Пролапс на тазовото дъно

• 65 919
  • 633
  •   2
Отговори
# 435
И какво сега, трябва секцио да раждаме за да го няма този проблем ли ?
Кой е казал такова нещо???
При секцио също може да се получи пролапс...
Освен травмиращото раждане , тежестта на бебето в корема, също може да допринесе за смъкване.
Както и вдигане на тежко или разпусната тазова мускулатура...
Има нераждали момичета с някаква степен на пролапс, така че сама си прави изводите! 😉

# 436
Нераждали монахини също страдат, не е единственият фактор раждането.
Аз освен всичко, имам и хлабава съединителна тъкан.

# 437
Как да намеря някакъв ориентир за цена на операция при д-р Бузалов?

Последна редакция: пн, 18 ное 2024, 17:38 от milanda

# 438
Как да намеря някакъв ориентир за цена на операция при д-р Бузалов?
Мисля че са от 800 нагоре видовете операции- пластики , платна и лапароскопски. Достигат до 2500 - 3000лв

# 439
Благодаря! Рових, но то как и да намеря, като нищо конкретно не знам, защото не съм ходила на първоначален преглед.

# 440
Благодаря! Рових, но то как и да намеря, като нищо конкретно не знам, защото не съм ходила на първоначален преглед.
От къде сте? Ако ви е близо Стара Загора, където работи др Бузалов или в Бургас където преглежда , не чакайте!
Ако може после и мнение, че аз все още кърмя и ми е далеч операцията.. 😊

# 441
Здравейте, аз също се колебая дали да не опитам няколко процедури с лазер. Засега съм се насочила към МЦ Марковс в София, ако някоя от вас има впечатления от конкретен специалист там (или като цяло от центъра), ще съм благодарна да сподели!

# 442
  • София
Аз ходих на профилактика при д-р Елена Томова в Марковс и съм много доволна от прегледа.
Докторката констатира пролапс (втора степен) и каза, че в моя случай лазерът би бил "пари на вятъра", т.е. можеше да ми продаде и лазер, но подходи добронамерено и ме предпази от излишен разход.
По препоръка на приятелка направих 10 процедури emsella (на друго място, не в Марковс), доволна съм от резултата.

# 443
Аз ходих на профилактика при д-р Елена Томова в Марковс и съм много доволна от прегледа.
Докторката констатира пролапс (втора степен) и каза, че в моя случай лазерът би бил "пари на вятъра", т.е. можеше да ми продаде и лазер, но подходи добронамерено и ме предпази от излишен разход.
По препоръка на приятелка направих 10 процедури emsella (на друго място, не в Марковс), доволна съм от резултата.
Тя със същия лазер ли работи?
И какво се подобри при вас след процедурите?

# 444
  • София
Нямам представа какъв лазер ползват в Марковс, откакто ми каза , че за моя случай е безсмислен, не съм се интересувала.
А от емсела стола усещането за "изпадане" значително намаля. Изпускане не съм имала, но имаше излизане на лигавица, претриване, зацапване. Правих процедурите през септември, от тогава мускулатурата се усеща по-тонизирана.

# 445
Колко струват десет процедури с емсела и къде ги правихте?

# 446
Може ли да има изпускане при кихане (не веки път) и да няма изпадане ? Ходила съм на гинеколог и никой не е казвал, че ми има нещо, обаче имам изпускане понякога.

# 447
А бихте ли описали как се диагностицира пролапса? Как протича прегледа, какво точно правят. Аз също като съм ходила на гинеколог, никой никога не ми е споменавал че съм с пролапс, но и аз имам изпускане от време на време. Сигурна съм че имам. Сина ми се роди 4500, на моите 50кг тогава (преди 20 години), след усложнения и на края секцио. Вярвам тепърва ще се проявяват последствията. Сега ще ходя на урогинеколог, но искам да съм подготвена какво да очаквам в случай че не ми се обърне внимание за пореден път.

# 448
Нямам представа какъв лазер ползват в Марковс, откакто ми каза , че за моя случай е безсмислен, не съм се интересувала.
А от емсела стола усещането за "изпадане" значително намаля. Изпускане не съм имала, но имаше излизане на лигавица, претриване, зацапване. Правих процедурите през септември, от тогава мускулатурата се усеща по-тонизирана.
А усеща ли се, че пролапса се е прибрал малко?

# 449
vici75, при обикновен преглед добър гинеколог би трябвало да види пролапса. Мен ме накара да напъвам като при нормално раждане.

Общи условия

Активация на акаунт