Пролапс на тазовото дъно

• 65 792
  • 633
  •   3
Отговори
# 345
Операция за премахване на матка и шийка може да е коремна, лапароскопска и вагинална. Много зависи от индивидуалното състояние. Относно движението, аз намерих един много информативен документ на английски за спорта след Манчестър операция. Ако го намеря, ще го споделя.

# 346
Относно движението, аз намерих един много информативен документ на английски за спорта след Манчестър операция. Ако го намеря, ще го споделя.
Това би било голямо съкровище! Явно за доста хора физическите ограничения са притеснителни, а без достатъчно информация може да се окаже, че в немалка степен притесненията за "доживотно страдание" са неоснователни...

# 347
Относно движението, аз намерих един много информативен документ на английски за спорта след Манчестър операция. Ако го намеря, ще го споделя.
Това би било голямо съкровище! Явно за доста хора физическите ограничения са притеснителни, а без достатъчно информация може да се окаже, че в немалка степен притесненията за "доживотно страдание" са неоснователни...

Намерих го! Два линка са.
https://www.gloshospitals.nhs.uk/media/documents/Exercise_advice … or_surge..._1.pdf

https://urogynaecology.com.au/long-term-post-operative-care-foll … ntinence-surgery/

Последна редакция: вт, 20 авг 2024, 17:17 от RossinaD

# 348
Аз имам 3 процедури с Фотона, не знаех, че не трябва да се прави по време на кърмене (аз ги правих, докато бях активно кърмеща), нямах подобрение за проблема (инконтиненция), само за вагиналната сухота - да, та чисто козметично съм доволна, но не ми беше това целта и се чувствам подведена. Не съм ходила на поддържащи процедури, трите ги направих, когато бебето ми беше съответно на 2,5/3,5 и 5 месеца, вече е на почти 3 години. Не знам дали да не дам пак шанс. Остава ми горчивият привкус в устата.
Съжалявам за вас,  но не се чувствайте така. За жалост много от нещата в България са бизнес, макар че тези със здравето не би трябвало. Но това е истината.
Моят АГ в Пловдив - др Георги Амалиев е един от най-милите и обяснителни гинеколози , които познавам. Един много отдаден човек на професията си. Може само 15 минути да обяснява с подробности на зададен въпрос. След поставената ми диагноза от следящия ми лекар в друг град, каза да не се тревожа- не било болка за умиране и че се прави такава лапароскопска операция. За  2 минути ми обясни и това беше.
Тръгнах си съкрушена, чувствах се негодна за нищо, още по-малко за интимни отношения , не се чувствах жена вече. Но този човек ми върна усмивката на лицето.
Също ми каза , че той е първи в България , който е вкарал такъв лазер. Не говорихме много за него , дали го е подменял какъв вид е. Но има информация в сайта му. Разгледайте, може и да се консултирате. Ще останете доволна, не е само мое мнение . 😊

# 349
И аз ви пускам линк от една конференция:
https://youtu.be/HKoP92rRcQc?si=-Ff21tHl8KxEKZVI
Не я познавам, но говори добре. По профила й виждам, че има кабинет за женско здраве в София.

# 350
Момичета, за да не пускам нова тема ще попитам тук, макар че тя си е свързана със състоянията ни.
Никога не съм усещала овулацията си. От година съм с пролапса на матка и вагинална стена, цистоцеле.
Но от два месеца около овулация , като седна да си почивам или легна усещам как нещо все едно се намества и мърда. Трае около минута. Спира , после пак се появавя и това е. Питах АГ-то, каза че е нормално от пролапса да си усещам овулацията, но ми е странно и затова питам и вас. Имате ли такива усещания? А и също , малко ме е срам, но все пак... от както съм с пролапс, дори и да се изкъпя, след няколко часа , като отида до тоалетна и бельото мирише много странно.. някак си на остаряло 😔 предполагам е , защото органите са до отвора , но все пак ще се радвам и вие да споделите как е при вас.

