Пролапс на тазовото дъно

• 65 834
  • 633
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте, момичета. Знам, че е коментирано за лазер. Ама една позната преди месец ми каза, че е супер доволна. На първата процедура не се забелязало нищо. Но след втората усетила подобрение.
Миналата година си е правила лазера и тази година ще ходи на поддържаща процедура. Някоя от вас знае ли във Варна добър специалист да работи с лазер Фотона? Благодаря ви.

Здравейте, проф. Явор Корновски и доц. Елис Исмаил във Варна работят с фотона лазер.

# 361
Искам само да допълня, че при карцином не е препоръчително лазер или поне моят лекар така ми каза, затова избрахме хай-фу.

# 362
Може и да е коментирано в темата, следя постовете, но може и да съм пропуснала - какво е "хай-фу"?

# 363
Може да прочетете в нета като напишете "HIFU – иновативна технология за интимно подмладяване", но не е само това целта му. При много от жените изпускането спира след процедурата. (когато ходиш нямах изпускане и не мога да преценя за този й ефект). Аз си правих процедурата преди около 3 години поради пролапс появил се след хостеректомия. Резултата не е траен. Скоро трябва пак да си правя тази процедура. Мисля така да задържам положението, ако и това спре да действа ще търся друго решение.

# 364
Здравейте, момичета. Знам, че е коментирано за лазер. Ама една позната преди месец ми каза, че е супер доволна. На първата процедура не се забелязало нищо. Но след втората усетила подобрение.
Миналата година си е правила лазера и тази година ще ходи на поддържаща процедура. Някоя от вас знае ли във Варна добър специалист да работи с лазер Фотона? Благодаря ви.
Д-р Табаакова АГ също работи с лазер Фотона, но за резултат не мога да дам отговор.

# 365
  • Варна
Двама доктори са ми казвали едно и също - всичко, което не изисква допълнителни тежести - танци, пилатес, йога, фитнес, бягане, катерене. Това, че трябвало да се избягват натоварвания от рода на коремни преси, бягане, скачане на въже - било градска легенда - така каза док... Още месец-два да минат и ще скоча смело в някоя фитнес авантюра, а дотогава лекичко в домашни условия Simple Smile
Аз потвърждавам казаното от личен опит. Нали, уточнявам пак, че при мен е било по-леко положението и не мога да съветвам, но нещата при мен се наместиха с тренировки. Постегнах се и изпускането вече го няма,както и издутината на предната стена. Само за тичане и скачане не съм се престрашила още и не знам дали ще се престраша, че ме е страх да не се върна пак където бях.

# 366
Двама доктори са ми казвали едно и също - всичко, което не изисква допълнителни тежести - танци, пилатес, йога, фитнес, бягане, катерене. Това, че трябвало да се избягват натоварвания от рода на коремни преси, бягане, скачане на въже - било градска легенда - така каза док... Още месец-два да минат и ще скоча смело в някоя фитнес авантюра, а дотогава лекичко в домашни условия Simple Smile
Аз потвърждавам казаното от личен опит. Нали, уточнявам пак, че при мен е било по-леко положението и не мога да съветвам, но нещата при мен се наместиха с тренировки. Постегнах се и изпускането вече го няма,както и издутината на предната стена. Само за тичане и скачане не съм се престрашила още и не знам дали ще се престраша, че ме е страх да не се върна пак където бях.

С какви тренировки се реши проблема и за колко време изчезна издутината? Питам понеже и аз съм с този проблем (лека издутина на предната стена без изпускане)?

# 367
Ох, аз съм втора степен пролапс на пикочния мехур. Нямам изпускане, но …  Тъй като имам сухо влагалище, чак до възпаление се налага да си слагам глобули периодично. 🙈🙈🙈 голяма мъка ми е да си ги сложа. Разведена съм и се чудя, ако някой ден се стигне до секс🙈🙈. То ще е голяма мъка 🙈🤣

# 368
Здравейте и от мен. Аз си правих операция по Фотержил за трета степен пролапс на шийка. Преди три дни бях на контролен преглед, тъй като минаха 6 месеца от операцията. Както каза лекарят:"почти като нова". Така се и чувствам. Относно спорта, каза ми да правя, каквото искам без вдигане на тежести и да избягвам упражнения, които повишават налягането на коремната стена Simple Smile Успех на всички и поздрави.

# 369
Тази,, лека издутина на предната стена,, как я усещате? Видимо, външно, вътрешно или лекарят така е казал?
Това  всъщност шийката ли е или?

# 370
Тази,, лека издутина на предната стена,, как я усещате? Видимо, външно, вътрешно или лекарят така е казал?

# 371
Идвам да кажа как съм. Имах непълен пролапс на матката, шийката беше отвън. При това положение връщане назад няма. Операцията мина леко, от болницата съм доволна...след 2, 5 м се чувствам добре.

# 372
Здравейте ,как се диагностицира пролапс.На обикновен геникологичен преглед можели да се установи.

# 373
Здравейте ,как се диагностицира пролапс.На обикновен геникологичен преглед можели да се установи.
Да

# 374

Аз лично я усещам само с пръст във влагалището, видимо няма нищо. Според мен е пикочен мехур. Иначе на мен лекар ми каза, че имам леко смъкване на предна стена и че шийката е станала "подвижна", каквото и да значи това, без повече подробности. Но това беше 3 месеца след раждането, а вече минаха 11, трябва скоро пак да отида да видя има ли промяна. Мисля да започна една програма за възстановяване на тазвото дъно, поръчах си и тренажор, който една дама препоръча по-назад. Колебая се и за стол за стягане на тазвото дъно, но едно по едно ще действам.

Общи условия

Активация на акаунт