Пазарът на недвижими имоти, какво се случва реално? -Тема 49

• 36 937
  • 844
  •   1
Отговори
# 780
# 781
Да съгласен съм. В единия случай че обеднеят едни, в другия случай други. Акциите не са част от реалната икономика, а от финансовата икономика.

Да добавя, тука имаше и един инвеститор дето развяваше линкове с един професор, забравих му името, но той твърдеше, че ще има хем инфлация хем спадане на финансови асети, заради стагнация на икономиката. Точно тоя професор ги разправя тея неща 10 години Grinning Ще вземе да се окаже прав накрая.
Не 10, а 16  години (от 2004 някъде насам), и не на финансовите активи, а на НИ все предрича крах. И професорът, и оня инвеститор точно финансовте активи рекламираха като сейф хевън срещу краха на НИ, професорът само там бил инвестирал. Не виждам много общо с твоята теза.

Иначе само той си знае как точно ще има инфлация на основните стоки, а спад на НИ, като жилището е сред основните стоки (дали наем, дали ипотечна вноска). Сирене ще купуваш на по-висока цена, но по-висок наем няма да плащаш и ще живееш под моста, така излиза.

# 782
Попеа - Може да бъркам, не съм го слушал много в детайли, но благодаря за информацията.

Боби - то това обявено преди 2 месеца, в целия свят е до 31.03.

# 783
Акциите не са част от реалната икономика, а от финансовата икономика.

Не съм съгласна - всеки пакет акции е дефакто някакъв процент идеални части от фирмата, която прави телевизори, трактори, лекарства, филми или каквото и да е. Акцията е нещо фиктивно, но реално отразява дял в нещо реално. просто позволява лесно търгуване с тези идеални части, което не отменя факта, че говорим за реална икономика.

# 784
  • София
Попеа - Може да бъркам, не съм го слушал много в детайли, но благодаря за информацията.

Боби - то това обявено преди 2 месеца, в целия свят е до 31.03.
Не, това е нова новина от днес. Довчера беше друго - дори БНБ категорично отрече че ще задължава ТБ да удължават мопраториума
https://nova.bg/news/view/2020/11/13/305472/%D0%B1%D0%BD%D0%B1-% … 0%B8%D1%82%D0%B8/

# 785
аз с форумската активистка във всяка тема по цял ден , ако не е Мамасита съм трамвай , не споря.
аз лично не мисля , че грипен вирус ще ме умори. затова е мой избор кой от рисковете поемам. нали?
Не зная дали си права, но определено не си компетентна. Грип и корона вирус, до преди 2019, винаги са били различни понятия за медицината. За населението, не мога да гарантирам.
А за твоето лично мнение, не знам до каква степен личното ще надделее над колективното, желание за безопасност. Ти ще си вирусоносител, и ще разболяваш другите неваксинирани. Или ваксинирани, но с малшанс.
Тъй че, защо другите да рискуват живота си? Ако нямаш медицински показания, разбира се.

# 786
румке ходи се пЕри драга.
ти имаш ли идея колко нещастие ще донесе стреса и обедняването сред населението и особено безпомощните и особено децата ?
като източиш касите и наслагаш в спешното хора с вирус, но отказваш да приемаш там болни от друго със шанс за оцеляване ... кого обричаш ?
а като оставиш децата по къщите в семейства с задълбочаващ се стрес и проблеми ... без педагог или мед. лице да им види очичките месеци наред ... колко разбити съдби ще имаш и как ли ще забравят те и в какъв свят ще живееш в бъдеще.
Айде днес мутито удължи рестрикциите до 10 януари. сега целия европейски хор ще направи същото /....

# 787
Акциите не са част от реалната икономика, а от финансовата икономика.

Не съм съгласна - всеки пакет акции е дефакто някакъв процент идеални части от фирмата, която прави телевизори, трактори, лекарства, филми или каквото и да е. Акцията е нещо фиктивно, но реално отразява дял в нещо реално. просто позволява лесно търгуване с тези идеални части, което не отменя факта, че говорим за реална икономика.
Това са термини от икономиката - реални срещу финансови активи, не че акциите са нереална икономика, а просто такива са приетите термини Simple Smile Понеже се различават много като поведение и като начин на въздействие върху тях, затова така е прието.

# 788
ти имаш ли идея колко нещастие ще донесе стреса и обедняването сред населението и особено безпомощните и особено децата ?
като източиш касите и наслагаш в спешното хора с вирус, но отказваш да приемаш там болни от друго със шанс за оцеляване ... кого обричаш ?
а като оставиш децата по къщите в семейства с задълбочаващ се стрес и проблеми ... без педагог или мед. лице да им види очичките месеци наред ... колко разбити съдби ще имаш и как ли ще забравят те и в какъв свят ще живееш в бъдеще.
Айде днес мутито удължи рестрикциите до 10 януари. сега целия европейски хор ще направи същото /....

Е не е  ли най-бързият начин да свърши всичко, описано от теб,  като се да се ваксинираме???
Тогава и децата ще ходят на училище, и родителите на работа, и болниците ще лекуват други болни... Нали това е целта на ваксината. Ако не я направим нещата ще се точат години.

Това са термини от икономиката - реални срещу финансови активи, не че акциите са нереална икономика, а просто такива са приетите термини Simple Smile Понеже се различават много като поведение и като начин на въздействие върху тях, затова така е прието.

Сигурно е така, щом казваш, аз нямам икономическо образование. Но според инженерното ми такова акциите са реална собственост, за разлика от хартиените банкноти или фиктивни активи като дълг. И, с оглед на спора ни, акциите ще "отработят" инфлацията, за разлика от дълговете и кеша. Аз на това държа, не на определението.

# 789
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Real_economy

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Financial_asset

Тук е обяснено добре:

The real economy concerns the production, purchase and flow of goods and services (like oil, bread and labour) within an economy. It is contrasted with the financial economy, which concerns the aspects of the economy that deal purely in transactions of fiat money and other financial assets, which represent ownership or claims to ownership of real sector goods and services.

A financial asset is a non-physical asset whose value is derived from a contractual claim, such as bank deposits, bonds, and stocks. Financial assets are usually more liquid than other tangible assets, such as commodities or real estate, and may be traded on financial markets.

# 790

Е не е  ли най-бързият начин да свърши всичко, описано от теб,  като се да се ваксинираме???
Тогава и децата ще ходят на училище, и родителите на работа, и болниците ще лекуват други болни... Нали това е целта на ваксината. Ако не я направим нещата ще се точат години.

добре ли плащат за агитката ?
по цял ден на всякъде дива агитка.

ок . съгласна. давай ги тези ваксини да се ваксинираме. в кой джоб си ги скрила ? много ги искаме . дай ги тук

# 791

Нещо си се объркал/а, май 🌞 никъде нищо подобно не съм казала

# 792
Да се придържаме към добрият тон и уважението ни един към друг независимо от мнението!
Времената не са лесни, не зависят от нас, но е важно да запазим човешки облик и уважение.
Можем.

# 793
вай вай , сакън  сакън . чакаме си в прима дружба ваксината. много я заискахме.  сега вече черната станция не може да не е доволна . искаме ваксина да я дава насам.

# 794
Ми така като е тръгнало що да не дойде ваксината с коледен бонус микрочипове, та да си пазаруваме апартаменти без да се разписваме и здрависваме People Dancers, към форума за имоти да си се връзваме по телепатия Innocent, а ако забравим да платим вноската за месеца - хазяите/банките да ни пускат "кайнд ремайндър" от няколко микроволта Grin.

Общи условия

Активация на акаунт