Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 37 063
  • 844
  •   1
Отговори
# 435
как ще са в София ? Едно време ги знаехме като селата с кръчмите , където се разхождахме уикенда за кебапчета или за по една мешана скара . Сега били в София .

За да не ми се сърдите за статиите да ви пусна една по темата “ Цените на жилищните обети са се качили толкова много, колкото до сега не са се качвали. дори сравнено с пика 2016 .
https://www.handelsblatt.com/finanzen/immobilien/statistisches-b … ewsticker_1985586

сега как се е отразило на оборота ... не знам
Уикипедия: “Драгалевци е квартал на София в подножието на планината Витоша. Част е от административен район „Витоша“ на Столична община. Драгалевци е един от най-престижните и скъпи квартали на София.”

# 436
# 437
С две думи са най-добре тези, дето могат да имат апартамент в центъра и къща в престижен квартал; И според настроението и сезона да се глезят;

# 438
  • София
Нико , знаете ли  ,дали скоро ще има и кога  канализация в престижния Драгалевци ?
Че като гледам навсякъде в околните зони вече има , само там не !

# 439
Тия 400 млн. са смешни просто. Няма да пивишат никакви цени. Спете спокойно. Това са няма и 60лв. на човек, няма да забогатеем.

# 440
Нико , знаете ли  ,дали скоро ще има и кога  канализация в престижния Драгалевци ?
Нямам идея. Ние сме вързани към пречиствателна станция.

# 441
Централна канализация в район с такава денивелация (Драгалевци) си е техническо предизвикателство със съответните финансови измерения. Не е невъзможно, просто е много скъпо и ще отнеме много повече време, заради всичките отклонения. Които също ще оскъпят.

Та тъпо е да се дава линк не само на немски, ами и скрит за обикновения читател. Само за да се вдига паника, за какво друго го даваш? Поне разкажи със свои думи.

Е как да не се похвалиш, че знаеш немски? Естествено, като цитираш фац-ове, вац-ове (добре, че се изнесоха от България), блат-ове и гемайн-и.

И аз имам един въпрос - според вас един и същи потребител ли е написал тези 2 поста?

затова не пускам цитат , а линк.
за да може който иска да ползва преводачката.
аз няма да превеждам . затова не цитирам директно. само казвам какво пише горе долу и който иска и може да си преведе.

И това

Новината от снощи е , че от новата година живота ще стане по-скъп , защото всичко ще поскъпне. Пълнете мазетата с консерви и ориз драги другари! Хохохохо!  И весели працници.

Да не се връщам още назад (не си заслужава труда), за да цитирам паралелно.

# 442
как ще са в София ? Едно време ги знаехме като селата с кръчмите , където се разхождахме уикенда за кебапчета или за по една мешана скара . Сега били в София .

За да не ми се сърдите за статиите да ви пусна една по темата “ Цените на жилищните обети са се качили толкова много, колкото до сега не са се качвали. дори сравнено с пика 2016 .
https://www.handelsblatt.com/finanzen/immobilien/statistisches-b … ewsticker_1985586

сега как се е отразило на оборота ... не знам
Уикипедия: “Драгалевци е квартал на София в подножието на планината Витоша. Част е от административен район „Витоша“ на Столична община. Драгалевци е един от най-престижните и скъпи квартали на София.”

Това само някой роден в драгалевци, свикнал с общия вид там може да го напише. Всъщност драгалевци си е един типичен краен квартал с допълнителният недостатък, че е на северен склон. Липсва редовен транспорт, няма никаква инфраструктура като тротоари и пътища. Реално ако искаш да се разходиш или трябва да си до гората или вървиш по разбири улици ако ги има. Единственият ти изход от елитния квартал е автомобила. И разбира се бонуса със септичните ями на съседите също не е за изпускане.

# 443
Денивелацията била предизвикателство? Брей , брей. Ама в Търново и Габрово не е. А в Тирол пък хич ... изобщо освен Драгалевци останалия свят е плосък като тепсия/

# 444
  • София
Гадно е къща в Драгалевци. Затова отидох в Перник.
Айде малко по-сериозно. Половината тук не можем да си позволим само цената на парцела от 200евро/м2 ама си чешем пръстите колко е зле.
Който има къща в Драгалевци си я ползва доволно, не гледам някой да се е оплакал. И аз да бях достатъчно умна шях да купя на безценница 2005година, ама те, не е станало...

# 445
Най-рано в края на 2023 г., но много по-вероятно декември 2027 г.
Не смятам да се впечатлявам от  статии за вдигане на цени, за голяма криза и т.н. Нищо толкова критично няма в сегашната ситуация с изключение на риска за здравето на хората.
За да не е поредният спам в уж тема за имоти, която се превърна в клюкарска тема за политика, икономически показатели и т.н., пускам нещо интересно и любопитно за хора, които търсят така бленуваните къщи в луксозни имоти в отдалечени райони. https://okollakepark.bg/bg/

# 446
Гадно е къща в Драгалевци. Затова отидох в Перник.
Айде малко по-сериозно. Половината тук не можем да си позволим само цената на парцела от 200евро/м2 ама си чешем пръстите колко е зле.
Който има къща в Драгалевци си я ползва доволно, не гледам някой да се е оплакал. И аз да бях достатъчно умна шях да купя на безценница 2005година, ама те, не е станало...

А колко ли имат парите, но не искат да ходят в Драгалевци? Предполагам са десетки и стотици пъти повече.
Ми прави са тези, които не искат - северен склон, опушено от печки, няма инфраструктура, зимата е непроходимо, транспортът нередовен, не е достатъчно високо, че да е чисто и над смога, а печките само влошават нещата...

# 447

От СО казаха, че няма пари за канализация. Обещаха следващия век да изградят, ако има пари Grinning

Като цяло не съм забелязала СО да инвестира в обществена инфраструктура, така че не знам защо питате точно за канализация. Това е скъпо удоволствие.

# 448
  • София
А в допълнение , че сега стана супер пренаселено , все едно си в Слънчев бряг  , за съжаление !
Поне да бяха оправили инфтаструктурата и да имаше метро , както беше първоначалния проект за метростанция  до околовръстното .

Нели ,питам , защото на фона на презастрояването с нови блокове , може поне това да се направи

# 449
За мен е абсурдно да дават разрешение за строеж на блок, а да няма канализация.

В Германия например не можеш да построиш нищо ако няма изградена обществена инфраструктура(ток, вода, канализация, път асфалтов) до имотат ти. А тук може даже блок да си построиш без да има канализация и път. После четем статии как някой заградил пътя щото си бил негов...
Жалка исторя.

Общи условия

Активация на акаунт