Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 37 073
  • 844
  •   1
Отговори
# 420
Танграта,хората в Северна Америка и Западна Европа се местят в къщи в покрайнините,точно защото в центровете на градовете е лудница... Впрочем,придвижването в центъра на голям град като Лондон например,също отнема много време,независимо дали е с кола или градският транспорт.

# 421
  • София
Аз не съм сравнявал време за придвижване в центъра на Лондон Simple Smile
А тук в София. Нали ти пита, защо тук не се строят повече къщи, а не в центъра на Лондон.
От какво бягат, лудница, малко се съмнявам. Те нямат избор. Къщата е сигурно 2 пъти по евтина от апартамент в центъра.
Познати, работещи за около 300к $ в Манхатън, си купуват с 300 зора къща в Джърси. Май апартамент даже беше, а не къща. Реалности.
"Лудница" това е просто още едно от супер-пре-експлоатираните клишета. Като го чуя, и нещо в мен реагира. Тръгне ли някой да ми говори за "лудница", нещо не сме на 1 вълна.

# 422
Новината от снощи е , че от новата година живота ще стане по-скъп , защото всичко ще поскъпне. Пълнете мазетата с консерви и ориз драги другари! Хохохохо!  И весели працници.

https://www.faz.net/aktuell/finanzen/im-neuen-jahr-wird-das-lebe … rer-17067170.html
Много ви моля хора обяснете ми ! На какво основание след Нова Година всичко щяло да поскъпне ? По време на "блокадата"  ще забогатеем или ? Сигурно заради новите "пенсии" и "индексации" ? То те със сигурност ще ни излязат на носа, това го знам..но все пак ако някой тук успее да ми даде някакво смислено тълкувание на ситуацията ще съм му благодарна. Щото по тоя начин ако вървят нещата аз виждам само обедняване на огромни части от населението и намаляване покупателната способност на всички.

# 423
Мария, статията е за Германия, не за България, а и е прогноза. И това, че е във ФАЦ не  я прави нещо различно. Статии и прогнози да искаш в тези времена.
Аз не съм сравнявал време за придвижване в центъра на Лондон Simple Smile
А тук в София. Нали ти пита, защо тук не се строят повече къщи, а не в центъра на Лондон.
От какво бягат, лудница, малко се съмнявам. Те нямат избор. Къщата е сигурно 2 пъти по евтина от апартамент в центъра.
Познати, работещи за около 300к $ в Манхатън, си купуват с 300 зора къща в Джърси. Май апартамент даже беше, а не къща. Реалности.
"Лудница" това е просто още едно от супер-пре-експлоатираните клишета. Като го чуя, и нещо в мен реагира. Тръгне ли някой да ми говори за "лудница", нещо не сме на 1 вълна.
Абсолютно! Никой не бяга от центъра, ами не може да си го позволи и затова отива в "четвърти картофен пояс" на 50-60 км от центъра. Например във Вон или Мисисага (Торонто).
300 К долара за Манхатън е нищожна заплата, там 600-800 К се смята за прилична, не висока, но що-годе прилична.
Не знам защо някои потребители продължават да обясняват как било "на запад", препредадено от  някакви техни "приятели", когато много българи вече са живели там и знаят от първа ръка как е точно.

# 424
Maria 56 защото всичките тези милиарди кредити , които си аздават на всякъде сякаш се замерят с десетачки , в същност са лява ръка десен джоб. Т.е. държавата се задължава един вид към себе си. Т.е. собствения си данъкоплатец и въпроса е как да ги разпределят сред хората. Може пък с цените или с данъците или ... . Т.е. правителствата водят политика срещу собствения си народ.
Няма кой друг.

А по повод прословутата им корона , вече чувам хора преболедували пневмония , да се благодарят че не са им засекли корона с първи тест та да им кажат че няма лекарства и да ги оставят да си умрат от корона и да влезнат в статистиката, а са ги лекували от пневмония и са ги излекували.

Последна редакция: ср, 25 ное 2020, 11:00 от bella_ciao

# 425
Спорът може лесно да се реши като се пусне анкета с един въпрос:

1. Къде предпочитате да живеете? В къща в "Драгалевци" или в блок в центъра на София?

