидох в Перник.
Айде малко по-сериозно. Половината тук не можем да си позволим само цената на парцела от 200евро/м2 ама си чешем пръстите колко е зле.
Който има къща в Драгалевци си я ползва доволно, не гледам някой да се е оплакал. И аз да бях достатъчно умна шях да купя на безценница 2005година, ама те, не е станало...

А колко ли имат парите, но не искат да ходят в Драгалевци? Предполагам са десетки и стотици пъти повече.
Ми прави са тези, които не искат - северен склон, опушено от печки, няма инфраструктура, зимата е непроходимо, транспортът нередовен, не е достатъчно високо, че да е чисто и над смога, а печките само влошават нещата...
Тази къща се намира на 500 метра от спирка на ГТ, денонощен супермаркет и хубав ресторант (Проя). Улицата водеща до имота е хубава и района е газифициран. Това е долната част на Драгалевци и района е много добре откъм слънце. Разбира се има части на Драгалевци, които не са добре в това отношение. Но те са основно в горната част на квартала.  П.П. Как е гледката? П.П.2 Този имот се намира само на 8 километра от Витошка.

Последна редакция: чт, 26 ное 2020, 02:42 от Анонимен

# 484
  • София
.....
  П.П. Как е гледката? П.П.2 Този имот се намира само на 8 километра от Витошка.

Нико, как е гледката? Този имот се намира само на 8 километра от Драгалевци? 😉

Навсякъде може да намериш хубав имот, като гледка, изложение, разпределение и т.н. Но Драгалевци е накрай града и това е основният му недостатък. За мен. За друг може да е предимство.

# 485
Ох, бе Мандаринка, ясно е за къщите в центъра. Точно съседите имах предвид, то все едно, че си на балкона.  И си права, че предлагането в Драгалевци е в пъти по-голямо от това на Сан Стефано. Явно и така зададен, въпросът не е съвсем  коректен.  
Гледката зависи не от квартала, а от конкретната локация, във всеки квартал може да имаш гледка. Както и да нямаш.

# 486
Сградите на "Витошка" са гроги! Има само една модерна сграда строена през соца - тази на Българският ловно-рибарски съюз - но тя е административна.

# 487
  • София
Не че нещо, но ми се струва че точно в подножието на Витоша, на северният склон на планината мъгли запушват къщите цяла зима
Една година,  всеки ден пътувах по Околовръстното, от Цар Борис III до Бизнес Парка и оттам към Гео Милев и Слатина. Всяка сутрин беше задръстено по Околовръстното, тогава още течеше реконструкция на шосето и си висяхме по 20 минути някой път в задръстване. Оглеждах наоколо и към планината.
Цялото подножие на Витоша вкл. Драгалевци беше тежко запушено в мъгла , къщите не се виждат почти..... Като стигнем до Слатина , 40 минути по-късно,  напълно ясно небе и слънце. Пък може да е било само една зима това Stuck Out Tongue Winking Eye
И винаги се чудех, нали там към планината е чисто , ярко и прекрасно, то въздух то слънце, пък към Слатина и Дружба ниско , плоско, мръсен въздух ?
Точно обратното беше всяка зимна сутрин. Дим и мъгла в подножието на Витоша. Confused дали до обяд се вдига тази мъгла, едва ли Thinking или в късен следобяд пак пада мъглата ?

# 488
Ох, Нико, естествено, че можеш да намериш някой пример, ама това не е масовата къща. Разбира се, че най-хубавите палати за милиони са на хубавите места. Ама то и в града е така. Да не говорим, че отиваме в съвсем друга ценова категория и сравняваме круши с ябълки.

# 489
Ох, Нико, естествено, че можеш да намериш някой пример, ама това не е масовата къща. Разбира се, че най-хубавите палати за милиони са на хубавите места. Ама то и в града е така. Да не говорим, че отиваме в съвсем друга ценова категория и сравняваме круши с ябълки.
А защо не всъщност? В крайна сметка иначе се дават примери с Шейново и Докторска градина. Защо да не се дават случаи за хубавите палати в Драгалевци?

# 490
Много е важно каква къща се търси има къщи за 10 000 (пълни боклуци) има и къщи за 100 000. Търсенето определя предлагането.

Когато някой търси къща обикновено гледа
-Близо ли е до неговият град къщата
- дали има шосе/жп транспорт / автобус на близо
- в регулация ли е имотът (цената която ще се хвърли по "облагородяването" му ще го оскъпи двойно ако не е)
-дали трябва да прави тоалетна или е изградена (една тоалетна с струва към 10 000 лева -  приблизително)
-има ли интернет, покритие на мобилен оператор
-има ли цигани наоколо. Има ли СОТ или друга охранителна система. Ако има охранителна система  това значи още пари за плащане. Разбира с зависи много от декари, квадратура и пр.
-има ли камина или трябва да се изгражда. Как е топлоизолацията
и пр. и пр. които неща оскъпяват цената.
Не е без значение и дали документите на собственика са изрядни и дали има  други наследници- това също може да качи двойно цената.
Това са основни неща.
Сега вече ако някой търси луксозна къща,  обзаведена, само да влезе и да се събуе трябва психически да се подготви за цени над 100-150 хиляди лева.

# 491
Много е важно каква къща се търси има къщи за 10 000 (пълни боклуци) има и къщи за 100 000. Търсенето определя предлагането.

Сега вече ако някой търси луксозна къща,  обзаведена, само да влезе и да се събуе трябва психически да се подготви за цени над 100-150 хиляди лева.

Ти сериозно ли - луксозна къща за 100-150 хил. лева? Градска/крайградска къща?

# 492
Аз не смятам,че за 150 000 лв. можеш да намериш луксозна къща-крайградска.

# 493
,ависи край кой град я търсим🌞

# 494
А защо не всъщност? В крайна сметка иначе се дават примери с Шейново и Докторска градина. Защо да не се дават случаи за хубавите палати в Драгалевци?

Ами да се сравняват с хубавите палати в града, тогава. Аз например съм си харесала банката на Цветелина Бориславова, много ми харесва сградата. Ей нея бих искала да имам, не нещо по сокаците, ако бях мултимилионерка.

Общи условия

Активация на акаунт