Пролапс на тазовото дъно

• 65 922
  • 633
  •   1
Отговори
# 465
Schutz, би ли споделила кой гарстроентеролог те взе насериозно и те насочи към тези изследвания?

Аз бях вече при двама и първият каза, че имам "просто запек" предписа ензими и разхлбващ мармалад, от който положението стана по-зле.

Вторият го удари на гадаене, първо каза, че сигурно съм имала вътрешни хемороиди, но дори не направи преглед за да види имам ли нямам ли (не знам как се установяват и на какъв лекар да отида). Предписа Хуск, Спазмомен и Цикатридина за хемороиди. Никакъв ефект.

Когато отидох след 2 седмици ми каза, че проблемът ми вероятно бил от щитовидната жлеза ?!? хипофункцията ми забавяла перисталтиката и да си видя хормоните. Не ми предложи нито колоноскопия, ЯМР - нищо. Питах има ли нужда от някакви изследвания - нямало!

Аз нямам забавена перисталтика, ходя до тоалетна всеки ден, но за разлика от преди не мога да отида на един път явно и ходя по 2-3-4 пъти понякога. Проблемът ми е, че колкото и пъти да отида все имам чувството, че не всичко е излязло и сякаш пак ми се ходи, а в един момент вече не мога. Някак не ми се вярва само хемороиди да предизвикват това. Веднъж напипах издутина на входа на влагалището, но беше преди почти 2 месеца когато започнаха проблемите и то тогава това нещо го няма. Помислих, че е ректоцеле, но гинекологът отрече да е това и няма идея какво е!?

Проблемът е, че съм от малък град и тук свестни лекари на практика няма! То се е видяло, че ще ходя на друго място, но с бебе пътуването е трудно на дълги разстояния и това още повече усложнява нещата.

Да добавя, че ако е ректоцеле няма полза от лазерна терапия, за съжалние. Това на практика представлявало херния заради разкъсана ректовагинална преграда и не може да се повлияе от лазер. Той е повече за стягане, за инконтиненция и за смъкване на предна стена. Успокоителното е, че поне този вид пролапс имал най-добри резултати при оперативно възстановяване. Мен също мислъта за операция много ме плаши, но ако се налага ще я правя само да реша проблемът.
Мъжът ми също ходи по 3-4 пъти на ден...
И той казва , че имаш чувството че все има нещо, но няма никакви проблеми.
Винаги е бил така. Само че е на периоди, понякога отшумява за малко.
Може би е до организъм.
А зная,  че напъването води до пролапс.
Нака че имайте едно наум.
Има сиропи и народна медицина , които спомагат изхождането.

# 466
Бях на трети лекар за преглед. И според него нямам цистоцеле. Каза ми, че задната стена ми е отпусната. Аз също имам хемороиди. При първо раждане 10 часа, завършило с епизотомия и бебе над 4кг и второ раждане 26 часа, такъв е резултата. Когато бях на урогениколог, дори аз видях на екрана цистоцелето. Явно се е прибрало след спиране на кърменето, но си имам проблем с инкотенция. Втория лекар ми каза, че епизотомията не ми е зашита, както трябва и трябва да се коригира. Мисля си възможно ли е затова да ми е отпусната задната стена. Този лекар препоръчва операция след 60 години, защото нямало как да не вдигам тежко. Каза ми упражнения и това е. Вече незнам на какъв лекар да ходя за това изпускане след уриниране.

# 467
Някои препоръчват операция на млади години, докато хормоните и тъканите могат да се стягат. Рецидив винаги е възможен и очакван, в зависимост от причините де.

# 468
Здравейте!
Надявам се някой да е имал същия проблем за да ми помогне с опит .
Бременна съм в 14 г.с .
Миналата седмица ми дойде сила и реших да си оправя из нас , не съм вдигала тежко. Предимно бърсах прах и прахосмукачка . Вечерта , когато тръгнах да пускам пералня усетих как нещо ми стои във влагалището, сякаш ще ми падне тампона, така да се изразя. Пипнах се, както бях клекнала и шок.
Буквално на входа усетих издутина . Реших, че е шийката на матката. На следващия ден веднага отидох на преглед и АГ, каза че действително има пролапс на матката .
Преди това единствено когато кихах и скапах ако не съм минала през тоалетна се изпускам.  Днес пак се гледах с огледало виждам в ляво на 2 см топче , издутина . Сякаш не ми изглежда на шийка на матката .
Бяха споменали, че след първото раждане имам частично смъкване на пикучен мехур.
Нямала съм никакви проблеми от този тип . Всичко перфектно. Не мога да си обясня защо се получи това сега?????
На работа преди това малко си дадох повече ряз, като подреждане на стока , клякане , ставане . Спортувам, не с тежести .Наистина нямам обяснение. Сега се притеснявам дали ще изкарам до края . На 13.02 съм при АГ , който ще ме изражда. До тогава все го мисля и ровя , но не намирам такъв случай. Защо все на мен 🥺. Ако някой знае или е преминал , моля да сподели 😔.
Понеделник ще отида пак на преглед за успокоение. Когато се случи в 13 г.с единствено пиех Акард заради притеснения от преемклапсия. Спрях да го пия , само витамините .

