Пролапс на тазовото дъно

• 66 053
  • 633
  •   3
Отговори
# 180
Mimi, и при мен шийката е навън, но вече цялата. В София ми препоръчаха доц. Румен Димитров, доц. Алан Начев и д-р Светлозар Савов. Ходих на консултация при Димитров и през януари ще отида при Савов. Ходих и при още едно "светило", но не го считам за сериозна консултация. Та, след като чуя мнението и на Савов, ще реша при кой от двамата да се оперирам. Ще споделя и какви са ми впечатленията от него.

# 181
Росина, ще се радвам да споделите впечатленията си от Р.Димитров, а и изобщо информация.

# 182
Mimi, и при мен шийката е навън, но вече цялата. В София ми препоръчаха доц. Румен Димитров, доц. Алан Начев и д-р Светлозар Савов. Ходих на консултация при Димитров и през януари ще отида при Савов. Ходих и при още едно "светило", но не го считам за сериозна консултация. Та, след като чуя мнението и на Савов, ще реша при кой от двамата да се оперирам. Ще споделя и какви са ми впечатленията от него.

Д-р Светлозар Савов - сигурна ли сте за името? Къде работи? Да не би да става въпрос за д-р Светлозар Славов, Майчин дом?

# 183
Росина, ще се радвам да споделите впечатленията си от Р.Димитров, а и изобщо информация.

Доц. Димитров е много саркастичен и отношението му е леко арогантно. Но...аз се абсратихарам от това и е факт, че това е първият лекар, който ми вдъхна сигурност и ми даде гаранции, че всичко отново ще е нормално. Отговори на всичките ми въпроси, направи подробен преглед, обясни ми какво решение предлага и защо. Отделно прочетох много добри мнения за уменията му на хирург.

# 184

Доц. Димитров е много саркастичен и отношението му е леко арогантно. Но...аз се абсратихарам от това и е факт, че това е първият лекар, който ми вдъхна сигурност и ми даде гаранции, че всичко отново ще е нормално. Отговори на всичките ми въпроси, направи подробен преглед, обясни ми какво решение предлага и защо. Отделно прочетох много добри мнения за уменията му на хирург.
Може ли да споделиш подробности какво точно предлага като метод ? Знам, че имаме абсолютно еднакъв проблем.

# 185
Хелия, ти не беше ли направила такава операция?

# 186
Ох и аз съм в този клуб. Ходих при два гинеколога във Варна. Казаха ми 2 степен на пролапс. Но съм имала изключително възпалено влагалище. Изписаха ми глобули цикатрадина. Нещата се нормализираха. Но когато трябва да си сложа глобулата 🙈 е мъка. А да не говорим за секс🙈😒. Не знам вие как се справяте. Моя вече ще си намери любовница.
Единият ми гинеколог ме посъветва точно кегел упражненията да правя. Изказа съжаление, че няма гласност за упражненията за тазово дъно. Аз го попитах за кегел тренажора. Нямаше мнение.

# 187
Аз си взех тренажор от кегел 8, (електронния има вградени програми) но още нямам мнение. Ползвам го от броени дни...
Даже си мислех защо няма тема за тренажори. Да си обсъждаме ...

# 188
Ох и аз съм в този клуб. Ходих при два гинеколога във Варна. Казаха ми 2 степен на пролапс. Но съм имала изключително възпалено влагалище. Изписаха ми глобули цикатрадина. Нещата се нормализираха. Но когато трябва да си сложа глобулата 🙈 е мъка. А да не говорим за секс🙈😒. Не знам вие как се справяте. Моя вече ще си намери любовница.
Ни ти препоръча операция така ли?
При мен също влагалището често се възпалява! Точно от пролапса и от това, че входът му не е нормално затворен!

# 189
На 2 степен не се препоръчва операция, зависи и от възрастта. Моят опит показа, че ако не си готова да промениш начина си на живот и няма кой да ти помага първите 2-3 месеца, не се оперирай.

# 190
На 2 степен не се препоръчва операция, зависи и от възрастта. Моят опит показа, че ако не си готова да промениш начина си на живот и няма кой да ти помага първите 2-3 месеца...
Какво имаш предвид под да промениш начина на живот?

# 191
На 2 степен не се препоръчва операция, зависи и от възрастта. Моят опит показа, че ако не си готова да промениш начина си на живот и няма кой да ти помага първите 2-3 месеца...
Какво имаш предвид под да промениш начина на живот?
Всичко, за което се сетиш. Хранене, избягваш суха храна, подуване и т.н. Тренировки: там пък съвсем различен режим трябва, който да не натоварва тазовото дъно, без тежести. Ако си свикнала да пазаруваш в големи колечества, да участваш активно в домашни ремонти: забрави. Ако си баба и гледаш малки деца: няма да се справиш. И естествено, трябва да се помисли и за работа: няма как да се върнеш на същата позиция( ако си служител в магазин или възпитател в детска градина, санитар и т.н.). Аз лично мога да си упражнявам професията с някои ограничения.

# 192
Слава богу, не тренирам, не нося тежки торби, още не съм станала баба, в ремонти не участвам лично, а само с мнение, работя на бюро! Wink Суха храна избягвам цял живот, два пъти съм оперирана от фисура на ануса!

# 193
Слава богу, не тренирам, не нося тежки торби, още не съм станала баба, в ремонти не участвам лично, а само с мнение, работя на бюро! Wink Суха храна избягвам цял живот, два пъти съм оперирана от фисура на ануса!
Добре си, но някои нямаме този късмет😀

# 194
Това за цял живот ли важи или само за възстановителния период? Ти при кой се оперира?

Общи условия

Активация на акаунт