Пролапс на тазовото дъно

• 65 821
  • 633
  •   2
Отговори
# 375
Здравейте ,как се диагностицира пролапс.На обикновен геникологичен преглед можели да се установи.
До. Казвате,  че имате съмнения и ще ви прегледат по-обстойно. А и сама.можете да напипате.

# 376
  • Варна
Двама доктори са ми казвали едно и също - всичко, което не изисква допълнителни тежести - танци, пилатес, йога, фитнес, бягане, катерене. Това, че трябвало да се избягват натоварвания от рода на коремни преси, бягане, скачане на въже - било градска легенда - така каза док... Още месец-два да минат и ще скоча смело в някоя фитнес авантюра, а дотогава лекичко в домашни условия Simple Smile
Аз потвърждавам казаното от личен опит. Нали, уточнявам пак, че при мен е било по-леко положението и не мога да съветвам, но нещата при мен се наместиха с тренировки. Постегнах се и изпускането вече го няма,както и издутината на предната стена. Само за тичане и скачане не съм се престрашила още и не знам дали ще се престраша, че ме е страх да не се върна пак където бях.

С какви тренировки се реши проблема и за колко време изчезна издутината? Питам понеже и аз съм с този проблем (лека издутина на предната стена без изпускане)?
Аз бях писала по-назад. Започнах първо с програма тазово дъно и диастаза на Ваня Висарионова. После известно време тренирах с Руми и накрая започнах Max30 с Shaun T, като правех модификациите без подскоци. Като започнах с Shaun T вече ми спря изпускането и вече не напипвах издутината. Може би две седмици някъде, ако не и по-малко. На въпроса как разбираме, че има издутина - с напипване.

# 377
А, всичко тези упражнения, уреди на Кегел и т.н. работят ли при свличане в следствие на хистеректомия?

# 378
А, всичко тези упражнения, уреди на Кегел и т.н. работят ли при свличане в следствие на хистеректомия?
Какво е свлечено при хистеректомията? Ако е влагалището не е ли правена пластика при операцията?

# 379
Двете стени, но свличането е след 14 години след операцията. Премахната е матката само, яйчниците са запазени. Не е правена никаква пластика.

# 380
Двете стени, но свличането е след 14 години след операцията. Премахната е матката само, яйчниците са запазени. Не е правена никаква пластика.
Ясно! При мен като я махнаха направиха пластика. И аз съм с яйчници.

# 381
На обикновен АГ преглед.
Благодаря много,не с ехограф,а на нормален преглед и предполагам всеки гинеколог би установил пролапс ако има
Да, при обикновен гинекологичен преглед се установява,а не с ехограф.
Здравейте, да попитам аз също установих, че имам нещо издуто във влагалището. Посетих гинеколог, който ми обясни, че имам смъкване на пикочният мехур.Много се притеснявам от това дали ще мога да забременея отново и да износя бебе с този проблем.

# 382
На обикновен АГ преглед.
Благодаря много,не с ехограф,а на нормален преглед и предполагам всеки гинеколог би установил пролапс ако има
Да, при обикновен гинекологичен преглед се установява,а не с ехограф.
Здравейте, да попитам аз също установих, че имам нещо издуто във влагалището. Посетих гинеколог, който ми обясни, че имам смъкване на пикочният мехур.Много се притеснявам от това дали ще мога да забременея отново и да износя бебе с този проблем.

Здравейте!
Изобщо не се тревожете- ще можете без да проблем!
Моят гинеколог ми каза просто по-бързо да забременея отново, за да може да ми се направи операцията. Дори ми казва, че пак ще е вагинално раждане ( Дай Боже всичко е наред, разбира се!)
Дори каза, че раждането би трябвало да е по-лесно и по-бързо.
Не зная дали заради пролапса, който имам или защото ще е второ раждане.
Бях толкова щастрива от факта, че забравих да питам 😃
Така че не се тревожете. Вземете си тренажор, правете упражнения и се пазете повече.

# 383
Моят гинеколог който ми прави хайфу-то ми каза, че по добре да се роди със секцио точно заради това, да се избегне свличането.
Аз родих две деца нормално. По мое време това се препоръчваше. Аз за себе си реших, че когато дойде време да съветвам дъщеря си ще е да роди секцио. Не мога да преценя обаче от личен опит дали моят пролапс е от раждането защото имам хистеректомия.

