Пролапс на тазовото дъно

• 66 255
  • 633
  •   1
Отговори
# 150
Моето АГ ми прави процедура с лазер ,когато малкия бе на 1,3 г.Но още като бе на 8 месеца докторът отбеляза ,че имам проблем,а аз си го знаех още от преди,но не бе чак толкова зле,че да ми пречи(влоши се след втората бременност и раждане, въпреки че родих секцио).Според лекарят ми това нещо с лазерът ще предотврати по-нататъшни проблеми,но най-сигурно ще е ако минат 5 години без оплаквания от моя страна.Засега има ефект-като кихна спрях да се изпускам,не усещам тежест и дискомфорт като преди, но ще видим по-нататък как ще е.
И на мен я препоръча, като минат 6 месеца от раждането, ако няма подобрение. При мен има леко смъкване на пик. мехур и чувство, че не се е изпразнил напълно и белия трон ме зове често, а с кърменето и течностите е нещо страшно Joy.  Благодаря, че сподели Heartbeat

# 151
  • София/Севлиево
Доктор Вецев ми я прави в поликлиника България.Трябва да си изровя документите,за да видя точното име на процедурата...

# 152
Правила съм си курс от 3 процедури вагинален лазер след второто раждане в частния кабинет на д-р Делчев, ще ходя даже скоро за поддържаща процедура. Имаше ефект, но повече като усещане в интимен план, при мен не помогна сякаш за инконтиненцията.

# 153
Здравейте, мили дами!
След близо 2 години лутане по доктори сама стигам до извода, че може би съм за тази тема.
Всичко започна с неразположение, сухота, чувство на натъртено в областта на входа на влагалището. Сякаш имам надраскано от едната страна на входа и на моменти при уриниране ме щипе, както и дискомфорт по време и след полов акт. В последствие започнах да чувствам тежест на входа на влагалището към следобедните часове. Нещо като напрежение в тази област. Ако седя продължително време на стол също започва дискомфорта, вече почти не мога да седя с кръстосани крака като дама. Ако седя и продължително време права, също започва едно напрежение там долу. Влудява ме допира на бельото. Също така да упомена, че имам и хемороид. Започнах да си мисля, че може и той да прави някакво вътрешно притискане.
Ходих на гинеколози и уролог. Пускаха ми изследвания за гъбички, хламидия, Мико и уреаплазма, други бактерии. Нищо не излезе. Единствено уролог каза, че имам леко спадане на пикочния мехур.  Често на входа на влагалището усещам нещо като топка, не е бартолиновата жлеза, няма болка, като я притиснат влиза навътре, но като я пусна пак я усещам, като малко балонче е. Вероятно е точно това пропадане. От година забелязвам външно, коремната ми стена долу където са яйчниците  някак е отпусната. Но гинеколозите нищо такова не ми казаха, че може да е пролапс. От 2-3 години ставам нощем по малка нужда задължително, нищо че преди да легна съм ходила.
Имам 2 раждания по естествен път. Първото беше тежко от което имам голяма "раничка" на шийката на матката. Вече 3-та година на втори ден от цикъла имам огромни кръвосъсиреци. И за това ми предложиха само хормонална спирала, но причината не се търси.
Чувствам се в безизходица. Вече не знам, кой лекар да посетя и да ме подхване от начало до край, за да се изясни, какво е и как да го лекувам. Мисля да ходя чак в Турция.
Мисля си, че имам пропадане на тазово то дъно или на част от някои органи, или вулводиния.
Какви бяха вашите симптоми? Моля ви, да споделите!

Последна редакция: сб, 09 сеп 2023, 23:33 от Лиана

# 154
"... Често на входа на влагалището усещам нещо като топка, не е бартолиновата жлеза, няма болка, като я притиснат влиза навътре, но като я пусна пак я усещам, като малко балонче е. Вероятно е точно това пропадане...

Точно това се получи и при мен, без останалите усещания. Чак след 20 г разбрах, че лекарите му казват херния ( един уролог ми го каза). Преди това на колкото  гинеколози да ходих, никой не ми каза, че имам пролапс.
    А урологът повдигна темата, защото бях с превръзка. Попита дали се изпускам. Предложи ми директно отстраняване на матката ( нали нямало да раждам повече). И аз се отказах от каквото и да е ходене по доктори.

