Пролапс на тазовото дъно

• 66 262
  • 633
  •   1
Отговори
# 135
  • Варна
Здравейте! Родих преди две седмици. Имам епизотомия. Засега не съм забелязала да се изпускам, но като понося малко по-продължително бебето в слинг и усещам една тежест в дупето и инстинктивно се стягам. Също така ми беше излязъл и хемороид, който уж се поприбра вече. Това симптоми на пролапс ли са?

# 136
Не, Диди, обаче от личен опит, спести си слинга, още е рано, и не е много ОК, особено като имаш и шевове долу. Хемороидът вероятно ще се прибере след време и няма да те притеснява. Но спри носенето, щом я има тази тежест, дай си малко време още за възстановяване.

# 137
  • Варна
Благодаря! Дано наистина не е пролапс, че толкова драпах да родя естествено след секцио за да се възстановя бързо понеже нямам кой да ми помага и ще е доста гадничко сега да съм се докарала пък с такъв проблем 😔

# 138
Честито,Диди, знам колко беше важно за теб да родиш естествено, радвам се, че си успяла!. Това , което усещаш е слабост на мускулатурата в тазовото дъно. Трябва ти време. Рано е да се коментира изпускане, понякога първите прояви са след месеци. Още конците не са ти паднали. Аз го получих непосредствено след първото раждане, разбирай усетих го 2 часа след него. Мислих, че е оток и е нормално, също имах епизиотомия. Чак към втория месец осъзнах, че този “оток” не спада и тогава аг ми каза какво се е случило. Просто изчакай и не се паникьосвай от сега.

# 139
Съветвам те да не вдигаш тежки багажи,колички и прочие. Това много допринася.
Иначе пролапс могат да имат и нераждали жени, не е единствена причина и фактор раждането.

# 140
С бебе на. 2 седмици, абсурд. Тепърва ще вдига колички, пазарски чанти и т.н. Има преглед след раждането, там може нещо да се види.
Аз лично планирах отдавна моята операция, купих си лека количка и вертикална прахосмукачка, осигурих си баба в отпуска и зачаках детето да проходи стабилно. Първите 10-20 дни не я вдигах дори до леглото и до столчето за хранене и в колата. Наистина иска пазене.

# 141
Хелия, добре си планирала нещата. Аз няма да имам тази възможност. Сега ще трябва да организирам помощ при вдигането на бебето за три месеца.
Диди, честито бебенце! Не вдигай тежко в никакъв случай, ако случайно получиш запек, не отлагай, а взимай мерки веднага.
Да споделя, че открих брошура на английски език от някакъв инсистут на гинеколозите в Лондон. Предназначена е за пациенти, на които ще се прави Манчестърска операция и за техните роднини. Има отговори на всички въпроси, съвети за преди и след операцията, съяете за бързо възстановяване, какво може да очаква пациента, буквално всичко. Та се зачудих, защо в България няма подобно нещо, а трябва да задам сто и един въпроси на гинеколога.

# 142
То да не те отчайвам колко гинеколози знаят какво е манчестърска операция.

# 143
  • Варна
Благодаря ви момичета!

# 144
То да не те отчайвам колко гинеколози знаят какво е манчестърска операция.
Happy, така е за съжаление.

# 145
Момичета,следя ви и аз.Малкия е на 1 г. и 4 месеца.Чакам да порасне още малко,за да не се налага да го вдигам постоянно, както сега и мисля и аз да действам.Имам огромен пролапс,има дни ,в които се чувствам ужасно.Единствено не искам да ползвам мрежа/платно.Те създават проблеми след години.Жалко ,че в България не се говори достатъчно за грижата за тазовото дъно.Успех на всички!

# 146
Момичета,следя ви и аз.Малкия е на 1 г. и 4 месеца.Чакам да порасне още малко,за да не се налага да го вдигам постоянно, както сега и мисля и аз да действам.Имам огромен пролапс,има дни ,в които се чувствам ужасно.Единствено не искам да ползвам мрежа/платно.Те създават проблеми след години.Жалко ,че в България не се говори достатъчно за грижата за тазовото дъно.Успех на всички!

Теди, и аз така съм чувала за платно, но пък Хелия е получила и друго мнение. До колкото разбрах от консултациите с различните лекари, всеки си има метод, който предпочита и зависи от конкретното състояние на жената. Така че като дойде моментът, взимай мнения и действай.

# 147
Мили дами, здравейте, моля за препоръка на специалист в областта за София. Видях името на Доц. Димитров, но ако имате и други впечатления ще е супер. Свекърва ми има такъв проблем, от март е напипала пролапса май извън влагалището. Ще е необходима операция. Насочихме се към Токуда или Майчин дом…

Последна редакция: нд, 13 авг 2023, 19:16 от Mira8991

# 148
  • София/Севлиево
Моето АГ ми прави процедура с лазер ,когато малкия бе на 1,3 г.Но още като бе на 8 месеца докторът отбеляза ,че имам проблем,а аз си го знаех още от преди,но не бе чак толкова зле,че да ми пречи(влоши се след втората бременност и раждане, въпреки че родих секцио).Според лекарят ми това нещо с лазерът ще предотврати по-нататъшни проблеми,но най-сигурно ще е ако минат 5 години без оплаквания от моя страна.Засега има ефект-като кихна спрях да се изпускам,не усещам тежест и дискомфорт като преди, но ще видим по-нататък как ще е.

# 149
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Моето АГ ми прави процедура с лазер ,когато малкия бе на 1,3 г.Но още като бе на 8 месеца докторът отбеляза ,че имам проблем,а аз си го знаех още от преди,но не бе чак толкова зле,че да ми пречи(влоши се след втората бременност и раждане, въпреки че родих секцио).Според лекарят ми това нещо с лазерът ще предотврати по-нататъшни проблеми,но най-сигурно ще е ако минат 5 години без оплаквания от моя страна.Засега има ефект-като кихна спрях да се изпускам,не усещам тежест и дискомфорт като преди, но ще видим по-нататък как ще е.
Може ли информация за лекаря и как се казва процедурата?

Общи условия

Активация на акаунт