# 384
Моят гинеколог който ми прави хайфу-то ми каза, че по добре да се роди със секцио точно заради това, да се избегне свличането.
Аз родих две деца нормално. По мое време това се препоръчваше. Аз за себе си реших, че когато дойде време да съветвам дъщеря си ще е да роди секцио. Не мога да преценя обаче от личен опит дали моят пролапс е от раждането защото имам хистеректомия.

Ами не съм много съгласна. Пролапса може да се получи и при жени, които са родили секцио. Просто процента е по-малък. На мен ми се появи веднага след раждане, просто защото беше травмиращо да раждам 19часа и то сухо раждане ...А цял живот съм спортувала професионално. Всимко зависи от ген и каква и тазовата , коремната мускулатура при жената. Дори и да не е родила една жена, отново може да се получи , защото тези мускули отслабват , ако не се тренират след определена възраст.
Просто раждането е предпоставка , за да се случи по-бързо. Майка ми е родила 2 деца по 4, 500, приятелка роди 4.300..е нямат такива проблеми. Всемко си е до човек, не до това дали ще се роди нормално или секцио. Така че моят съвет е да не препоръчвате на дъщеря си да лажда секцио и да и режат 7 или 9 пласта/не помня колко/, тъй като на позната са и срязали матката и в момента в който и подават бебето и казват, че не може да има повече деца. За щастие това и е второто детенце.
🙂

# 385
При мен пролапса се е получил от форцепса и тежкия плод. Аз бях 62 кг, бебето почти 4. Но явно е и предразположение, защото и майка ми има, но по слаб и не стигна до операция. А при мен се наложи. Хем тазовите мускули са ми стегнати 20 години карам колело по 18-20 км.

# 386

Ами не съм много съгласна. Пролапса може да се получи и при жени, които са родили секцио. Просто процента е по-малък.
Да, може би това в по вярното твърдение. Аз нищо не твърдя, споделям становощето на моят онко-гинеколог, който е доста по млад от мен. Вярвам му и смятам, че процент за появата на пролапс е и наследствено, генетично....
В интерес на истината пролапса никой не го очаква и не мисли за него докато не се появи...при някой е генетично, при други от хистеректомия, при трети от естественото раждане и тн. кой знае още от какво....На 70 години ако доживеем повечето ще сме в тази група, така казва статистиката Wink

# 387
Здравейте, включвам се и аз по темата, търся съвет от дами правили физиотерапия със стол за укрепване на тазово дъно. На 36г съм и при мен след нормално раждане беше установен вагинален десценсус/непълен пролапс 1ва степен на предна стена и 2ра на задна стена. Не знам дали второто е идентично с диагноза "ректоцеле" (обърква ме терминологията), но симптомите ми са свързани със силно затруднена дефекация след раждането (от 6 месеца насам). Диагнозата е от доц. Магунска в клиника Щерев и тя не спомена изобщо операция, според нея физиотерапия със стол Emsella (в същата клиника) ще има добър ефект. Засега съм направила 5 процедури (от общо 9 планирани) и сякаш не усещам никаква разлика. Ако някоя дама има опит с подобно състояние и стола, ще съм благодарна да сподели дали и кога е усетила подобрение, тъй като се колебая дали да направя по-голям брой процедури (12 или повече), докато не получа задоволителен резултат, или да търся други варианти.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 22:26 от Schutz

# 388
Аз правих 9 процедури емсела, като имам леко смъкване на предна влагалищна стена и инконтиненция. Ами по време на процедурите и малко след това имах много добър резултат, но след 2-3 седмици пак започнах да чувствам неразположения, така че според мен за траен резултат трябва човек всеки ден да си прави упражнения вкъщи. Също свалянето на килограми ми помогна на мен.

# 389
Препоръчвам упражненията на Кегел. В нета има много информация за правилното им изпълнение.  Резултатът идва след два - три месеца при редовно правене.  
НО ИМА ПОЛЗА!

Общи условия

Активация на акаунт