# 426
Аз не съм съгласен с тезата, че никой не бяга от центъра, ами не може да си позволи да живее там! Много от хората търсят някакво спокойствие, което е присъщо на по-крайните квартали. Един вид се жертва повече време за пътуване, но за сметка на това някакво спокойствие.
То в някои части на центъра е доста по-евтино, отколкото в някои периферни квартали, та тази логика издиша отвсякъде.

# 427
Новината от снощи е , че от новата година живота ще стане по-скъп , защото всичко ще поскъпне. Пълнете мазетата с консерви и ориз драги другари! Хохохохо!  И весели працници.

https://www.faz.net/aktuell/finanzen/im-neuen-jahr-wird-das-lebe … rer-17067170.html
Когато се поства цитат от немска медия е хубаво и да се превежда. Според теб колко души от форума знаят много добре този език?

# 428
  • София
Драгалевци никога не е стоял на дневен ред. Той е от най-добрите квартали за къщи. Аналогичните "на запад" топ квартали имат къщи ЗАПОЧВАЩИ от 7млн $ и нагоре.
Също така, какъв точно апартамент в центъра се визира? Такъв на 100г, без асансьор, с мухъл, миризма и влага, или топ сграда ново строителство за по 3-4к евро на квадрат (или не знам колко)?

И аз си помислих, че немски е мъка. Аз говоря добре 4 езика, и поназнайвам други 2. Но немския не влиза в тях. Кликнах на линка, нито бутон за превод, а и почти цялата статия беше скрита. Предполагам искаше някаква регистрация.

Ще поскъпва всичко заради помощите които се раздават. Търсете виновни там.
Га искахте помощите не се оплаквахте. Нали все някой трябва да плати (масрафа).

# 429
затова не пускам цитат , а линк.
за да може който иска да ползва преводачката.
аз няма да превеждам . затова не цитирам директно. само казвам какво пише горе долу и който иска и може да си преведе.
преводачката превежда заглавието така “
През новата година животът става по-скъп
нататък си коираш и пействаш което те интересува или искаш да ти преведе цялата статия

По повод къде искам да живея в Софипя или по селата край нея . Ами вече съм писала ама пк за статистиката . Разбира се в София.

# 430
Сега разбрах причината за поскъпването. Борисов обеща току що нови 400 милиона компенсации за ,,някои хора,, обаче. След 21 щял  да ги раздава. Чудя се дали с багери отнякъде ги гребат.

# 431
затова не пускам цитат , а линк.
за да може който иска да ползва преводачката.
аз няма да превеждам . затова не цитирам директно. само казвам какво пише горе долу и който иска и може да си преведе.
преводачката превежда заглавието така “
През новата година животът става по-скъп
нататък си коираш и пействаш което те интересува или искаш да ти преведе цялата статия

По повод къде искам да живея в Софипя или по селата край нея
. Ами вече съм писала ама пк за статистиката . Разбира се в София.
Драгалевци и Бояна са си в София. Тези квартали са доста по-различни от селата около нея и цените на имотите ясно го показват.

# 432
Погледнах началото - не пише от Нова година, а през следващата година, и първата причина беше някакво ДДС и екологията - мерките за намаляване на СО2 са скъпи. После не ми се четеше, а и останалото е скрито, а не обичам да правя разни отстъпки за да ми покажат нещо. Като го крият, да си го четат те.

Та тъпо е да се дава линк не само на немски, ами и скрит за обикновения читател. Само за да се вдига паника, за какво друго го даваш? Поне разкажи със свои думи.

# 433
как ще са в София ? Едно време ги знаехме като селата с кръчмите , където се разхождахме уикенда за кебапчета или за по една мешана скара . Сега били в София .

За да не ми се сърдите за статиите да ви пусна една по темата “ Цените на жилищните обети са се качили толкова много, колкото до сега не са се качвали. дори сравнено с пика 2016 .
https://www.handelsblatt.com/finanzen/immobilien/statistisches-b … ewsticker_1985586

сега как се е отразило на оборота ... не знам

# 434
  • София
Да, то и аз щях да пиша. Тия 1 трлн евро за "климатична стабилност" ми се вижда яко крадене, в сравнение с което ковид кризата изглежда като детска игра.
Затова и влизам лично да прочета оригинала. Защото има доста "развален телефон". Какво е казал някой политик/учен, пък журналистите какво написали, пък четящия статията какво разбрал, пък какво написал в постинга.

Общи условия

Активация на акаунт