Пролапс на тазовото дъно

• 65 818
  • 633
  •   2
Отговори
# 405
Явно няма вариант с лазер щом му е пациентка би трябвало да й е предложил до сега.
Толкова малко инфо има към днешна дата в БГ и методи за възстановяване, че направо се отчайвам.
Надявам се да се намери скоро лечение.

# 406
Аз съм на преглед другата седмица тук в Германия. Мина почти 1 година от раждането. Както бях писала тук ми казаха операция. Като бях в България ми казаха, че нямам видим пролапс. Трябва да минат 3 месеца след спирането на кърменето, за да се определи състоянието на органите след раждането. Имам изпускане след уриниране. И аз не мога да разбера кое е по-добре. Да си поддържаш състоянието с упражнения и да се надяваш да не станеш по-зле или да се подложиш на операция - вагинална  пластика с неясен резултат. Тук лекаря ми каза, ако има пролапс на някой от органите, започва да размества и другите органи и е желателно операция. При мен се установи, че уретрата ми е прегъната, предполагам от цистоцелето или ако няма такова от 2те бремености една след друга. Края на месеца планувам пътуване до БГ. Ще отида е там на преглед. За Варна аз ходя при проф. Славчев. Обяснява много подробно. Тогава ще попитам дали съм подходяща да се подложа на Фотона лазер. Дъщеря ми е 12 кг, вдигам я, няма как. Ако предприема оперативни действия ще е поне след 2 години. Правя си някакви упражнения и чакам бебето да порасне. Ще пробвам и с лазера, ако е подходящо за мен.

# 407
Denitsa83, инконтиненцията може да бъде от гръбначния стълб и се прави ЕМГ от невролога. Много случаи са свързани с гръбначния стълб.

# 408
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Denitsa83, инконтиненцията може да бъде от гръбначния стълб и се прави ЕМГ от невролога. Много случаи са свързани с гръбначния стълб.
Вероятно до невролог се стига, след гинеколог и уролог? Ако те не намерят проблеми?

# 409
Аз не разбирам защо често се споменава, че пластиките са с неясен резултат или направо, че са неуспешни. Зависи кой ги прави. Няма как състоянието да е все едно никога не сме имали деца, но има лекари с чудесни резултати. 8 месеца са минали от моята пластика. Чувствам се абсолютно нормално. На шестия месец бях на контролен преглед при оператора, а сега ми се наложи да отида на АГ при друг лекар, като лекарката констатира, че всичко чудесно се е възстановило. Аз също имам малко дете на година и девет месеца, 12 кг е и понякога се налага да го повдигам.

# 410
Аз също имам пластика на предна влагалищна стена. Имах изместен пикочен мехур от пролапса. Скоро на ехография на коремни органи лекарката каза, че мехура е на мястото си.

# 411
RossinaD Резултата е неясен, защото зависи не само от опериращия лекар дали е успешна операцията. Зависи от състояние на тъканта, кои органи са засегнати, начин на живот. Мен лекаря ми каза, че едно кихане натоварва със 120 кг тазовото дъно. Честите настинки, кашлици също оказват влияние. Менопауза и т.н. Затова дори след операция се препоръчват също упражнения за тазовото дъно, за да се поддържа резултата. Аз направо си нося дъщеря ми. Все още не може да върви, на 11 месеца е и сме дебели -12кг. На всички преминали през пластики, пожелавам да нямате вече проблеми. Аз ще изчакам да стане бебето на 3 години и най-вероятно тогава ще предприема оперативни действия.

# 412
Има ли вариант за терапия с лазер? Проф. Корновски също прави много такива процедури и мисля, че трябва да се консултирате с него.
Не, пролапсът беше в така степен, която не може да се повлияе с лазер

# 413
От пролапс може ли да се появява периодично цистит?

# 414
Denitsa83, след като не е добър резултата от операцията, по-добре пробвайте с друг лекар. Аз мисля да отида при Корновски за консултация за лазерни процедури евентуално.
За Варна за пролапс препоръчват д-р Атанас Александров (доколкото разбрах преглежда във Варна, но оперира в Плевен)
проф. Славчев и д-р Илиан Иванов. За последните двама обаче няма скорошни часове и като цяло май трудно се запазва час.
Ако ви е опция Плевен може да потърсите проф. Славчо Томов.