# 351
Здравейте дами, отдавна не съм писала. Оказа, се, че по време на втората бременост съм отключила автоимунно заболяване, засягащо кожата. Аз си мислих, че имам екзема. И много не се вторачвам в цистоцелето.  Спрях да кърмя. Минаха 3 месеца оттогава. Положението е малко по-добре сякаш, но проблем имам с леко изпускане след уриниране понякога. Най-вече след секс и преди цикъл, при кихане. Упражнения правя, когато се сетя. Дъщеря ми пропълзя на 6 месеца, в момента е на 9 месеца и почти си ходи, пада, така че си я вдигам. 11 килограма е. Ноември ще ходя пак на преглед(1 година след раждането) да видим какво е положението. Засега мисля да не се подлагам на операция, точно заради забраната за вдигане на тежко. Сама гледам 2 деца, няма как да не ги вдигам. След влизане в менопауза някой ден, проблема сигурно ще се задълбочи( поради намаляване на естрогена), най-вероятно тогава ще предприема някакви оперативни действия. Ще си правя упражненията и каквото такова. Относно овулацията, и аз я усещам, но след раждането. Не мисля, че е свързано с пролапса. Така се усъмних, че съм бременна за втори път, защото не усетих овулацията си, без да имам пролапс. И бях бременна.

# 352
Момичета, взех си уред за упражнения.
Доста по-евтин е от Кегел8.
Използвам го всеки ден, по два пъти за по 10 минути.
Като че ли вече нямам толкова мокро по бельото , след уриниране.
Пускам линк.

https://www.intimina.com/kegel-smart-2

# 353
А от къде го закупихте? Ако е от чужбина, както предполагам, от коя страна е доставката?

# 354
А от къде го закупихте? Ако е от чужбина, както предполагам, от коя страна е доставката?

От сайта, който изпратих като линк. Мисля, че е от Англия. Идва доста бързо.

# 355
Здравейте отново!
На предната страница писах надълго и нашироко за операцията ми - хистеректомия и пластика. Вече мина почти един месец и мога смело да твърдя, че трудностите са някъде в миналото. От десетина дни ходя по 5-7км на ден. Първите дни ми бяха нужни почивки след тези ежедневни раздвижвания, но вече не се изморявам така че да трябва да полегна. Темпото значително го качих след зарастването на шевовете. Днес бях на контролен преглед и тъй като физическата активност ми е важна, получих следния отговор от доктора. Той ми каза, че дори от сега мога да започна леки тренировки, но наблегна на леки и че след третия месец мога да си позволя всякакви коремни преси, подскоци, висене на лост, всичко ще е позволено, само със собствено тегло и постепенно качване на натоварването.
Бъдете здрави!

# 356
Поздравления ДидиВ, нека все така добре да се чувстваш и минавай да споделяш за в бъдеще как се чувстваш. Това действа много позитивно!

Питала съм и преди ама да питам пак. С пролапс какъв спорт може да се спортува? Какво предлагат вашите лекари?

# 357
Двама доктори са ми казвали едно и също - всичко, което не изисква допълнителни тежести - танци, пилатес, йога, фитнес, бягане, катерене. Това, че трябвало да се избягват натоварвания от рода на коремни преси, бягане, скачане на въже - било градска легенда - така каза док... Още месец-два да минат и ще скоча смело в някоя фитнес авантюра, а дотогава лекичко в домашни условия Simple Smile
Иначе аз бях с пролапс и каза, че ако не бяхме премахнали матката, то упражненията на Кегел (но ежедневно) биха помогнали много за задържане на положението, дори за години напред. Няма да се възстанови свличането, но ще се задържи на нивото на което е сега. Тогава нямаше да се стигне до такива сериозни ограничения откъм тежести, но просто основният проблем мри мен дойде заради нуждата от хистеректомия.

# 358
Здравейте, момичета. Знам, че е коментирано за лазер. Ама една позната преди месец ми каза, че е супер доволна. На първата процедура не се забелязало нищо. Но след втората усетила подобрение.
Миналата година си е правила лазера и тази година ще ходи на поддържаща процедура. Някоя от вас знае ли във Варна добър специалист да работи с лазер Фотона? Благодаря ви.

# 359
Браво, ДидиВ, наистина споделяй от време на време как се чувстваш и какъв е напредъка относно физическите натоварвания. Аз знам, че трябва все някога да направя подобна операция, но пазенето в следоперативния период за засега ми е почти невъзможно. Но, трябва да започна някои от упражненията на Кегел или всякакви други, които помагат за този проблем, за да мога да задържа нещата поне както са в момента. Голям дискомфорт е това, но какво да се прави, ситуацията е такава.

Общи условия

Активация на акаунт