# 469
Zajia по време на бременност хормоните разхлабват тазовата мускулатура. Не съм имала твоя проблем, но след много четене, дори да е пролапс в някаква степен не пречи да имаш нормална и безпроблемна бременност. Бих те посъветвала да не се натоварваш физически и да започнеш да правиш някакви упражнения за укрепване на тазовата мускулатура. След раждане и евентуално спиране на кърменето ще се установи точно имаш или нямаш пролапс след наместването на всички хормони, отговорни за здравината на тазовата мускулатура. Желая ти лека бременност.

# 470
Здравейте!
Надявам се някой да е имал същия проблем за да ми помогне с опит .
Бременна съм в 14 г.с .
Миналата седмица ми дойде сила и реших да си оправя из нас , не съм вдигала тежко. Предимно бърсах прах и прахосмукачка . Вечерта , когато тръгнах да пускам пералня усетих как нещо ми стои във влагалището, сякаш ще ми падне тампона, така да се изразя. Пипнах се, както бях клекнала и шок.
Буквално на входа усетих издутина . Реших, че е шийката на матката. На следващия ден веднага отидох на преглед и АГ, каза че действително има пролапс на матката .
Преди това единствено когато кихах и скапах ако не съм минала през тоалетна се изпускам.  Днес пак се гледах с огледало виждам в ляво на 2 см топче , издутина . Сякаш не ми изглежда на шийка на матката .
Бяха споменали, че след първото раждане имам частично смъкване на пикучен мехур.
Нямала съм никакви проблеми от този тип . Всичко перфектно. Не мога да си обясня защо се получи това сега?????
На работа преди това малко си дадох повече ряз, като подреждане на стока , клякане , ставане . Спортувам, не с тежести .Наистина нямам обяснение. Сега се притеснявам дали ще изкарам до края . На 13.02 съм при АГ , който ще ме изражда. До тогава все го мисля и ровя , но не намирам такъв случай. Защо все на мен 🥺. Ако някой знае или е преминал , моля да сподели 😔.
Понеделник ще отида пак на преглед за успокоение. Когато се случи в 13 г.с единствено пиех Акард заради притеснения от преемклапсия. Спрях да го пия , само витамините .

Здравейте!
Съжалявам , че и вие минаваме през това.
Имам пролапс на матката и цистоцеле след раждане.
При въпрос при втора бременност дари ще се усложни , АГ ме успокои , че няма да стане по-зле и че спокойно ще си износя детето.
🤗

# 471
Доста жени имат пролапс при втора или следваща бременност, доколкото знам не предизвиква проблеми за самото износване. Раждането може да го влоши обаче.
АГ какво ти препоръча?

# 472
Доста жени имат пролапс при втора или следваща бременност, доколкото знам не предизвиква проблеми за самото износване. Раждането може да го влоши обаче.
АГ какво ти препоръча?
Да и аз се чудя дали едно естествено раждане няма да влоши нещата ?

# 473
АГ какво ти препоръча?
Да и аз се чудя дали едно естествено раждане няма да влоши нещата ?
Да, ще ги влоши, ако може с операция по добре!

# 474
Аз получих пролапс след първото раждане. Всички лекари бяха категорични, че съм за операция, но първо да приключа с децата и оттам нататък - колкото по-късно направя корекцията, толкова по-добре. 6 години по-късно забременях отново, бях доста притеснена по този въпрос, но и преди, и по време на бременността, никой не ми предложи секцио.
Пролапсът не се задълбочи през 9- те месеца, родих 1 седмица преди термин, без епизиотомия и нито един шев ( за разлика от първия път). 20 дни всичко беше наред, но после стана по-зле. На въпроса за бременността и раждането: не се притеснявайте, имате реални шансове всичко да приключи нормално.

# 475
Секциото не дава гаранция че няма да ств с пролапс. Аз някога родих секцио и до сега нямах проблеми. Чак сега на 50 започнаха промените. Рано или късно се стига до пролапс.

# 476
Бременността и раждането ще приключат безпроблемно, това не влияе на успеха. Но проблемът след всяко ново раждане се задълбочава. Тежкия плод при износването и после от самото раждане...няма страшно, има решение, аз съм с операция и корекция и съм доволна

# 477
След като вече има пролапс на лице, според мен по-добре секцио. Другият вариант, ако така и така ще се стига до операция за коригирането му, нормално раждане, но не се знае колко зле може да стане. А корекцията, доколкото знам, не може да се направи веднага след раждане, все пак трябва време за възстановяване, нормализиране на хормони, а и да порасне бебето защото не бива да се вдига тежко.

# 478
След като вече има пролапс на лице, според мен по-добре секцио. Другият вариант, ако така и така ще се стига до операция за коригирането му, нормално раждане, но не се знае колко зле може да стане. А корекцията, доколкото знам, не може да се направи веднага след раждане, все пак трябва време за възстановяване, нормализиране на хормони, а и да порасне бебето защото не бива да се вдига тежко.
Не е по-добре секцио. Все пак е операция, после втора за корекция….

# 479
Не е по-добре секцио. Все пак е операция, после втора за корекция….
Корекцията е през влагалището,  лапороскопски с три дупчици на корема.

Общи условия

Активация на акаунт