От всичко, което изчетох излиза, че операциите често са неуспешни защото самата съединителна тъкан и мускулите, които трябва да държат органите са слаби, разтегнати и т.н. и много често само пластика на влагалището не е достатъчна. Има огромно значение и кой прави операцията, но и състоянието на тазовото дъно на жената и начина на живот. Общто взето си трябва физиотерапия, нещо което в БГ изобщо не е разпространено и на практика физиотерапевти на тазовото дъно почти няма.
Аз например от Кегел ставам много зле. Явно правя спазми и не мога да си отпускам мускулите защото започват болки в цялото тазово дъно, във влагалището, постоянно желание за уриниране и трудно изпразване на пикочния мехур. Това е от раждането на второто ми дете, вече цяла година, колкото пъти се опитам да правя Кегел, дори за два-три дни, толкова пъти се влошавам и съм зле със седмици после. Трябват ми упражнения за отпускане и разтягане явно, но не знам какви. Обмислям да пробвам една програма с йога за възстановяване на тазвото дъно, точно за отпускане, но в момента правя друга и ще изчакам да я приключа.

Може и процедури със стол Емсела да пробваш.

# 415
Алина, ако парите не са проблем бих ти препоръчала електронния тренажор на кегел 8, има 20програми. Аз го ползвам от почти година, и придърпване то, което усещах изчезна. Инконтиненция нямам, само чести позиви за уриниране, те не са се повлияли. От кегел упражнения и аз получавах изтръпване и не ги правя.

# 416
Emonka, аз изчаках синът ми да проходи и тогава се оперирах. Въпреки това, ми е много трудно, защото не мога да го вдигам изцяло и не мога да излизам сама с него. Ако имаш възможност, изчакай наистина. При мен имаше тежка дисплазия и просто исках да се изреже цялата част и нямах възможност да чакам повече.
Относно успеха на операцията, разбира се, че зависи от конкретното състояние на жената. Но в тази група повечето оперирани дами са с добри резултати.

# 417
Аз съм почти пети месец след операцията. За сега не мога да кажа нищо освен, че вечните позиви за пишкне спряха. Януари съм на контролен. Някой писа за Славчо Томов, подкрепям!

# 418
Дами, споделям една полезна статия най-отдолу.

Гинекологът, който следеше бременността ми, препоръча да си направя лапароскопска операция при др Бузалов, тъй като той се занимавал само с това.
Естествено аз бях много уплашена,  първо защото ми се случва такова нещо, за което не бях чувала дори и второ , че моя гинеколог не беше от най-обяснителните като цяло.
И така посетих уролог, който ме насочи към негов състудент в Пловдив, който може с часове да обяснява , каквото го попиташ. Според него всичко ще се оправи с пластика.
Но след като попаднах на тази статия, виждам че тома е остарял метод.
Вече съм малко раздвоена какво да правя, но предвид процентите на успеваемост, които описва Др Бузалов за лапароскопската операция пред тези на пластиката,  мисля че знам на къде клоня.
Но за мен има още време, тъй като имам някорко кърмения и дай Боже още едно детенце.
Та споделям статията, дано е полезна и на тези от вас, които са раздвоени.

ПС. Др Бузалов работи в Болница Тракия Стара Загора, но прави прегледи и в Бургас.

https://www.devamaria.com/bg/novini/d-r-stefan-buzalov-dm-genita … lekuva-efektivno/

# 419
Здравейте, момичета. Миналата година д-р Александров от Варна ми установи 2 степен на пролапс. Този месец ходих при проф. Димитров в София за консултация за лазер. Той ми каза, че нямам пролапс, 0 степен. Да си живея живота без стрес.
И сега честно казано съм в шах🙈🧐
Имам или нямам?
Да търся ли трето мнение?
Радвам се ако наистина нямам, но ако имам …

Общи условия

Активация на акаунт