# 155
Здравейте, мили дами!
След близо 2 години лутане по доктори сама стигам до извода, че може би съм за тази тема.
Всичко започна с неразположение, сухота, чувство на натъртено в областта на входа на влагалището. Сякаш имам надраскано от едната страна на входа и на моменти при уриниране ме щипе, както и дискомфорт по време и след полов акт. В последствие започнах да чувствам тежест на входа на влагалището към следобедните часове. Нещо като напрежение в тази област. Ако седя продължително време на стол също започва дискомфорта, вече почти не мога да седя с кръстосани крака като дама. Ако седя и продължително време права, също започва едно напрежение там долу. Влудява ме допира на бельото. Също така да упомена, че имам и хемороид. Започнах да си мисля, че може и той да прави някакво вътрешно притискане.
Ходих на гинеколози и уролог. Пускаха ми изследвания за гъбички, хламидия, Мико и уреаплазма, други бактерии. Нищо не излезе. Единствено уролог каза, че имам леко спадане на пикочния мехур.  Често на входа на влагалището усещам нещо като топка, не е бартолиновата жлеза, няма болка, като я притиснат влиза навътре, но като я пусна пак я усещам, като малко балонче е. Вероятно е точно това пропадане. От година забелязвам външно, коремната ми стена долу където са яйчниците  някак е отпусната. Но гинеколозите нищо такова не ми казаха, че може да е пролапс. От 2-3 години ставам нощем по малка нужда задължително, нищо че преди да легна съм ходила.
Имам 2 раждания по естествен път. Първото беше тежко от което имам голяма "раничка" на шийката на матката. Вече 3-та година на втори ден от цикъла имам огромни кръвосъсиреци. И за това ми предложиха само хормонална спирала, но причината не се търси.
Чувствам се в безизходица. Вече не знам, кой лекар да посетя и да ме подхване от начало до край, за да се изясни, какво е и как да го лекувам. Мисля да ходя чак в Турция.
Мисля си, че имам пропадане на тазово то дъно или на част от някои органи, или вулводиния.
Какви бяха вашите симптоми? Моля ви, да споделите!

Точно това е пролапсът. В кой град сре?

# 156
RossinaD, аз съм от дълбоката провинция, но стигнах до Пловдив и там не ми помогнаха.
Следващия ми вариант е София или Турция. Вече нямам надежда, че ще се оправя.

# 157
Ще се оправиш, но къде...ей какви скандали по АГ болниците...то при кой даидеш

# 158
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Ще се оправиш, но къде...ей какви скандали по АГ болниците...то при кой даидеш
Навсякъде в здравеопазването е блато, не само в AГ.

# 159
RossinaD, аз съм от дълбоката провинция, но стигнах до Пловдив и там не ми помогнаха.
Не се притеснявайте, има варианти. Опитайте в София преди Турция.

# 160

RossinaD в София при кой лекар?
Споделете доктори, които са добри в това и които няма да ме претупат набързо. За този проблем се изисква качествен преглед и особено внимание, каквото до сега не съм получавала.

# 161

RossinaD в София при кой лекар?
Споделете доктори, които са добри в това и които няма да ме претупат набързо. За този проблем се изисква качествен преглед и особено внимание, каквото до сега не съм получавала.

За операция аз също съм в процес на търсене, но за капествен, пълен преглед за диагностициране, от моя личен опит, можете да отидете при д-р Иванка Щърбанова, петък и събота е в София, съответно в МЦ Медкрос и МБАЛ Вита. През седмицата е в Плевен в "Света Марина". Можете да й сенобадите предварително, за да ви каже кога да отидете, номерът го има в Интернет. Аз ходих и при доц. Румен Димитров в МЦ Фемина. Преглежда и в "Майчин дом". Може би той е по-удачен избор даже. Но това е моят опит. Другите дами сущо могат да споделят.

# 162
Моят съвет е да съберете 2-3-4 мнения първо. При мен имаше разминаване в диагнозата, после и в оперативния подход.

# 163
Аз също съм със огромен пролапс.На 33 години съм.Родих през март 2022 г второто си дете.Ужасна работа.От Стара Загора съм,предлагат ми операция,но още не мога да взема решение-каква операция,при кого...
Здравейте! Преди 2 месеца родих в Стара Загора, там си следях и бременността. Оказа се че след раждането съм с цистоцеле и пролапс на матката. Гинеколога ми препоръча да правя упражнения на Кегел и януари да отида отново на преглед. Ако искам операция то адължително втора бременност ще бъде секцио. А ако не ми пречи да се живея така. Препоръча ми лекар в Стара Загора, който прави такъв тип операции. Ако може да споделите вие в коя степен сте били, какво предприехте и как се чувствате сега. Ще ви бъда много благодарна. Доста съм изплашена, тъй като мисля че проблема се задълбочава. Не беше така първите дни, сега пикочния мехур имим чувството че се кани да излезе навън.. 🥺

# 164
И аз съм в групата, момичета.
Явно се е влошило положението, което си влача отдавна.

Общи условия

Активация на акаунт